פורים קרב ובא אלינו לטובה

../images/Emo148.gifפורים קרב ובא אלינו לטובה ../images/Emo154.gif

בואו נשרשר מתכונים+תמונות של אוזני המן
 

bali

New member
מנהל
אזני המן מעולות של נירה שויאר

אלה אזני ההמן שאני מכינה כל שנה לבקשת המשפחה שלי. מדובר על אזני המן מבצק פריך ועשיר, ומתקבלות אזני המן עם בצק דק וטעים, והמון המון מלית. מתקבלות בערך 50-60 אזני המן קטנות-בינוניות מהכמות הזו של הבצק (2 תבניות גדולות של התנור). אזני המן מבצק פריך של נירה שויאר 2 1/2 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים 1 כף תמצית וניל 1 כף קליפת לימון מגוררת קורט מלח 200 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות למלית אפשר להשתמש במליות מוכנות כמו מלית תמרים, תמרים עם שוקולד, ממרח חלבה, ממרח שוקולד. אפשר גם להכין מלית פרג או ריבה ואגוזים לבד. וכמובן שיש עוד המון מליות אפשריות. אפשר ללוש את הבצק במעבד מזון (מג'ימיקס). במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד - כולל המרגרינה / חמאה לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- 3-5 דקות במהירות איטית עד שהבצק מתגבש ומתאחד. להכנה ביד, יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה מלבד המרגרינה ולערבב, ואז להוסיף את המרגרינה או החמאה וללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח. *גיוון: במקום הנוזלים הרשומים אפשר לקחת 3 כפות שמנת ו-2 כפות מיץ לימון. *הערות: כאשר משתמשים בבצק לאוזני המן רצוי לשהותו במקרר מספר שעות לפני שימוש. יש לעטוף אותו, כדי שלא יתייבש. עיצוב אזני המן: מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר וקורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן עגול. מניחים כפית של המלית באמצע העיגול ואוספים את הבצק לצורת משולש. אפשר לסגור אותו לגמרי או להשאיר במרכז חלל קטן שדרכו ולטת המלית. מורחים ביצה טרופה על הבצק. אופים על נייר אפייה בתבנית של התנור, בחום של 180 מעלות בערך 30 דקות או עד שאזני ההמן מזהיבות יפה. אפשר לפדר באבקת סוכר לפני ההגשה.
בתמונה אזני המן במלית תמרים וקינמון. השנה אני אכין חלק עם מלית תמרים וקינמון וחלק עם מלית פרג של הנס ברטלה.
 

bali

New member
מנהל
מלית פרג של הנס ברטלה

למלית פרג: 3/4 כוס חלב (180 מ"ל) 1 כוס סוכר (200 גרם) 3 כפות דבש (60 גרם) 100 גרם חמאה 200 גרם פרג טחון טרי (2 כוסות) 100 גרם שקדים טחונים (כוס) קליפה מגוררת מחצי לימון 1/3 כוס צימוקים (50 גרם) מרתיחים יחד את החלב, החמאה, הסוכר והדבש. מוסיפים את הפרג הטחון ובוחשים. מצננים את תערבת הפרג המבושלת ומוסיפים את השקדים, הצימוקים וגרידת לימון. שומרים את המלית במקרר עד השימוש. למילוי אזני המן רצוי לקרר את המלית עד שהיא תתמצק קצת.
 
למעלה