ביקורת על התוכנית של אתמול

מילי17

New member
../images/Emo15.gif ביקורת על התוכנית של אתמול

ביקורת של אחי רז היום (19.1.05) במעריב: "סיפור קצת משונה התפתח אצל יאיר לפיד. יאיר, אדם שאני די מחבב באופן כללי, אירח אתמול את ניר לוי, שוטר מג"ב בן 25 שהורשע בהתעללות בשני פלשתינים. בין השאר הואשם כי יחד עם כמה מעמיתיו, הכריח אחד מהפלשתינים לשתות שתן, ולשני דפק מכות וכיבה סיגריות על ידיו. גזר הדין: 14 חודשים בכלא. לוי הסכים בטון מינורי כי מה שעשה לא היה בסדר. לפיד הנהן בחצי עצב חצי תוכחה, פנה אל הצופים בבית, והודיע שהוא לא שופט, ושכל אחד מאיתנו יכריע בעצמו מה הוא חושב. זה היה מוזר, מפני שבדרך כלל יאיר הוא בחור די נחרץ. ניסיתי לחשוב אם איש פסקני ודעתן שכזה היה מרשה לעצמו לסכם בנימה דומה גם ראיון עם גבר שהורשע בהתעללות באשתו, או בילדיו, או סתם אחד שאילץ שני בני-אדם ללגום מעט שתן בטרם יאפשר להם לשוב לענייני היום-יום שלהם, והגעתי למסקנה שלא. האמת? ספק אם הוא היה מסכים בכלל לראיין אנשים כאלה. ולחשוב שככה מתנהגים האנשים שאני אוהב. יא בה יה. "

מילי17

New member
../images/Emo15.gifועוד אחת, הפעם של רענן שקד

מחיאות כפיים לחייל המתעלל! יאיר לפיד פשוט לא מסוגל לראיין בדרך הראויה מישהו כמו לוחם המג"ב שהתעלל בפלסטינים. וחוץ מזה: שימו לב ל"ג'ק ובובי" זהו בידור: יאיר לפיד, ערוץ 2, 21:30 לפעמים פשוט אין כוח לנסות להסביר ליאיר לפיד את מה שנדמה שאין לו סיכוי להבין: שכאשר הוא מביא לאולפנו מישהו כמו ניר לוי, לוחם מג"ב שיחד עם חבריו היכה פלסטיני, השתין עליו, כיבה עליו סיגריות והשליכו מהחלון – וגורם לקהל למחוא לו כפיים ומעלה מיד את דיוויד ברוזה כדי לנחם אותנו, מדובר בהתקרנפות גמורה, מעצם העובדה שהדבר הזה משודר במסגרת תוכנית אירוח ובידור. אין צורך לטעות; לוי הוא סיפור טוב שכל מוסף עיתון היה שמח בו. אלא שאף אחד בעיתונות הכתובה לא היה מעלה בדעתו לנהוג בלוי בכפפות המשי בהן נהג בו לפיד, כשאיפשר לו ללהג דברים בנוסח "הם ביצעו עבירה: שהות בלתי חוקית בארץ ישראל" ו"אני מצטער על המעשה". בכתבה עיתונאית משמעותית היה לוי נתקל בהתנגדות משמעותית, בעריכה תקיפה, ובכל מקרה דיוקנו לא היה עובר באופן שיכול היה לחלץ ממישהו מחיאות כפיים. ניר לוי הוא סימפטום וגם מחלה. 14 חודשי המאסר שנגזרו עליו ייטיבו איתו, איתנו, ובוודאי גם עם כמה פלסטינים שיכול היה להספיק לטפל גם בהם. זה מקרה מובהק שבו אם אינך יכול לעמוד בעומס החום – כלומר לטגן בשידור מישהו כמו לוי – עדיף פשוט שלא להיכנס למטבח

למעלה