לגבי הקידוש

מיכלכהן

New member
../images/Emo15.gifלגבי הקידוש

האמת היא שהתחתנו לפני חודש וקיבלנו לחינה כוס קידוש. אני באה ממשפחה ממש לא מסורתית ובעלי בא ממשפחה שבה כן מקדשים. בקיצור מה שרציתי להגיד זה שמאז שהתחתנו, בפעמיים שהיינו בבית שלנו, עשינו קידוש והדלקתי נרות והיה ממש כיף. לא בקטע דתי אלא בקטע מסורתי. נשמע אולי קצת קיטשי אבל ממש הרגשתי שהקמנו בית.

אתי@

New member
ממש לא קטשי

גם אני באה מבית חילוני לחלוטין, עד שהכרתי את בעלי לא ידעתי כלום על מסורת ודת, חוץ מקצת על החגים, מה שלומדים בגן... בעלי לעומתי, בא מבית דתי. כשהתחתנו קיבלנו סט פמוטים, וחמתי נתנה לנו כוס לקידוש. לבקשתו של הבעלוש אני מדליקה נרות ביום שישי (בקטע המסורתי). בכוס השתמשנו רק פעם אחת, כי קידוש אנחנו עושים אצל המשפחה שלו בכל יום שישי. ובכל אופן קיומם של האביזרים האלה בבית משרה תחושת משפחתיות... הסיבה שאנחנו שומרים על מסורת מסוימת (די מינימלית למען האמת) היא שכשיהיו לנו ילדים, נרצה שהם יכירו את המסורת ומאיפה הם באו. עוד אין לנו ילדים אבל אנחנו כבר מתנהגים כמו משפחה

kisses

New member
בהחלט לא קטשי גם אני באה מבית

חילוני למרות שאני הייתי היחידה במשפחה ששמרה על המסורת ובעלי שבא מבית מסורתי לימד אותו עוד יותר על הדת וזה כיף. אז נרות , קידוש וארוחה הכל אנחנו עושים יחד עם ההורים שלו.

אצלנו זה סיפור דומה

המשפחה של הגבר גרמה לי להתאהב במסורת של קבלת שבת... ומאז, כל שבת שהגבר לא תורן בה, אנחנו אצל המשפחה שלו בערב - והמשפחה השמו"צניקית החילונית שלי למדה לחיות עם זה... ליום ההולדת האחרון שלי, סבתא שלו קנתה לי מפה לבנה ומפית לכיסוי החלה... פמוטים יש לי ממזמן... וכשיהיו ילדים אין ספק שנעשה הכל בבית גם... אבל בינתיים אנחנו מסתפקים בלהדליק נרות חנוכה יחד, אפילו אם זה רק אנחנו שנינו... ותמיד שרים שירי חנוכה... ופעם אחת, כשהוא היה תורן בחנוכה, התקשרתי אליו לפלאפון והדלקתי "איתו" נרות... בקיצור, כשהרבנות והממסד יוצאים לי מהחיים, אני מאוד מאוד מאוד אוהבת את היהדות... אגב, גם בחתונה שלנו היה קטע נחמד - סבא וסבתא שלו קנו לו לכבוד החתונה טילת חדשה ומדהימה עם פסים בצבעי סגול-תכלת-פוקסיה ועם תיק קטיפה שעליו רקום השם שלו... ובחופה הוא עטף אותי בטלית ואמר ברכת "שהחיינו", גם על הטלית (פעם ראשונה) וגם על האישה...

kisses

New member
הילה מה העניינים איזה כיף לראות

אותך פה. מה חדש?

ליאת - בואי נראה...

הגבר בתורנות (היה שישי, ראשון, היום וביום שישי שוב...), אני מצוננת נורא, צריכה לסיים לבדוק עוד 10 עבודות למחר... אבל חוצמזה הכל אחלה... האמת ? באמת סבבה... מחכה שמתחתנים יפרסמו סופסוף את חלק ב´ של סיפור החתונה ואז אני אוכל לנוח...

ממש לא קיטשי...

אני אומנם התרגלתי מהבית להדלקת נרות שבת וקידוש ולכן ממשיכה עם אותה מסורת גם בבית.

danaziv

New member
ממש משתדלת להדליק מידי שבוע

אבל לא תמיד זוכרת,קידוש אנחנו לא עושים, אבל כשיהיו ילדים בע"ה אני מאמינה שנקפיד על קידוש והדלקת נרות מידי שבוע,אני חושבת שזה מאוד חשוב לאפשר לילדים לראות את היופי שבמסורת.

תוכי

New member
אני........

מדליקה נרות כל שישי ובמוצ"ש (הבדלה) וקידוש כל שבוע

נופר30

New member
אני באה מבית חילוני מאוד

אשר חוץ ממסורת החגים לא עושים כלום שלומי בה מבית לא דתי אבל שומרים בחתונה הוא קידש אותי בגביע כסף שילך איתנו כל החיים ( כשיהיו ילדים ונעשה קידוש) בנתיים אני מדליקה נרות ( ובשביל חילונית גמורה יש לי 3 זוגות פמוטים ) ואנחנו עושים קידוש אצל ההורים שלו כשאנחנו שם וזהו בנתיים

למעלה