מבקש המלצה למסלול באיזור

ערןפלד

New member
../images/Emo15.gif מבקש המלצה למסלול באיזור

גוש שגב ( יציאה מקורנית ) אפשרות גם לדלג עם רכב. תודה

alonaski

New member
אוהההווו... אחלה אזור לטיול!!!

אין לי את המפה כרגע מול העיניים, אבל מחוויה אישית שלי אלה המלצותי: לעלות להר עצמון (דרך 4על4) ולרדת לנחל אבליים ולזרום איתו למטה... (השביל שם די נטוש וסבוך! כי הרבה מטיילים רגליים כנראה לא הולכים שם...). לא לשכוח לבקר בעינות אבליים!!!
טיפ: יש את פרק הפסלים בכאוכאב אבו אל היג'א - יש שם טיילת נחמדה ותצפית יפה מאוד לגליל המערבי ורצועת החוף...!
מסלול נוסף: תרכב על רכס הרי יוטבת לכיוון הררית. באיזה שהוא שלב, לפני אבטליון כמדומני... או אחרי אבטליון ולפני הררית יש שביל 4 על 4 שעוקף את הררית לכיוון צפון (מטפס לכיוון הישוב) ואח"כ יורד לצד צפון (שכחתי איזה כפר ערבי נמצא שם למרגלות ההר...) - חוצה את הישוב הערבי ואני המשכתי לנחל צלמון איתו זרמתי לכיוון מזרח - הכנרת! מסלול נוסף - מרכס הרי יוטבת יש כל מיני שבילים שיורדים לבקעת בית נטופה ושביל ארוך לאורכה. אולי קצת פחות רלוונטי עכשיו אחרי הגשמים, אם הבקעה לא מוצפת עדיין היא בטוח - עיסה בוצית וטובענית!...
אבל יש מלא שבילים על רכס הרי יוטבת - סתכל במפת סימון שבילים של האזור ופשוט תעקוב אחריהם...

לוי אסף

New member
יש ממש ארץ סינגלים ביער שגב( ליד

מרכז המועצה האזורית משגב ) יש המון מסלולי טיול.... אם אתה באזור מכמנים ואתה רוצה מסלול טוב שלח מסר ואצור איתך קשר

alonaski

New member
קצת... ../images/Emo8.gif לא ממש... כנסי:

הכתיב הנכון צריך להיות יטבת אבל עם קמץ מתחת ל"י" ולכן נשמע:"יוטבת". יטבה = שמה של יודפת מתקופת בית ראשון (יודפת = החל מתק' בית שני). ולכן הרכס מעל יודפת נקרא רכס הרי יטבת!

למעלה