מזל טוב על ה

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif מזל טוב על ה ../images/Emo59.gif

פורום...
יש לי פחד גבהים... זה נחשב סוג של חרדה ? אחת כזאת ששווה להשאר בפורום בגללה ?
ממ תנו תמיכה

פחד גבהים

פחד גבהים זה בהחלט סוג של חרדה כמו חרדות ספציפיות אחרות הממוקדות סביב נושא אחד, כמו למשל, פחד מטיסה או פחד מעכבישים. במקרה של פחד גבהים, בניגוד לפחד ממעליות למשל, קל יותר להתמודד דרך המנעות מהמצב מעורר החרדה. איש לא יחייב אותך לעבוד על פגומים וגם לא יכעסו עלייך אם לא תקפצי בנג'י. עם זאת, בפחד גבהים, בניגוד לפחדים אחרים שאין להם בסיס מציאותי ונקראים על כן פוביות, קיים בסיס מציאותי מסויים, אלא שרוב האנשים מתמודדים אתו עם פחות חרדה . אם חשוב לך להתגבר על הפחד, תוכלי לזום התמודדות הדרגתית דרך החשפות למצבים יותר ויותר קשים. התחילי ממשהו שאת מרגישה שקל לך יחסית להתמודד אתו, כמו למשל- טיפוס על סולם ביתי, והתקדמי משם. מקומות שמספקים אפשרות להתמודדות הדרגתית כמו אתרים של טפוס על קיר (כמו בקבוץ מנרה) יכולים לאפשר לך הזדמנויות להעז בכל פעם יותר ויותר . לפני שאת מתחילה, תוודאי שלא מדובר במצב מסוכן באמת ואז אל תראי את תחושת הפחד שאת חשה כרמז עבורך שעלייך לעצור. עם כל התמודדות מוצלחת- תגבר תחושת הבטחון ותפחת תחושת החרדה שתחושי בפעם הבאה שתצטרכי להתמודד.

חגית35

New member
פחד או חרדה? ההבדלים בינהם

אני חושבת שחשוב לעמוד על ההבדל המהותי בין פחד - fear (לרוב מדבר ספציפי ומוגדר) לבין חרדה anxiety שהיא יותר דיפוזית משהו (ויכולה לנבוע מהמון גורמים נסתרים שלא קשורים לתגובת החרדה הממשית לאובייקט מסויים או מצב, ויכולה להיות "התקה" של גורם טראומטי לחרדה מדברים שהקשר הישיר בינם לבין הביטוי של החרדה הוא לא נראה לעין או נתפס בהבנה שטחית). בד"כ גם הפרעות חרדה הולכות יחד עם דכאון כלשהוא או הפרעה נלווית בעוד שפחדים יש להם גם מקום טבעי בהתפתחותנו וחובה עלינו למשל לפחד כדי להתבגר ולהתגבר ולצלוח שלבים קריטיים בהתפתחותנו במיוחד אצל ילדים. (ר' למשל פחד להישאר לבד וחרדת נטישה שנדמה לעתים שהילד לוקה בה, פוחד שאמא עזבה אותו אולם יש שוני רב בין חרדת נטישה וההשלכות והגורמים לה לבין בכי עקב פחד להיות לבד למשל ללא הורה שיצא לזמן מוגבל ויחזור). זה דיון לא קטן ולא יכילו המקום בהודעתי אולם אני חושבת שיש בלבול רב בציבור בין שני המושגים.

תודה, האבחנה במקום, ויש גם פוביה

העשרת את כולנו ותודה. בדרך כלל כשמדברים על פחד מתכוונים לתחושה שיש לה בסיס מציאותי והיא תגובה למשהו במציאות, כמו תגובה לכלב נובח, בעוד שבחרדה, קשה לשים את האצבע על הגורם לה ונוטים להניח שהחלק של המציאות החצונית כגורם לתחושה , הוא קטן בה יותר. מונח נוסף שכדאי להזכירו בהקשר זה הוא הפוביה, שבדומה לפחד- הוא ממוקד סביב משהו ספציפי במציאות החצונית כמו- מעלית, עכביש או מקום סגור, אולם בניגוד לפחד, התגובה שנוצרת אינה נחשבת לסבירה ולמוצדקת.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif ממה שכתבתם ../images/Emo59.gif

עולה הרושם שחרדה זה יותר חמור מ"סתם" פחד...

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif דבר ראשון ../images/Emo59.gif

תודה על התגובה הרצינית
יש קצת בעיה להימנע ממצב מעורר חרדה, בסופו של דבר, אז אני אצטרך לחיות כל החיים שלי בלי לצאת מהבית,וזה קצת בלתי אפשרי, ועדיין, אני מנסה להימנע מללכת לטיולים למשל <ממש לא בא לי לעלות על איזה הר ולהסתכל למטה
> ולפעמים זה מעצבן, כי מפסידים כיף. חשוב לי להתמודד עם הפחד, אבל זה הקטע ששום דבר לא עוזר, אני יכולה פעם לעשות משהו, נגיד לעלות לגובה מסוים, ואז בעוד זמן מה אני שוב אמנע מלעשות את זה בגלל הפחד

בסופו של דבר מגיעים לנקודה

בסופו של דבר, מגיעים לנקודה בה אדם אומר לעצמו- אני עושה את זה "על החיים ועל המוות" כשבמקרה שלך, של פחד גבהים, יש לאמרה זו משמעות ייתרה. כשתחליטי שזה מאד חשוב לך, ושוב, לאחר שבררת שלא מדובר בסיכון אמיתי גדול מדי, את תהיי מוכנה לקחת את הסיכון הדרוש כדי לעשות זאת. "על החיים ועל המוות". ותעשי זאת שוב ושוב ושוב כשבכל פעם זה יהיה פחות מאיים, פחות מפחיד.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif זהו ש.. ../images/Emo59.gif

ברגעים האלה, שאני כביכול צריכה להתמודד עם הפחד, להתגבר על עצמי, הרגליים שלי קופאות במקום, הידיים שלי מתחילות להזיע, אני חוטפת סחרחורת, ושום דבר לא יעזור.
יש לך מושג אם יש קבוצות תמיכה לאנשים כמוני ? <אני יודעת שבחו"ל יש, אבל בארץ לא שמעתי על משהו> קבוצות שמנסות ביחד להתגבר על הפחד ?

אנחנו נהיה קבוצת התמיכה שלך

ראיתי את תשובתך הנבונה לגבי פחד מעליות וברור שאת מבינה מה התהליך שיש לעבור, לפעמים כל פעם מחדש, כדי להתמודד עם הפחדים שלנו. החיים אינם גן של וורדים... אני חושבת שהפורום יכול להוות עבורך קבוצת תמיכה. נוכל להתחיל בבניית מדרג של אתגרים שברצונך להשיג,נעקוב אחרייך...נתמוך בך.... ונלווה את ההקדמות,או לעיתים הכשלון, שתחווי בדרך אל הפסגה....

למעלה