צורת החשיבה שלך מוטעית, לענ"ד
זו צורת חשיבה ששוללת כל השקעה בדבר שיניב רווח עתידי. אם נניח אומרים לך, שלקורס הזה ישנם סיכויי הצלחה של 70%, האם תשקיעי את אותם 1500 שקל? ואם סיכויי ההצלחה הם 90%, מה אז? אלה שאלות היפותטיות בלבד, שכן אין לי כל קשר למי שמעביר את הקורסים הללו ואינני יודע אם זה הפתרון הנכון עבורך או בכלל. נסי לחשוב על יחס עלות-תועלת. אם את סבורה שהתועלת שתצמח לך מהוצאת סכום מסויים תהיה גבוהה יותר מאותו סכום, מדוע לא ללכת על זה?? אצלי קיים תקציב מכובד לספרים, ועוד תקציב שמוקדש מפעם לפעם להשתלמויות שונות ואף קורסים. אם לא הייתי בטוח שההשקעה הזאת תניב לי רווח גדול בעתיד לא הייתי מבצע אותה. וזה לא שקל לי להוציא את הסכומים הללו. זה קשה לי מאוד, כי אם יש חודש שהוצאתי 2000 ש"ח על קורס, באותו חודש אצטרך לקצץ בהוצאות! וזאת מכיוון שיש לי כלל של לא להיכנס למינוס ל-ע-ו-ל-ם. לשמחתי, בניתי את התקציב שלי כך שכל חודש יש לי הפרשה לחיסכון. כך שאם הוצאתי כסף על השכלה כלשהי, אני יכול לפגוע במרכיב החיסכון ופחות בתקציב הסופרמרקט, נניח. לגבי מה שאמרת לגבי ספרים: את טועה לחלוטין. לא מדובר על ספרים לכלכלנים בוגרי תואר שני, אלא ספרים שמיועדים לאחד האדם, חסר ידע פיננסי. ישנם ספרים נהדרים, פרקטיים ומועילים מאוד. הספר הראשון ברשימה שלך צריך (חייב!) להיות "אבא עשיר אבא עני" של רוברט קיוסאקי. זה הספר שיתן לך את ה"למה". הספרים הבאים יתנו לך את ה"איך"... בהצלחה