משפחות חד הוריות

../images/Emo15.gif משפחות חד הוריות../images/Emo24.gif

מה עושה הורה למשפחה חד הורית, כאשר נקלע לצרה מול הבנק? לפעמים המצב כמו לקיחת הלוואה מקבל תפנית שונה מעצם העובדה שיש רק הכנסה אחת בבית. לדעתי, הבנקים כלל לא לוקחים בחשבון את העובדה של הכנסה אחת ומסבכים את הלווה בריבית דריבית.מה תהיה עצתך למצב זה?איך ניתן לתקן?

../images/Emo92.gif דוגמא

היום נותנים הלוואות אינסטנט ובקלות רבה, הבנקים משרתים אינטרס שלהם בלבד.נניח שמשפחה חד הורית נמצאת במינוס והבנק דורש לכסות אותו בהלוואה. אם לא מתכננים תוכנית הבראה עם יועץ שיסביר איך לא להיכנס שוב לאותו מינוס, סביר שהמצב יחזור על עצמו,אז נוצר המצב שמשלמים ריבית על המינוס וריבית על ההלוואה.אני עוד לא פגשתי בנקאים שיתריאו לפני מעשה! אחר כך אתה פוגש צועדים בשבילי הארץ ומחאתם משמעת בקול תרועה רמה!

סנטימנט

New member
הבנקאי לא יבנה לך תוכנית הבראה

בין אם את אם חד הורית ובין אם את מנכ"ל מיקרוסופט. האינטרס היחיד של הבנק הוא להרוויח כסף. תוכניות וסדנאות הבראה יש לרוב. נסי אולי ב-www.overfraft.co.il. זו מישהי שראיתי שדיברו עליה בפורום.

../images/Emo24.gif קיבלתי

עוד שאלה: יש לך מושג מה עלויות היעוץ של חברות התיקונים האלה? אין בארץ הזאת יעוץ חינם לרווחת הקהילה?

סנטימנט

New member
המממ....

ממה שקראתי כאן בפורום, מדריך שמגיע אליך הביתה ועושה לך קורס בסגירת המינוס, עולה כ-1200-1500 ש"ח. מעולם לא ניסיתי זאת בעצמי (למזלי לא הייתי זקוק) אך אני מניח שיש תוצאות לעבודתם של מדריכים אלו, מהסיבה הפשוטה שבד"כ מספיקה המודעות להרגלי הצריכה הגרועים כדי לגרום לתיקון המצב... אולי לפני שאת מזמינה קורס כזה, שוטטי קצת בחנויות הספרים באינטרנט. קיימים המון ספרים העוסקים בכלכלת משק בית. אני מניח שאחד מהם יוכל לעזור לך... בהצלחה!

../images/Emo10.gif../images/Emo70.gif יקר מאד../images/Emo31.gif

|מטוס נראה לי מאד יקר,לא שזה לא שווה אולי,אבל למי שאין כסף-זאת בעיה. אז מה נשאר: להצטלם לתוכנית בtv או לסינגפור? גם לספרים שבשוק צריכה להיות סוג של חשיבה מתמטית/כלכלית.מה עושה מי שאין לו?
היה טעים?

סנטימנט

New member
צורת החשיבה שלך מוטעית, לענ"ד

זו צורת חשיבה ששוללת כל השקעה בדבר שיניב רווח עתידי. אם נניח אומרים לך, שלקורס הזה ישנם סיכויי הצלחה של 70%, האם תשקיעי את אותם 1500 שקל? ואם סיכויי ההצלחה הם 90%, מה אז? אלה שאלות היפותטיות בלבד, שכן אין לי כל קשר למי שמעביר את הקורסים הללו ואינני יודע אם זה הפתרון הנכון עבורך או בכלל. נסי לחשוב על יחס עלות-תועלת. אם את סבורה שהתועלת שתצמח לך מהוצאת סכום מסויים תהיה גבוהה יותר מאותו סכום, מדוע לא ללכת על זה?? אצלי קיים תקציב מכובד לספרים, ועוד תקציב שמוקדש מפעם לפעם להשתלמויות שונות ואף קורסים. אם לא הייתי בטוח שההשקעה הזאת תניב לי רווח גדול בעתיד לא הייתי מבצע אותה. וזה לא שקל לי להוציא את הסכומים הללו. זה קשה לי מאוד, כי אם יש חודש שהוצאתי 2000 ש"ח על קורס, באותו חודש אצטרך לקצץ בהוצאות! וזאת מכיוון שיש לי כלל של לא להיכנס למינוס ל-ע-ו-ל-ם. לשמחתי, בניתי את התקציב שלי כך שכל חודש יש לי הפרשה לחיסכון. כך שאם הוצאתי כסף על השכלה כלשהי, אני יכול לפגוע במרכיב החיסכון ופחות בתקציב הסופרמרקט, נניח. לגבי מה שאמרת לגבי ספרים: את טועה לחלוטין. לא מדובר על ספרים לכלכלנים בוגרי תואר שני, אלא ספרים שמיועדים לאחד האדם, חסר ידע פיננסי. ישנם ספרים נהדרים, פרקטיים ומועילים מאוד. הספר הראשון ברשימה שלך צריך (חייב!) להיות "אבא עשיר אבא עני" של רוברט קיוסאקי. זה הספר שיתן לך את ה"למה". הספרים הבאים יתנו לך את ה"איך"... בהצלחה

../images/Emo140.gif קיבלתי

מסכימה איתך על השקעה בידע, אני שילמתי בשנתיים האחרונות על פיתוח מקצועי- וכמובן מתוך ראיה לרווחים בעתיד, 12000 ש"ח שכר לימוד.מאיזה תקציב? בסיסי ביותר, בפרוש כסף שאין לי.ואני יודעת שבבנק לא מעניין אותם שיקולים של תועלת לטווח ארוך. בחרתי לקחת סיכון זה כי אני מרגישה שמהעבודה שלי אני לא אוכל להתקיים ואני חייבת לפרוץ לתחומים אחרים על מנת שאולי בעתיד אתפרנס ולא רק אשרוד. טוב, עכשיו נותר לי בעצם להתחיל ולהביא החזר להשקעה שלי.אבל זה יקח הרבה זמן. מעניין, הספרים האחרונים שקניתי דווקא באו מנקודת מבט שונה- תמיכה רוחנית וחיפוש משמעות,אבל הבנתי עכשיו בפורום שבעצם צריכים גם להכיר מילון מקצועי לכל מיני ברוכים וגם מדריך מקצועי פיננסי. אקנה ספר בקרוב. נו, היה טעים?!

מצליחה

New member
ספר

מחפש ספר שעוסק קודם כל בפסיכולוגיה של הכסף. יש ספר שנקרא עצמאות פיננסית איך להפוך מינוס לפלוס וניתן להשיג אותו בחנויות הספרים ברשת. קריאה נעימה

מצליחה

New member
ספר ליציאה ממינוס

יש ספר שנקרא עצמאות פיננסית איך להפוך מינוס לפלוס. ניתן להשיג אותו דרך חנויות הספרים באינטרנט. היתרון שלו בהשוואה לספרים אחרים שהוא עוסק גם בפסיכולוגיה של הכסף.

למעלה