שאלה בקשר למציאת דירות...

ezrach

New member
../images/Emo15.gifשאלה בקשר למציאת דירות...

אנחנו זוג עם תינוקת שמגיעים אוטוטו לבוסטון רצינו לדעת מה בדיוק שואלים או על מה בדיוק מסתכלים שבאים לבדוק דירה בארה"ב (הבנו שיש בעית עופרת בדירות מסוימות, או שיש כמה סוגי חימום וכו')

Boston Guy

New member
כמה נקודות לגבי דירות בבוסטון

לצערי בגלל גילי המתקדם והאלצהיימר אני לא זוכר מהודעות קודמות שלך היכן בדיוק אתה רוצה לגור, כמה אתה חושב להוציא, איזה גודל דירה אתה מחפש וכ"ו. לכן אני יכול רק לתת נקודות ציון עיקריות: בוסטון וסביבבתה (ברוקליין, קיימבריד'ג, ניוטון וכ"ו) הן ערים ישנות. מאוד. רוב הבניינים בברוקליין, למשל, הם מתחילת המאה ה 20 (1900 עד 1930). לבניינים ישנים שבנויים בצורה האמריקאית יש כל מני "תכונות" שצריך ללמוד אותן - ורק קצת נסיון יעזור לך להבחין בהם: צבע עופרת - שבו השתמשו כמעט בכל מקום לפני 1978. אכילת פרורי צבע כאלו (למשל - ילד שמכרסם את אדן החלון... או אוכל חתיכת צבע שהתקלף) או נשימה של האבק שלו (שנוצר, למשל, כתוצאה מהחיכוך של חלון עם המסילה שלו בזמן שפותחים וסוגרים) יכולה להביא להרעלת עופרת אצל ילדים. הרעלת עופרת, כמו מתכות כבדות אחרות, פוגעת בהתפתחות המוח - גורמת לפיגור והפרעות מוטוריות. רשמית ולפי החוק, אסור לבעל ביית להשכיר דירה שיש בה שרידי עופרת למשפחה עם ילדים קטנים. מעשית - בעלי בתים רבים מתחבאים מאחורי סעיף "לא ידעתי"... ומחתימים את השוכר על WAIVER שבו הוא מצהיר שבעל הביית אמר לו שלא ידוע אם יש או אין. ככלל אצבע - כל מבנה שנבנה לפני אמצע שנות ה 70 - ברור שהיה בו צבע עופרת. השאלה היחידה היא האם עשו לו DELEADING (תהליך יקר מאוד שרוב האנשים מתחמקים ממנו). אם המבנה עבר DELEADING אז צריך להיות להם אישור רשמי מהערייה וממעבדת בדיקה שעשתה ביקורת אצלהם. לדירות ישנות יש גם בעיות תשתיות מיושנות - בעיקר חשמל ואינסטלציה. זה די מעצבן שכשמנסים להפעיל, למשל, מיקרוגל ומייבש שיער ביחד אז קופץ הפקק של כל הביית... הכל נורא תלוי באזור המדוייק שבו תחפש, בגודל שאתה מחפש ובתקציב.

ezrach

New member
המשך לבוסטון גאי

אני מחפש דירה בדיוק באחד האזורים שהזכרת בסביבות בוסטון, לפחות 2 חדרים בסדר גודל של עד 1600$ (כולל מים וחימום). יש לי עוד כמה שאלות יותר ספציפיות בנושא: 1. איך בכלל מחפשים דירה דרך מתווך (כמה דמי תיווך הם גובים/האם שווה בכלל ללכת דרכם לחפש דירה?),עיתונים,אינטרנט? 2. מבחינת הוצאות ותיחזוק הדירה האם דירה פרטית שווה יותר מדירה בבנין? 3. האם כדאי לשכור דרך חברה או בן אדם פרטי, ואיך החוזה בכלל נערך ובכלל מה שנראה לך רלוונטי לנושא המון תודה

bizzi

New member
שוכרים טריים מגיבים

בשבוע שעבר חתמנו על חוזה שכירות באחד האזורים שהוזכרו למעלה. חיפשנו ה-מ-ו-ן זמן דרך אתרים שונים (משרדי תיווך, CRAIGSLIST המפורסם, בבוסטון גלוב ברשת יש גם קצת מידע) וגם פנינו טלפונית ולמשרדי תיווך שונים. המידע ברשת אינו עדכני בד"כ ולכן אל תתלהבו יותר מדי מתמונות שראיתם באתר כלשהו. כרגע שוק השכירות הוא לטובת השוכר, מה שעתיד להשתנות ככל שיתקרבו חודשי הקיץ בהם מתקיימת יותר תנועה של מעבר דירות. אנחנו נעזרנו בשירותי תיווך כיון שהגענו לגיחה קצרה לבוסטון והיינו מאד ממוקדים. כדאי לקבוע פגישות מראש. יש מקום להתמקח (בנימוס רב, שכח מכל שיטות המיקוח הישראליות שאתה מכיר) גם על גובה שכר הדירה וגם על גובה עמלת התיווך אם יש כזו. בהצלחה. בוסטון גאי, זו הזדמנות גם להודות לך על כל התשובות מהחודשים האחרונים, תודה!

Boston Guy

New member
לצערי זה לא ממוקד מספיק לתשובה

"באחד האזורים" לא עוזר לי... יש אזורים שבהם ב 1600$ אפשר למצוא דירה סבירה אפילו בקומפלקס מנוהל מקצועית - ויש אזורים שבהם ב 1600$ בקושי אפשר למצוא חושה. עקרונית: קומפלקסים ובנייני דירות להשכרה עם ניהול מקצועי יהיו יותר יקרים מאשר שכירות מאדם פרטי. הם גם קפדניים יותר (יחסית) לגבי חוקי הביית - כמו שקט בין 2 ל 4, שמירה על הבניין, שמירה על יחידת הדיור וכ"ו. מצד שני, הניהול הוא מקצועי ולא אישי - כך שאין לך את הסיכוי המרנין לגלות שבעל הביית שלך חולה נפש פסיכוטי שרק מחפש סיבה לגרור אותך לבית משפט... כמו שקרה לאחדים מידידי ששכרו דירות מאנשים פרטיים. נכון - לא כולם כאלה, אבל השאלה היא DO YOU FEEL LUCKY? (כמו ששאל הארי המזוהם). לגבי נושא "דירה פרטית" (אני מניח שאתה מדבר על SINGLE FAMILY HOUSE) לעומת דירה בבניין: אבל תדאג - ב 1600$ לא תוכל לשכור SINGLE FAMILY... לא מאמין שיש דבר כזה באזורים האנושיים של בוסטון בפחות מ 2000$. ואם יש - אז זה יהיה חורבה אמיתית. לגבי חוזה - יש נוסח חוזה סטנדרטי שמוכתב על ידי המדינה. לנוסח זה מוסיפים בעלי הבתים (או חברות ההשכרה) סעיפים והגבלות שונים ומשונים, שחלקם מוזכרים אצל Massachusetts Rental Housing Information וכמובן, המדינה מכתיבה את עשרת הדיברות לשוכר

ezrach

New member
לא single family house אבל כן ל ...

הכוונה ל two family house שמכונת הכביסה והמיבש נמצאים ב basement וחימום הדירה והמים כן כלולים בסכום זה

למעלה