לכל מי שגר בארה"ב

eliezer gezer

New member
דבר ראשון

מתנצל, כל הזמן כיניתי אותך בתור בחור, ראיתי ירין ולא שמתי לב שכתבת בלשון נקבה... קשה לי לענות אם קל למצוע עבודה הגונה כאן, כי אצלי הדבר סודר עוד מהארץ. ממה שאני מבין אנשים אקדמאים מוצאים כאן עבודה. במעגל האנשים שסביבי אני לא מכיר אנשים שחיפשו/מחפשים עבודה ולא מצאו, בניגוד לישראל שהייתי מוקף באנשים מוצלחים שלא הצליחו למצוא כלום. מה שכן, עובדים כאן קשה מאוד. העובדה שיש לבעלך SSN ורשיון נהיגה יעזור מן הסתם כאשר תרצו לשכור דירה, לקנות אוטו ועוד, אבל לא בטוח שזה יעזור כדי למצוא עבודה, חייבים ויזה מתאימה או אזרחות. ובנוגע לדברים האישים, אני באמת מאוד מאושר פה, וזה קצת מפתיע אפילו אותי כי הכנתי את עצמי לגעגועים קשים, שלא הגיעו. לי בינתיים פשוט טוב כאן, ואני מרגיש שרמת החיים שלי עלתה בכל הבחינות. המחייה כאן בדרך כלל יותר זולה מבארץ, אבל, שוב, תלוי איפה. מספיק שגרים בעיר גדולה ושכר דירה הוא מינימום 2,000 $, במקרה הטוב מאוד. כמובן שגם המשכורות הן בדרך כלל הרבה יותר גבוהות ממה שבארץ. גם מבחינת חברה הופתעתי לטובה, אני מוצא שהאמריקאים מאוד חברותים וקל להתיידד איתם. מאוד מקובל שהולכים אחרי העבודה לשתות משהו, אנשים מזמינים למסיבות. יש גם הרבה זרים אחרים, אז לא מרגישים יוצאי דופן. אבל אם בעלך גר כאן כבר תקופה הוא בטח יודע את הדברים האלו...

eliezer gezer

New member
הי ירין

לגבי שאלותייך, אני לא ממש רוצה לחשוף פרטים אישים באינטרנט, תמיד הזהירו אותי מזה. אבל לגבי השאלות, אני מצאתי דירה ואת כל שאר הסידורים בקלות, אבל אני מבין שבניו יורק למשל דירה זה נושא בעייתי. כך שהכל תלוי לאן נוסעים. למרות שנראה לי שחוץ מניו יורק אין עוד איזורים ממש בעייתים מבחינת מגורים. אשמח לענות על שאלות נוספות שיש לך (כאמור, בלי פרטים ספציפים מדי)

coconut56

New member
../images/Emo150.gifלכל מי שגר בארה"ב../images/Emo182.gif

אתם לא מתגעגעים לארץ לפעמים? אתם לא חושבים על זה שאתם עוזבים את המולדת שלכם לטובת מדינת אחרת שבכלל לא שייכת אליכם היא לא יהודית, למרות שיש שם הרבה, והשפה המדוברת היא לא שפת האם שלכם? אבל אתם יודעים מה הטמטום מכל השאלה הזאת? שאני בעצמי יהיה גדול אני יגור שם (בלי עין הרע)

roy269

New member
שפת אם

לא כותבים שאני בעצמי "יהיה" גדול אני "יגור" שם אלא - אהיה ו - אגור ועל התחביר אני בכלל לא מדבר אז כדאי שתשתפר, כדי שתהיה לך לפחות שפה אחת בה אתה מדבר וכותב נכון

coconut56

New member
אתה לא מורה ללשון ואל . . .

תתקן אותי בשפת אם שלי! תגיד בן כמה אתה? שמעת פעם על המושג סלנג?

eliezer gezer

New member
למרבה הפלא -

לא מתגעגעים בכלל!! חשבתי שאתגעגע, אבל כלום, אפילו לא בחגים (היהודים והנוצרים כאחד).

למעלה