קצת סדר, בבקשה...

Neta558

New member
../images/Emo150.gifקצת סדר, בבקשה...../images/Emo150.gif

הנה אני, ממרום מושבי, יורדת על ברכי ומתחננת בפניכם, נתינים יקרים: קצת סדר בפורום! הרבה עבודת סידור אתם עושים לי פה, וזה מתחיל לעשות כאב ראש וירטואלי. אז על מה אני מתלוננת? (וחשוב מכך, איך תוכלו לעזור...) די להודעות שלא קשורות לנושא... יש להן בית, שרשרו אותן לשם ולא תחת הודעות בשרשור אחר... אני לא רוצה להתחיל למחוק הודעות שכאלה, בעיקר הודעות אותן אני מוצאת משעשעות, אבל קורה ששרשורים עניניים הופכים לשרשורי אוף טופיק, וזה לא לענין!
שרשרו לשרשור
הודעה, גם אם היא תהיה "בקשר לשרשור על צמחונות ומפתחות כסופים, נזכרתי בסרט שראיתי עם שחקן חתיך להחריד..." "לחץ על "שלח" פעם אחת בלבד, תודה, צוות תפוז." זאת השורה הקטנה מתחת לכפתור "שלח", למי שלא מזהה. אני מצטרפת לבקשה. אם בטעות נשלחה ההודעה פעמיים, או 7 פעמים (בעיה נפוצה גם בקרב הלוחצים החד-פעמיים), אני פשוט אמחק את העודפים. השתדלו להגיב רק לאחת ההודעות, אחרת תגובתכם עשויה להמחק יחד עם ההודעה העודפת. שרשורים באופן כללי... שרשרו! יש רק 15 הודעות בדף הפתיחה, ואנחנו רוצים למצוא מקום לכל הכותבים
חוץ מזה, אתם נפלאים, קבלו ח"ח ואותיות אחרות! יום טובסק! אה, כן, אם אני כבר בהודעות הנהלה וירקות אורגנים: ברכות והוקרת תודה שלוחות לשני, שמספקת לנו מאמרים שונים על טבעונות מעשית, ואפילו בלי לתכנן! ואחרי החנופה-תשפצי את הודעתך האחרונה למאמר, בבקשה...

Neta558

New member
פררר ../images/Emo54.gif (עשו את הקשר!)

הו, אלון, חנפן שכמותך! למה הפסקת?

asterisk

New member
טבעונות לספורטאים

שלחתי הודעה לפורום,שמשום מה לא פורסמה.בקצרה:אני אתלט מקצועי.בכל פעם שניסיתי להיות טבעוני ירדתי במשקל ובכח.

דורון ק

New member
ספורטאים

כמה דברים: תזונה צמחונית/טבעונית לא הזיקה לביצועים ספורטיבים במחקרים,או לחילופין הועילה לביצועי ספורטיבים כאשר פקטור צריכת הפחמימות שוכלל.כיום יותר ספורטאי צמרת מפעם ניזונים מתזונה צמחית/צמחונית. על מנת לשמור על משקל גוף יש לצרוך מספיק קלוריות,כלומר לאכול מספיק-במידה ולא אוכלים מספיק תהיה ירידה במשקל. בהחלט יכול להיות שיש לך אלרגיה/אי סבילות לחלק ממוצרי הסויה-בכל מקרה תנסה לבדוק את ההשפעה של מוצרי סויה שעברו עיבוד ארוך יותר כגון יוגורט סויה,מיסו,"חלב" סויה,טמפה וכו´ במקום הקטניה השלמה-אם אתה בוחר כן לנסות לאכול את הקטניה השלמה תנסה להשרות ולבשל אותה ביתר יסודיות. מצד שני יכולה להיות "הסתגלות" מסוימת לתזונה עתירת סיבים-לכן ההמלצה של אלון מצוינת-להעלות את כמות הסיבים בהדרגה ולהוריד מאכלים מסוימים בהדרגה. לא ניתן להתאים תפריט דרך הנט ובמיוחד לא כזה שיתמוך בביצועים ספורטיבים-לכן מומלץ לפנות לתזונאי באופן פרטני. ותקציר קטן של מאמר שאולי יעניין אותך,מתוך הספרות-Vegetarian dietary practices and endurance performanceAm J Clin Nutr 1988 Sep;48(3 Suppl):754-61: Confounding influences of varying fat, protein, and carbohydrate (CHO) levels, training habits, and lifestyle patterns make the interpretation of specific influences of the diet on endurance performance unclear. In general, exhaustion during prolonged, hard endurance exercise is tied to low muscle glycogen stores. Athletes in heavy training are urged to consume 70% of calories as CHO to maximize body CHO stores. A deemphasis in animal products with an emphasis in high-CHO plant foods would facilitate athletes in conforming to nutritional recommendations. In general, the high-CHO nature of the vegetarian diet can help the endurance athlete in heavy training maximize body glycogen stores and thus the ability to perform. The balanced vegetarian diet provides the athlete with added reduction in coronary risk factors while meeting all known nutritional needs.

דורון ק

New member
עוד הוספה קטנה...

אתמול בגלל ה"אתחול" לא יכלתי לרשום הודעות בפורום. יש אנזים הנקרא galactosidase היכול לעזור בעיכול קטניות-לאנשים אין מספיק ממנו באופן טבעי ולכן אוליגוסוכרים עוברים התססה על ידי בקטריות דבר שיכול לגרום לגזים וכו´-בחו"ל יש תכשיר הנקרא BEANO המכיל את החומר-שווה לך לנסות אם המצב בעיכול קטניות לא משתפר.

asterisk

New member
אנזים לפירוק פחמימות

אני מודע לכך שהקושי בעיכול קטניות נובע מחוסר באנזים(עמילאז,למשל) ולכן הפחמימות המורכבות תוססות במערכת העיכול. שאלתי היא האם יש מזונות צמחיים המכילים את האנזימים הנ"ל,(כמו פפסין בפאפיה,שעוזר בפירוק חלבונים). תודה, עידן

asterisk

New member
טבעונות לספורטאים

אני מודה לכם על התיחסותכם.אני חושב שאולי מצאתי איזה פיתרון.קראתי את המאמר על הנבטת קטניות,תהליך שאמור לפרק את הפחמימות הבעייתיות.מה שמעניין אותי זה אם כמות החלבונים המקורית נשמרת בתהליך? אם כן ,זהו מקור מצויין לחלבונים. תודה , עידן. אגב,אני מודע לכך שבתהליך השירשור של ההודעות זה כבר שייך לאיזה תת-סעיף של הודעה ישנה,אז אם אינכם יודעים את התשובה,וההודעה צריכה יותר חשיפה,אנא הפיצו אותה בין חברי הפורום

asterisk

New member
טבעונות לספורטאים

בהמשך להודעתי:אני מעוניין בתשובה מוסמכת,הכוללת תפריט עם "הוכחות בשטח" אני מודע לכל התיאוריות,משילוב דגנים וקטניות ועד מזון חי(אגוזים וזרעים).צריך לקחת בחשבון שאני לא מעכל קטניות בצורה טובה(טופו...),לעומת בשר אדום שאיתו אני מרגיש טוב. תודה על התיחסותכם, עידן

אני אתייחס לנקודה אחת...

תגובה מפורטת תוכל לקבל מדורון אני משער. או אם נורא חשוב לך, אני יכול להמליץ לך על כמה ספרי תזונה באנגלית המיועדים (בין היתר גם) לספורטאים טבעוניים. לגבי עניין העיכול טופו, זו תופעה נפוצה אצל אוכלי בשר. כאשר מפסיקים לצרוך בשר ומתחילים לאכול קטניות יותר וכו´, בתחילה, הוממ... מערכת העיכול עובדת יותר מדי טוב?
תנסה לעשות את ההפחתה בכמויות הבשר בצורה הדרגתית. כך לאט, לאט, תרגיל את הגוף שלך להרגלי התזונה החדשים שלך ולא יהיו לך בעיות כאלו. (או שאתה יכול פשוט לקפוץ למים ולתת לעצמך שבוע-שבועיים של הסתגלות...)

haleth

New member
לגבי הטופו

ישנם אנשים שפשוט רגישים לסויה ומוצריה. אבל כדאי לנסות את פתיתי הסויה (אלה שנראים כמו בונזו) - הם בהחלט עדיפים. וכמו טופו, קל לבשל אותם, יחסית לפולי סויה או טמפה - להשרות, לתבל ולזלול.

asterisk

New member
טבעונות לספורטאים-תגובה

אני מודה לכם על התיחסותכם המהירה.אשמח לקבל ממך קישורים לספרות מקצועית בנושא.כמו-כן,לעניין ההסתגלות לקטניות-ניסיתי.הבטן מתנפחת כל פעם מחדש.יכןל להיות שזה לא מתאים לכל האנשים?

הוממ...

לא ידוע לי על אי-סבילות לקטניות כתופעה שמתרחשת אצל אנשים. ייתכן שאני פשוט לא מכיר. אני מציע שתחכה יום-יומיים (מקסימום), ישנם אנשים כאן עם הבנה גדולה יותר משלי בענייני תזונה, אולי מישהו מהם יוכל לעזור לך.

asterisk

New member
טבעונות לספורטאים

אני גם אנסה להיות יותר ספציפי: דרוש תפריט עשיר בחלבון בעל יחס חומצות אמינו מאוזן,לא מבוסס על קטניות מעובדות(טופו,חלב סויה).רצוי מזון חי,שלא דורש בישול. תודה על התיחסותכם, עידן

למעלה