רישומים חוויות ומה שביניהם..

hadarh

New member
../images/Emo150.gif רישומים חוויות ומה שביניהם..

אתמול אחה"צ נכנסתי, בחורה תמימה, לשיעור ספינינג ראשון בחיי
.. בהתחלה הכל היה מואר מוזיקה נעימה ברקע, חלק כבר נכנסו לספין- ואני מקבלת עדכונים- מה עושים? איך? (על "למה?" לא היו הסברים) התיישבת גבוה במעלה הכסא ממש כמו פעם כשהיו לי אופניים.. אבל אז- כבו האורות נדלק הדיסקוטק שזה "ואוו" בכל מובן המילה ויאללה מפדלים.. אז ככה, טוב שקשרו אותי חזק לפדלים אחרת 5 דקות ואני בחוץ
. אבל אחרי חצי שעה של משא ומתן עם התחת שלי, החלטנו להשאר, שיעור של שעה היה נראה כמו 40 שנה במדבר. ניסיתי להשתלב בנוף, לעמוד ולא ממש הצלחתי היו לי רגעי משבר חזקים -אבל תמי הייתה לצידי- תודה!! לא שזה עודד אותי, כי על כל סיבוב (פדלים) שלי, תמי הביאה 4 ואני לא מגזימה.. המוטיבציה שלי ירדה עוד טיפה
.. מצד אחד הבנתי שרומא לא נבנתה ביום אחד, מצד שני לרומא גם לא כאב התחת.. טוב, בכל אופן לכשנסתיים לו השיעור מה מתברר לי?! שיש אפשרות להניח על המושב חלק נוסף שיכול היה להציל את הקשר שלנו (שלי ושל..)
ואז כבר היה מאוחר הכאב תפשט לו ללב ולסעיף העצבים.. מוסר השכל:
אם אתה מדריך אל תשכח להציע את ה"דבר הזה" למתאמן חדש. טיפים למתחיל: בקש מחבר/מאמן שיקשור אותך חזק לפדלים כי זה מאוד עוזר להחית פיתויי (לא לצאת בשקט בחושך). לא כדאי לבוא עם חולצה לבנה כי אז זוהרים
באולטרה וככה רואים מתי אתה בורח. חשוב להביא בקבוק שתייה, תקח בחשבון שלא יהיה לך איך לשתות, כי הידים בעיקר נשענות כדי לא ליפול קדימה. אין כמו ספינינג -להתראות שיעור הבא..

hadarh

New member
ואי אני מפורסמת!!!

לא ראיתי את ההודעה למטה.. אז פתחתי פה מ-חדש

hilab3

New member
שיעור ראשון...

תאמיני לי אחרי כמה שיעורים את כ"כ תתמכרי שלא תרצי להפסיד אף שיעור שיהייה לך בהצלחה!!!! ואל תדאגי... עם הזמן, גם בלי ריפוד, לא מרגישים את הכאבים HAVE FUN

Shaaaani

New member
כנ"ל

בתור החברה של הדר שהצטרפה אליה אתמול לשיעור הראשון בחיי בספינינג (ובוודאי לא האחרון) אני רק רוצה לציין, שכשהתעוררתי היום בבוקר, חשבתי שאני מתה. כל השרירים שלי כאבו, הייתי בטוחה שנדפקו לי לנצח הברכיים ושאין מצב שאני יכולה לצאת מהמיטה אי פעם! אבל נרדמתי בחזרה, התעוררתי כמה שעות אח"כ, ואחרי מקלחת חמה, חזרתי לעצמי, וכרגע השרירים שלי סתם תפוסים (כרגיל). מזל שתמי סיפרה לנו אתמול שזה קרה גם לה ושיש מצב שזה יקרה לנו למחרת האימון, אחרת הייתי מתחרפנת בבוקר! תודה תמי.

Tami661

New member
../images/Emo24.gifלך ו-../images/Emo24.gif לשני... היה כיף

ועוד יותר... יהיה כיף! הבטחה שלי
(ועל ההבטחות שלי... בהחלט אפשר לסמוך
). העיקר שלא נבהלתן מהכאבים
והסיבובים שלי... עם המוטיבציה שלך אחרי שיעור ראשון, את עוד תשימי אותי בכיס הקטן
(אבל זו לא חוכמה... אני כבר אהיה עם מקל סבתא
) יאללה... אתן באות מחר ב-8:30 לאימון "מחילות" עם ה-
? בבוקר כמובן
ככה... בקטנה... לעייף ת'גוף לקראת כיפור
אגב אימון "מחילות"... למישהו יש מושג אם יש ספינינג נמלים
?
ועוד אגב "מחילות"... הנה הזדמנות לבקש סליחה מכל מי שנפגע ממני פה ושם
וגם מי שלא צם, יכול... אבל Gspin
פתור מלבקש סליחה, כי הוא אף פעם לא פגע במישהו

hadarh

New member
אבל אני צדיקה ../images/Emo3.gif

ולצערי אם אני אבוא מחר בבוקר לכל מקום אחר פרט לעבודה... כאבי העכוז יהיו הבעיה הפחות מטרידה שלי
אז בקיצור ביום ראשון, אם השם יגמור בחתימה טובה, אני אשמח להתאמן שוב. תודה

boazt25

New member
וואו בדיוק מה שאני הרגשתי

אחרי שיעור בייסיק שהיה לי נשארתי לשיעור ברמת מתחילים. כלומר הייתי יותר משעה על האופנים. ישבני אמר שירה. הייתי עסוק כל הזמן בלבדוק שאני ביציבה נכונה עם ברכים מקבילות וכו'. היה ממש מתיש, אבל שווה כל רגע. מחכה בקוצר רוח לשיעור הבא.

hadarh

New member
חבר'ה מה עושים עם הגב??../images/Emo91.gif

איך מונעים כאבים בגב? ואיך "עושים" שהבטן תעבוד גם כן?

Tami661

New member
כדי למנוע כאבים בגב, ו"על הדרך" את

מקבלת תשובה לשאלה מספר שתיים שלך: חיזוק השריר הרחב בטני ("בטן תחתונה") ושרירי המייצבים (אלו שמשני צידי עמוד השדרה). השריר הרחב בטני זה השריר שעליו אנחנו עובדים כשאנחנו מנסים לעבוד על "בטן תחתונה" והוא בעצם עוטף את הבטן ומגיע גם לגב שם הוא משמש בין היתר כמגן לעמוד השדרה (לחוליות התחתונות). המייצבים - כשמם כן הם, תפקידם הוא לסייע בייצוב הגוף ובשמירה על החוליות/ העצמות שבגופנו למטרה זו. ככל שתחזקי את השרירים שמגנים על המפרקים/ עצמות/ חוליות - תחסכי מעצמך כאבים שמאותתים על פגיעה או מאמץ יתר. הספינינג, כשלעצמו, לא מיועד לעבוד על שרירים אלו אע"פ שהוא גם לא פוגע בהם אם את שומרת על מנח גוף נכון במהלך האימון, אלא, שאני מוצאת את הכנסת הבטן במהלך האימון (כשישבן משוך לאחור) כיעילה מאוד וכתוספת מבורכת לאלמנט הרחב בטני. לא הייתי ממליצה לך להשתמש בטכניקה הזו כבר באימונים הראשונים (אם כי לנסות מפעם לפעם) מאחר שיש צורך בתרגול נשימתי שגם ככה די מסובך באימונים ראשונים. ישנם תרגילים רבים לחיזוק שרירי הגב והבטן ולעניין המייצבים: הכי פשוט להסבר הוא התרגיל שבו את שוכבת על הבטן, פנים למזרן, ידיים שלוחות קדימה, רגליים ישרות לאחור ואז להרים את הידיים (צוואר ישר, בינהם) והרגליים יחד ולתת ניעות קטנות של יד ורגל נגדיים (יד ימין ורגל שמאל למעלה ולהיפך). זה תרגיל
למייצבי הגו ולא כרוך בהרבה "לוגיסטיקה".

energize

New member
הי תמי,

תיקון קל בהגדרות שהשתמשת בהם: אם הבנתי נכון את התרגיל שדיברת עליו אז הטרמינולוגיה הנכונה היא זוקפי גו, אלו הם קבוצה של שרירים שפועלים בתרגיל הנ"ל. כשאומרים מייצבים הכוונה לשרירים שמחזיקים אותך/ מייצבים אותך בתרגיל מסויים. מייצבים הם לא שרירים ספציפיים כמו זוקפי גו, בטן, גלוטאוס וכו', כל שריר בגוף כמעט יכול לשמש כמייצב, הכל תלוי במנח. המון
על הפורום!!

למעלה