ואלו מעללינו להיום !

יורם חן

New member
../images/Emo151.gif ואלו מעללינו להיום !

0700 + איחור קטן שלי ואני ניפגש עם גדי בכניסה ללוזית. תופסים את הכחול ומטפסים למערות, משם בסינגל הקליל לכיוון פארק בריטניה. למזלינו הסינגל מוכר היטב שכן התואי נעלם תחת הצמחיה המתייבשת (חבר'ה לכו לטייל - הסינגלים ניסגרים ....). הסינגל הופך לדרך רחבה אשר בהמשך מתחילה לטפס למצפה משואה בסידרה של מספר עליות אתגריות וקצרות (עדיין סימון כחול). אל המצפה מגיעים בעלייה בשביל שנפרץ על משטח גיר תלול וקשה לטיפוס והינה אנחנו למעלה ב0800 , צופים על השדות הזהובים של השפלה ועל תל צפית שממערב לנו. ממשואה יורדים בסינגל האדום צפונה- סינגל מעולה ואתגרי למדי שחלקו קצת נחסם מעצים שקרסו (נקווה שקק"ל יפנו שם). "מפסידים" את כל הגובה במורד הסינגל ומטפסים על שביל ישראל לכיוון חניון שריגים. לפני החניון ימינה בסינגל על שביל ישראל ובהמשך לחניון שריגים. סינגל קטן מהתחרות האחרונה באזור החניון ויאללה לסינגל של שביל האלות- הסינגל הכי שווה בפארק בריטניה, ים של הפתעות, מדרגות סלע בכל כיוון ופניות חדות, ממשיכים למטה דרך מעבר בקר לסינגל החוצה טרסות ועד לואדי. מטפסים בסינגל העולה בואדי חזרה לשריגים ומשם חוצים לכיוון ליאון, מקביל לכביש עד לתחילת הסינגל שמטפס לתל עזקה. מתל עזקה יורדים בשביל התלול (סינגל) היורד עד לכניסה המערבית לפארק בריטניה (כביש 383) שמאלה בכביש ומול שדות מיכה, שמאלה לאורך הכרמים ועד ללוזית חזרה. 30 ק"מ ו-4 שעות של תענוג צרוף

aFish

New member
רגע רגע Hold your Horses

ובעצם...Hold Your Bike... אתה יכול להיות יותר מדוייק לגבי שביל האלות. מהתיאור שלך הוא מעגלי? איפה בדיוק נכנסים, סימני זיהוי. אני מכיר סינגל שמתחיל בין חניון שריגים לכביש. אם באים נניח מהחניון אז קצת לפני הכביש הסינגל מתחיל שמאלה ויורד. באיזשהוא שלב מתחילים לעלות לכיוון הכביש בשביל שמכיל הרבה מדרגות וטרסות (לא כל כך רכיב בעליה) זה מוציא אותנו על הכביש אחרי שריגים לכיוון לוזית בדיוק מול החניון שבקרבתו מתחיל הסינגל לתל עזקה, כלומר, חוצים את הכביש ומיד רוכבים לתוך הפארק שמעברו השני של הכביש. זה מראה לי קצת שונה מהתיאור שלך שמדבר על רכיבה במקביל לכביש....האם אנחנו מדברים על אותו דבר? בטח לא הבנת כלום מההסבר שלי...בלי מפות וכשאחד (אני) זוכר בערך את השביל מלפני כמה חודשים טובים...זה בעייתי...

יורם חן

New member
פיש, תן להסדיר נשימה....

אל שביל האלות אתה מגיע כך: מכביש ליאון פונים לחניון שריגים. ממשיכים כ- 200 מטר במגמת עליה מתונה ובדיוק בשיא הגובה של שביל הכורכר ישנו שביל שפונה ימינה- מסומן בשילוט קק"ל כשביל להולכי רגל- שהוא "שביל האלות". הוא מסתיים למטה בואדי העובר במקביל ומדרום לכביש ליאון-עג'ור. אם תטפס בואדי מזרחה תגיע כעבור 50 מטר לפני שמאלה המטפסת לכביש ואם תמשיך בואדי למעלה אז תגיע חזרה לחניון שריגים.

יורם חן

New member
האופניים והצמיגים

ג'יאנט AC2 וצמיגים של מישלין 2.5 (צמיגים מעולים !!)

כזאת עם

עדשה ושלוחצים מלמעלה זה עושה קליק - ואם אני לוחץ ימינה ומניח על הריצפה ורץ ממש ממש מהר אני יכול לצלם את עצמי...

יורם חן

New member
אין ספק גדי !

הרכיבה בין שורות הגפן הייתה אחד הקטעים הטכניים של היום
. וכמו כן-- תמונה גדולה של הזריחה

למעלה