שלום

Abo Lifa

New member
../images/Emo151.gifשלום

חיפשתי פורום שקשור בלימודי השפה סינית ולא מצאתי...וזה הפורום שהכי קרוב לזה כאן אז...
אממ מעניין אותי לדעת את השפה הסינית (גם מכיוון שחמישית מתושבי כדור הארץ דוברים אותה..) , רציתי לדעת אם יש איזה ספר למידה למתחילים או משו כזה שאפשר ללמוד דרכו קרוא וכתוב(אני תלמיד תיכון
)

איריון

New member
סינית

אני נאלץ להודות שהידע שלי אודות השפה הסינית די מוגבל, אבל לפי דעתי קריאה וכתיבה היא לא המקום הנכון להתחיל בו. סינית אינה פונטית כמו עברית ואנגלית (כשלכל אות יש קול מסויים הקשור אליה) אלא פיקטוגרפית (אם זה המינוח הנכון). כלומר, לכל "אות" יש מילה מסוימת המתאימה לה- כאשר סה"כ יש כמה אלפי אותיות. בנוגע לספר- ניתן למצוא מספר רחב של ספרי לימוד ב-amazon, עבור על הביקורות שלהם ומצא אחד שמתאים לך.

סינית 2

גם יפנית היא פיקטוגרפית - כמו בסינית יש בה קאנג'י שהם פיקטוגרפיות של מילים או מונחים. ביפנית יש גם כתב פונטי (היראגאנה וקטאקאנה). גם הידע שלי בסינית מוגבל מאד, אבל אני חושבת שהבעיה בללמוד אותה אינה טמונה בעובדה שיש בה קאנג'י, אלא בכך שהיא שפה טונאלית כלומר אפשר לבטא הברות דומות בטונים שונים, והמשמעות נגזרת מטון הביטוי ולא רק מההברה עצמה. מעבר לזה אני מודה - אין לי מושג איך מלמדים סינית ואיך מתעתקים טונים שונים לטקסטים
.

עידו1976

New member
תיעתוק טונים בסינית

לפחות את המעט מנדרין שלמדתי אי שם בשלהי המאה הקודמת תיעתקנו ע"י סימון קווים אלכסוניים מעל ההברות. עולים, יורדים, קודם עולה ואח"כ יורד, וכ"ו. זה אכן נכון שהטונאליות היא דיי קשה (גם לביטוי וגם לשמיעה) אצל מי שמנסה ללמוד סינית. עד כמה שידוע לי הדקדוק, לעומת זאת, די פשוט.

progrock

New member
לימוד סינית

אהלן. בתור לומד השפה אני ממליץ בחום רב ללמוד אצל מורה אם אפשר סיני בוגר אוניברסיטה או ישראלי שלמד בסין/טאיוואן. הסיכוי לדבר את השפה ולהבין את הטונים, חשיבותם וההבדלים שבינהם ע"י לימוד מקלטת או ספר ממש אפסיים. הדגש הוא על מורה משכיל כיוון שיש צורך באדם שיוכל להסביר צורות דיקדוקיות שונות (הדיקדוק אמנם קל מיפנית אך בכל זאת שונה מעברית) ויהיה בעל מבטא טוב המשתנה בין בוגרי אוניברסיטה לאדם פשוט מן הרחוב או לשאוף לפחות לאדם מאיזור בייג'ינג, HEBEI, TIANJIN,ומנצ'וריה. אילו האיזורים הנחשבים בעלי המבטא הנקי ביותר. אני לא יודע מה קורה אצל עמיתיי הנכבדים דוברי היפנית אבל כפי שמוכר לי גם מערבית יש חשיבות רבה למבטא של אדם גם על מנת להבין זה את זה וגם על מנת ליצור רושם איכותי או פרחי. אם כבודו ממש מתעקש ללמוד מספר נסה את : דקדוק הלשון הסינית המודרנית מאת ליהי יריב לאור. הספר נותן אוצר צילים ודקדוק אך עליך למצוא אדם שילמד אותך את ההגיה . דוגמה להגייה: (מנדרין) http://www.wku.edu/~shizhen.gao/Chinese101/pinyin/tones.htm מקווה שעזרתי ולא בלבלתי במח יותר מידי progrock

למעלה