קטוש

New member
../images/Emo151.gif../images/Emo19.gif../images/Emo65.gif../images/Emo39.gif

שלום, ברצוני לספר לכם משהו שראיתי: לידי יש שדה ריק ויום אחד שמעתי מישהו שורק ולא היה אף אחד פתאום ראיתי ציפור גדולה ועוד אחת זוג. לאחר בדיקה מסתבר שהם זוג כרוונים לאחר חיזור הטילו שתי ביצים גדולות והנקבה דוגרת עליהם והזכר שומר עליה. יום אחד הופיע חתול והזכר התחיל לצעוק, כן ממש לצעוק והחתול נבהל וברח. וכל פעם שמישהו עובר באזור נשמעות שריקות וצעקות. לפני יומיים שמעתי שוב צעקות כאלה ויצאתי לראות מה קרה. ראיתי עורב מתקרב לקן שהוא אגב על הרצפה ממש באדמה, הנקבה נבהלה וברחה והוא התחיל לנקר בביצה. עד שגירשתי אותו כבר היה מאוחר. נשארה ביצה אחת ואני שומרת עליה. כל פעם שאני שומעת את העופות צועקים אני יוצאת לראות מה זה ומשתדלת להציל אותם. זה ממש מרתק.

קטוש

New member
דוגרים (כרוון)

הכרוונים דוגרים כבר 16 יום. מחכה לגוזלים

קטוש

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo16.gifכרוונים

קרה אסון!!! אתמול בלילה שמעתי זעקות שבר, התעוררתי והדלקתי את האור לראות מה קרה אבל אי אפשר היה לראות. בבוקר הסתבר שאיזה טורף גזל את הביצה שנותרה והציפורים עפו משם. סוף עצוב

big mama 2

New member
אויש...../images/Emo7.gif....נו זה הטבע, אבל זה

עדיין נורא עצוב.... חיכיתי כבר לשמוע אייך זה מתפתח......

netbird

New member
אולי

אולי היית צריכה לאסוף הגוזל הביתה. ברגע שטורפים לומדים שיש מזון אטרקטיבי וחסר ישע (במובן מסויים) הם יארבו, יחכו, יחזרו ובהזדמנות הראשונה יטרפו. יכול להיות שאם היית מניחה אותו במקום נייטרלי (לא בתוך הבית ולא בחוץ - מרפסת?) ההורים היו מגיעים להאכיל אותו. בבולבולים זה קורה, אפילו אם לוקחים בן זוג מצמד. אבל כל זה בדיעבד. אילו היית שואלת לפני יכול להיות שהייתי עונה אחרת...

שובל09

New member
לקחת???

אסור להתערב בטבע! זה מה שקרה, ואין מה לעשות... יפה מאוד שהיא שמרה על הביצה, והיה יותר סיכוי שהיא תסרוד שם, מאשר שיזיזו אותה... ואם זה גוזל, אסור לבן אדם לא מנוסה לקחת, כי הוא ימות... אני מתפלא שבתור מנהל פורום אתה אומר דבר כזה...

netbird

New member
צודק

כעיקרון אתה צודק. אבל היא כבר התערבה בכך שבדקה מה קורה שם. בדיקה כזו מגלה לטורפים את מיקום הקן. העובדה ששמרה על הביצה שנותרה אולי דווקא חשפה את הקן. נכון, אסור לקחת ביצים ולא גוזלים, אלא אם אתה גורם מוסמך.

netbird

New member
תגובה פרובוקטיבית

ברב המוחלט של המקרים אתה צודק. אסור להתערב בטבע. אבל לשם הדיון, רגע, אסור להתערב בטבע? ראשית, תסכים איתי שכל זמן שמדובר בגורם מוסמך (פקח, איש רשות שמורות הטבע, חוקר), במקרים האלה אנו (החברה) מרשים הפרעה (כי היא מזערית ואחראית). שנית, גם בשמורות טבע מוכרזות בכל העולם עברו מקונספציה של "אל תיגע - הטבע יסתדר בעצמו ויחזור למצב הטבעי" ל"בכל מקרה אנחנו משפיעים לרעה ולכן חייבים לקזז ע"י ניהול משאבים". אותו ניהול משאבים כולל כוונון עדין של לחץ רעייה (כדי למנוע שריפה או כדי לשמור על חברת צמחים מסויימת), הזרמת מים ועוד. ג. האם היית עונה לי את אותה תשובה אילו היה מדובר בגוזל של דורס יום שנמצא בסכנת הכחדה? האם אז מותר לקחת הגוזל וכמובן להתקשר מיד לרשויות?

שובל09

New member
תשובה...

דבר ראשון אם זה גורם מוסמך, הוא ידע מתי להתערב ומתי לא... ברגע שזה סתם בן אדם אם רצון טוב, הוא לא יודע מתי זה מזיק ומתי לא... וכמובן איך לטפל... אני לא חושב שדורס יום היה מגיע למצב כזה, אחרי הכל לכל אחד מהם יש את הטריטוריה שלו, והוא יודע להגן על עצמו יפה מאוד. אם ובמקרה זה גוזל שנפל מקן, אני מדבר כרגע על כל סוג של ציפור, הייתי פונה למשהו שמכיר מנוסה שיודע כיצד לטפל, שיקח את זה לידים שלו... אבל לא הייתי לוקח את הציפור לידים שלי...

קטוש

New member
../images/Emo118.gif../images/Emo51.gifכרוונים המשך

תודה לכל המגיבים. ראשית, הגוזל עוד לא בקע. שנית אני עוברת במקום כל יום כי זה ממש ליד הבית שלי ועוברים שם יום אנשים לקיצור דרך כך שלא אני זו "שגיליתי" לטורפים את המקום. אז כמו שנאמר - הטבע עושה את שלו

למעלה