ימי הולדת ומתנות למשפחה

../images/Emo151.gif../images/Emo79.gifימי הולדת ומתנות למשפחה../images/Emo77.gif../images/Emo65.gif

האם בכל שנה אתם קונים לאחים / אחיות מתנות ליום ההולדת
אם כן - אתם תמיד תשקיעו מחשבה או שתקנה את הדבר הראשון שראיתם
אני משתדלת לקנות כל שנה כשמתאפשר לי כללית
ובדר"כ אני אחשוב על הדברים שמתאימים להם
ואם אני לא מוצאת אז אני הולכת בכיוון של "מה הם צריכים" אחותי לדוגמא לא תמיד היתה קונה לי מתנות ליומולדת ואם היתה קונה אז זה תמיד הרגיש שלא הושקעו בהם מחשבה אני מקווה שאני לא נשמעת חוצפנית ולא מעריכה... אבל זו ההרגשה שלי, במיוחד עכשיו כי אתמול היא חזרה עם שקית גדולה מלאה במתנות וסיפרה לי שהיא קנתה לחברה [שמכירה אותה חצי שנה] מתנות לפי חמשת החושים.. הרגשתי קצת צביטה - אני אמורה להתאכזב

maiky17

New member
ראשונה ../images/Emo9.gif

אני קונה בכל שנה מתנות לאחים שלי ליום ההולדת (זה לא כאילו אני יכולה להתחמק מזה בטענה ששכחתי...), ואני בהחלט מתאמצת להשקיע במתנה כך שהם יקבלו משהו שהם יאהבו ויהיו מרוצים ממנו. בקשר אלייך - אני חושבת שאת צריכה לדבר עם אחותך ולהסביר לה איך את מרגישה בקשר לזה. תגידי לה שמשפחה זה הדבר הכי חשוב בעולם ושחברים באים והולכים. אם הייתי במקומך גם אני הייתי מרגישה שזה טיפשי ושאת לא מעריכה את המתנות שלה, אבל בתור מישהי שמסתכלת מהצד אני יכולה להגיד לך שזה מוצדק. זה באמת לא יפה.

../images/Emo51.gif../images/Emo24.gifאני לא בטוחה שאדבר איתה..

אני כבר מתארת מה תהיה התשובה שלה ולא בא לי להיכנס לזה.. זה החיים שלה והבחירה שלה - רצונה כבודה

יום הולדת- חגיגה נחמדת ../images/Emo65.gif../images/Emo79.gif

אחותי תמיד מביאה לי מתנות מחו"ל כשהיא מגיעה לארץ, אח שלי קנה לי פעם אחרונה מתנה בגיל 12 נדמה לי לכבוד היום הולדת, אבל עכשיו לרגל חנוכת הבית הוא הביא לנו תמונה שהוא צילם ופיתח בהגדלה. אחותי הביאה לבקשתי לחנוכת בית מכונת למינציה (שזה קצת יותר שימושי מכל הכלי הגשה שיש לנו כבר למכירה
). אני מאלה שמשקיעים מחשבה בקניית מתנה ולא קונה סתם, גם אם זה אומר שצריכה להוציא יותר ממה שחשבתי וצריכה להצטמצם על עצמי.

happy00

New member
../images/Emo207.gif "מידה כנגד מידה" במתנות?

האם אתם מרגישים צורך לקנות לאחים שלכם מתנות באותו ערך כספי ובאותה השקעה של מחשבה כמו שהם נותנים לכם? איך תרגישו אם אח שלכם יקנה לכם מתנות יקרות מידי ביחס למצבו הכלכלי וביחס למצבכם הכלכלי? מה תעשו? מה דעתכם על אח/ות שבאופן עקבי לא מביא אף פעם מתנות (לא לחתונה, לא להולדת אף אחד מהילדים, לא לילדים בהזדמנויות שונות)

אממ....

אתמול ישבתי לדבר על זה עם אחי.. אני לא מסתכלת על הערך הכספי במתנה שלהם, אני קונה לפי מה שמתאים לכיס שלי באותו רגע או למתנה שאני רוצה לקנות / להכין להם. כנ"ל גם לצד ההפוך, אם הם יכולים / רוצים לקנות מתנה ב- 100 שקל [כדוגמא] ואני יכולה להוציא 30 שקל - זה לא ממש משנה - זה החלטה של כל אחד לקנות לפי הכיס שלו והרצון שלו. ולגבי מי שלא קונה - לדעתי זה ממש לא יפה, אבל לא הייתי מסוגלת להגיד "למה את/ה לא קונה לי מתנות.." זו החלטה שלה/ו. אם היחסים פתוחים אפשר להעיר, אני באופן אישי, למרות הפתיחות, לא הייתי פותחת את הפה אלא אם כן הנושא עולה באווירה של צחוק.

למעלה