הייתי רוצה להתייעץ אתכם...

../images/Emo152.gifהייתי רוצה להתייעץ אתכם...

אני בת 11 ובכיתה ו'... המורה שלי למתמטיקה הגיעה היום והסבירה לנו על מעין מבחן כזה של אונ' בר אילן, בו בעצם אני מתחילה ללמוד יום בשבוע בכיתה ז'-ח' (אבל ברמה שונה מהמחוננים) ובכיתה ט' אני כבר מתחילה לימודי תואר ראשון. זה מה שהמורה שלי הסבירה לנו. היא הייתה צריכה לבחור מבין כל הכיתה שלי מספר ילדים שהיא חושבת שיש להם כישורים במתמטיקה, לאו דווקא מצטיינים... אני אחת ממי שהיא בחרה. עכשיו, הייתי רוצה לדעת... מישהו כבר עבר את המבחן הזה? אמרו לי שהוא ברמה קשה, קשה מאוד, קשה מאוד מאוד, ו... אני לא יודעת להעריך את עצמי במתמטיקה.... אני חושבת שאני טובה יחסית, אבל לא יותר מדי והרבה יותר לרמה של הכיתה שלי- כיתה ו'... שכתי לציין, המבחן הזה עולה כסף, 75 שח', הכל שם עולה כסף ('.'), וזה לא שהמשפחה שלי במצב כלכלי נוראי ואסור לנו לממן דבר כזה... אני לא יודעת אם לגשת למבחן או לא, אם מישהו עבר את זה הייתי שמחה אם יספר לי איך היה בזה... חן

noosh

New member
זה לא מזיק, לגשת למבחן

תראי, זה ממש תלוי בבנאדם. אני מכירה אנשים שעשו את זה והצטערו, ואני מכירה כאלה שלא. היתרון הגדול בזה, הוא בעיקר המון שעות חופשיות בי'-י"א-י"ב, ולדעת שסיימת עם הבגרות הזאת בכיתה י' כבר. יש אנשים שמעדיפים לחרוש כל החטיבה ולסיים עם זה בשביל זמן פנוי בתיכון, יש אנשים שאומרים שאם הם גם ככה טובים במתמטיקה, מה אכפת להם ללמוד באיזי כל התיכון, יחד עם החברים שלהם, ולא להלחץ שלוש שנים כדי ללמוד הכל בדוחק. תלוי בסדרי העדיפויות שלך, בכמה את באמת טובה וקולטת מהר את המקצוע, וכמה בא לך להשקיע.

למעלה