יש קשר?

In Limbo

New member
../images/Emo153.gif יש קשר?

תגידו, יש איזה שהוא קשר בין השיר bullet proof i wish i was של רדיוהד לבין השיר bullet proof של morcheeba?...
רעות.

Vul2re

New member
כן,

לשניהם יש שם ממש דומה! מצטער.. לא יכולתי לעצור את עצמי :)

polyethylene

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

לשם שינוי זה בהחלט התשובה הנכונה והיחידה שמתאימה. הקשבתי לשיר, כל קשר מקרי בהחלט (חוץ מעניין השם הזהה) ולא ממש אהבתי את השיר של מורצ´יבה...
יוני בלוך - מכיר אותו

In Limbo

New member
מה עם זכויות יוצרים?

זה חל גם על שמות של שירים? להקות יכולות להוציא מליון שירים שונים תחת אותו השם?

Fish in the sea

New member
יכולות.

שמות שירים זהים לרדיוהד ולהקות אחרות? הנה סתם עוד 2 דוגמאות שקפצו לי לראש: Lucky,של בריטני כמובן. Creep,של טי.אל.סי וגם של הסטון טמפל פיילוטס.משלימים שלישיית קריפים מצויינת
למישהו יש עוד?

אין זכויות יוצרים על שמות

תראו כמה שירים יש שקוראים להם Home, וכל מיני. לא נראה לי שאפשר לרשום זכויות יוצרים על מילה, רק אם זה העתק מוחלט של השיר. יש הרבה מאוד שירים שחוזרים על אותו משפט בדיוק, אבל אנשים לא הולכים ותובעים זה את זה (מצד שני, אי אפשר לדעת מי המציא את המשפט במקור, מכוון שהוא כל כך טחון). בשנות השישים למשל, להקות היו ממציאות לעצמן שמות "מקוריים" כמו the byrds במקום the birds the beatles במקום the beetles וכו על זה, כן אפשר לרשום זכויות יוצרים, מסתבר.

n0nick

New member
לא זכויות יוצרים

אלא "סימן רשום" (Trademark). שם של להקה הוא לרוב (לפי החוזה) סימן רשום שבבעלות חברת התקליטים שלה. (ר´ הסיפור של The-artist-formerly-known-as-Prince). אני מניח שאם באמת רוצים, אפשר לגשת בפרוצדורה משפטית ולרשום שם של שיר כסימן רשום של אותה להקה/לייבל. אבל אז צריכים להוכיח שלא קיים כבר שיר עם שם שכזה.

Fish in the sea

New member
ממש לא קשור למה ששאלת,אבל...

איך זה ש-in limbo עומד עדיין על אפס קולות בסקר? לא הצבעת עדיין או פשוט לא הצבעת לעצמך?
B.R.M.C-השמעה מחזורית

In Limbo

New member
גם וגם

לא הצבעתי (לא יודעת למה.. ) וחוץ מזה, in limbo זה לא השיר האהוב עלי, אני פשוט אוהבת את המשמעות של המילים.
norah jones- dont know why

Esmena

New member
אוי, שירים עם שמות זהים הם מישחק

השירים הכי כיפי בעולם.

למעלה