יש רשע לסרט, יש "סקוטי" ויש "סולו".

../images/Emo153.gifיש רשע לסרט, יש "סקוטי" ויש "סולו".

שמות נוספים הצטרפו בימים האחרונים לרשימת הקאסט של הסרט החדש. פרטים נוספים כאן (בעדכונים שלמטה).

Bajoran Priest

New member
האמת?

הסרט ממתחיל לסקרן אותי. בעיקר מכיוון ש: 1. נראה שהכותבים הם טרקיים אמיתיים. 2. הם מתכוונים לתת כבוד לקאנון, כולל TNG ואפילו דברים שהוגדרו על ידי DS9 (!).* 3. הם טוענים שהמטרה שלהם היא לכתוב "סרט טוב," שמדבר לטרקים אבל פונה גם לקהל הרחב. שילוב כזה, אם יצליח, הוא האיזון הנכון לדעתי, ואחת הסיבות לכך שאני אוהב מאוד את first contact, למשל. 4. כשחושבים על זה, העולם של TOS, עם אפקטים של שנת 2008 וכתיבה תסריטאית של המאה ה- 21, זה קצת וואו. * על נקודה 2 כדאי להתעכב. בעיקרון, היום אני לא לגמרי בטוח שכדאי לטרק לשמור על הקאנון לנצח. יכול להיות שבאיזשהו שלב כדאי יהיה לעשות reboot או לחילופין לשנות את ה- setting בצורה חזקה מספיק, כדי שהקאנון הקיים לא יפריע לספר סיפורים חדשים - אחרי הכל הלב של "טרק" נמצא בסיפור האפיזודיאלי הבודד. having said that, כל עוד שמספרים סיפור טרק שאמור להיות חלק מהקאנון הרגיל, יהיה זה המשך או פריקוול, אני בתור ניינר מושבע ואחד שצפה ואהב גם את בוויאג'ר, מצפה ליחס של כבוד לסדרות האלה ולמה שהוגדר בהן (שלא לדבר על TNG, כמובן). אחד הדברים שהרגיזו אותי בנמסיס היא ההרגשה שלי שלמציאות שהתבססה בחלל עמוק לא ניתן משקל רציני. אמנם, היו אזכורים קטנטנים לחלל עמוק ולוויאג'ר, אבל זה מה שהם היו- קטנטנים, וכדי לצאת ידי חובה. בסרט שעסק (לכאורה) בהפיכה במשטר הרומולני ובכמעט מלחמה בין "הרומולנים" (או מי שהשתלטו עליהם) לבין הפדרציה, היו צריכים להשקיע הרבה יותר מחשבה לדעתי, במהי המציאות של העולם כפי שהיא משתקפת אחרי DS9. שלא לדבר על זה שלא אמרו מילה על וורף מבית מרטוק, בתפקידו כשגריר הפדרציה לקרונוס. כאילו 4 עונות שלו בחלל עמוק היו כלא היו. נסחפתי. בקיצור, אני מקווה שהכותבים של הסרט החדש יעשו עבודה יותר טובה בעניין. כמובן שאני לא מצפה לאזכורים מאולצים של חלל עמוק תשע בסרט שעוסק בצוות TOS הצעיר, אבל אני אשמח מאוד לראות ביטוי למחשבה על איך העולם של סטאר-טרק מתפקד, על פי מה שאנחנו יודעים מהסדרות המאוחרות יותר.

subatoi

New member
אפשר לתקוף (לא תרתי משמע)

את הסרט הזה מכמה כיוונים. אפשר לומר, ודי בצדק, שזה שחוזרים אחורה לקירק והחבר'ה אומר משהו על מה שלובשי החליפות חושבים על הפרנצ'ייז. כאילו שאין מה לספר יותר, כאילו שרק קירק וספוק זה מב"כ. כאילו שהם מעדיפים ללכת על בטוח ועוד ועוד ועוד. אבל מצד שני, אפשר להתסכל על זה בתור משהו חכם שהם עשו, הם הלכו למקורות, משהו שכולם מכירים (בארץ קצת פחות) והרבה אוהבים (בארץ הרבה פחות), כדי ללכת על בטוח, כן. אם זה יותר טוב מאשר ללכת על צוות פחות קונצנזוסי או על צוות חדש לגמרי, שלא בטוח שהיה מביא הרבה קהל? לדעתי כן. ויש מצב שיש מה לספר עדיין על תקופת TOS. אם יהיו סיקוולים לחצי-פריקוול הזה (החתימו לפחות את קווינטו להמשכונים) זה לא בהכרח יהיה רע. אפשר לספר סיפורים טובים גם במגבלות של קאנון מבוסס, לדעתי. חוצמזה, שהם באמת עושים רושם של רציניים, ושפראמונט סומכת עליהם ובונה עליהם. אני לא מכיר אף עבודה של JJ אברמס אישית (לא יצא לי לראות שומדבר שהוא עשה), אבל מתלהבים ממנו לא מעט. יש לו כותבים שהוכיחו את עצמם יחסית, חצי מהצוות (בערך) טרקי מושבע, וחצי לא כ"כ, מה שמבטיח נאמנות והיכרות עם הפרנצ'ייז מצד אחד (כמו שהם חזרו ואמרו שוב ושוב), ופניה לקהל לא-טרקי מצד אחר. משקיעים בהם, כמו שקראתי היום המון כסף, הרבה הרבה יותר מהסרטים הקודמים והרבה יותר מנמסיס, הם באמת מתכננים משהו גדול ו"אפי". כל זה לא צריך לגרום לנו להדחיק את העובדה שגם פרויקטים שנראים מבטיחים לפעמים מתבררים כפלופ, או סתם מאכזבים את הקהל, במיוחד קהל ביקורתי כמותנו. בסופו של דבר, אחרי כל הטררם הנ"ל, הסרט עדיין צריך להיות טוב ומעניין כדי להוכיח את עצמו. וכמו שכתבת (וזה חשוב מאוד), עם היגיון פנימי של עולם מב"כ. מי שעדיין יתקשה להתחבר, צריך לחשוב על זה שהדימוי המעאפן של TOS הוא לא בגלל הדמויות או תקופת הזמן, אלא בגלל ש-TOS זו טלויזיה אחרת, מתקופה אחרת. קצב אחר של סיפור, צורה אחרת של יישום סיפורים. יש מצב, כמו שאמרת, שצוות TOS בסיפור מודרני יהיה משהו אחר לגמרי, ולא יזכיר בכלל את TOS "המעאפנה" והמוכרת (ומספיק לראות את הפרקים של New Voyages כדי לראות שאפשר אחרת), ואז אין מה לפחד. מהבחינה הזו.

subatoi

New member
נ.ב. חשוב

אורסי, החצי הטרקי של צמד התסריטאים, מציין במפורש בראיון האחרון איתו שהם קוראים את הטוקבקים של המעריצים ב-TrekMovie, והוא אפילו אמר שהם עשו שינויים בתסריט בהתאם. ימות המשיח.

n i v1

New member
נשמע מעניין

מי יודע, אולי חזרתו של הטרק סוף סוף

papal

New member
אני כבר רואה שרוברטו אורקי חושב כמוני...

מהראיון איתו (למי שלא הבין הוא אחד התסריטאים והמפיקים של הסרט), עולה כי הסרט האהוב עליו וכנראה גם המשפיע ביותר הוא מס"C 2 כמו כן שני הספרים הכי אהובים עליו מעולם הטרק הם spocks world וגם prime directive שני הספרים שאני אישית הכי הכי הכי אוהב מכל ספרי מב"כ ושבעיני הם תנך למי שרוצה להמשיך לעצמו את קיום עולם מב"כ הישן ( ספרים אילו מתקחשים לאחר רצף הסדרה והסרטים של הדור הישן), וממה שהבנתי הם השפיעו עמוק מאוד על דרך כתיבת התסריט אם כך הדבר- הרי שיהיה מדובר בתסריט מעולה! בשני הספרי לפחות מדובר בכתיבה מצויינת ואיכותית!! ואין ספק שמס"ב 2 הוא הטוב ביותר מכל סרטי מב"כ של הדור הישן!! מה שמשאיר ואתי מאוד אופטימי ומלא ציפיות דרך אגב- על spocks world יש לי הקדשה של נימוי מהיום שהוא ביקר בסינמטק:)

AKIRA972

New member
אריק באנה = שחקן מעולה. כצפוי 150מיליון$תקציב

למי שזוכר אותו מהקרב בטרויה בין בראד פיט (אכילס) לאריק (הקטור) גודל התקציב מסמן רצינות.להזכירכם תקציב נמסיס 60 מיליון דולר לא כולל פרסום

EBow

New member
אני חייב לציין

שזו תהיה לשון המעטה לומר שיש לי מעט מאוד הערכה לסרט הזה, במיוחד אחרי שקראתי את המקור (האיליאדה). במילים אחרות להסתמך על הסרט כאינדיקציה לכישורי המשחק של השחקן שישחק בסרט ה-11, זה כמו להסתמך של כישורי המשחק של בריטני ספירס בקליפ שלה ל-"Hit me baby one more time" בתור השחקנית שתגלם את Janice Rand. טוב, אולי לא נורא עד כדי כך...

AKIRA972

New member
אני מתכוון לגופו של שחקן במקרה הזה

הסרט אכן לא מהמוצלחים אך עובדה זו לא מלמדת אותנו דבר על כישורי השחקן שכן אם היינו עומדים על טיבו של פטריק סטיוארט לפי נמסיס נראה לי שדעתך הייתה שונה.. בכל מקרה אני נהניתי משני הסרטים גם אם לא היו מוצלחים והיו יכולים להעשות טוב יותר. אגב טרויה - הופיעו שם עוד כמה שחקנים מעולים בניהם גם:peter O’Toole המרבה לשחק בסרטים מהז'אנר. מופיע בתמונה. ציטוט אהוב מתחילת הסרט: Men are haunted by the vastness of eternity. And so we ask ourselves: will our actions echo across the centuries? Will strangers hear our names long after we are gone, and wonder who we were, how bravely we fought, how fiercely we loved?

למעלה