לוח הודעות/מודעות

• פותח הנושא Dorfl
  • פורסם בתאריך

Dorfl

New member
מישהו רואה כאן משמעות?

שמתי לב שבשיר WISHMASTER של NIGHTWISH יש מילים כמו Lorien ו- Elbereth ובכלל כל השיר כנראה נכתב בהשראת THE LORD OF THE RINGS. מאחר וקטונתי מלראות משמעות כלשהי בשיר (הוא די כמו שיר הייקו - פשוט מעלה רגשות אבל חסר עלילה או אמירה), אבל יכול להיות שזה רק בגלל שעוד לא סיימתי את LOTR (קורא כרגע כמה ספרים אחרים יותר מעניינים), אבקש לדעת אם מישהו מכם רואה משמעות כלשהי? חיפשתי קצת ומצאתי לכם את המילים של השיר, אבל אם תרצו את השיר עצמו תצטרכו להוריד אותו בעזרת KAZAA, כמוני. נ.ב: זה לא סוג המוסיקה שאני בד"כ שומע, אז בלי הערות עוקצניות בבקשה.

tsahee

New member
"חוצה ישראל" בנושא בינה מלאכותית.

היום אירח דב אילבוים בתוכניתו "חוצה ישראל" את שאול מרקוביץ´. את הדקה וחצי הראשונות פספסתי אז אני לא יודע בדיוק מי זה, אבל איזה פרופסור שעוסק בבינה מלאכותית. בדרך כלל מראיין דב אלבוים אנשים שמתקשרים בצורה זו או אחרת לדת היהודית או לרוחניות דומה פחות או יותר. מעניין מאוד היה לראות איך אותו מנחה מנסה בכנות להקשיב לזולת, ועד כמה קשה לו להמנע מטכנופוביה על מגוון צורותיה שבין פחד לבוז מוחלט למחשב. בכל אופן, שתי נקודות על הנסיון. שאול מצידו התמודד די בהצלחה לטעמי עם הנסיון לדבר ברמה כזאת שלא תדרוש ידע מוקדם כדי להבין. למשל כשדיבר על תרגום מונחים "לאלגור.. לחוקים בסיסיים" אליבא דמרקוביץ´, בינה מלאכותית אמיתית לא תתפתח אלא בתוך כמה מאות או אלפי שנים. מרקוביץ´ הביא דוגמאות לבעיות האדירות שבפיתוח, למשל של הבנת שפה טבעית על ידי מחשב. טענתו הייתה שהבעיה הרצינית היא המחסור האדיר בידע בסיסי לחלוטין, שנדרש למשל להבין את המשפט: "הילד זרק את הספל על הקיר ושבר אותו". המשפט נראה כאילו הוא לא דורש ידע מוקדם, עד שמשווים אותו ל: "הילד זרק את הפטיש על החלון ושבר אותו". הפתרון שהועלה הוא חברת CYC, שמנסה ליצור מאגר ענק של ידע בסיסי ,נסיון שנמשך כבר בערך 10 שנים ועוד לא הסתיים. הנסיון כולל גם הגדרות ממוחשבות של מילים כמו "אהבה", "הערצה" וכדומה. חוץ מזה הוא דיבר גם על הקושי להכנת רובוט שיוכל לבצע מטלות ביתיות פשוטות, כמו למשל להכין קפה. כאן התחיל דב אלבוים להתלהב מהרעיון "אז בעצם אתה אומר שבכל הטכנולוגיה, לא עשינו כלום. שזאת סתם יהירות". מה שאילץ את מרקוביץ´ להזכיר את העובדה שבתוך חמישים שנה הצלחנו לפתח מחשב שינצח את אלוף העולם בשח-מט. -"אבל בשח מט יש מספר אפשרויות סופי" -"סופי, כן. אבל יש יותר אפשרויות למשחק שחמט ממספר המולקולות שביקום." אחר כך לקח דב אלבוים את השיחה למקומות שמעניינים אותו (וזה לא שאני מתלונן). מרקוביץ´ אישר שהוא נהנה לשחק, אבל התגאה דווקא בעובדה שבקלות הוא יכול ליצור מכונה שתנצח אותו בכל משחק שהוא. -"האם אתה מאמין בנפש?" -"בסופו של דבר אני מאמין, כמו רוב המדענים לדעתי, שהנפש היא תהליך כימי. רוב המדענים מאמינים שהמוח הוא מכונה, השאלה היא אם אנחנו יכולים ליצור מכונה דומה לה, ועל זה יש ויכוח" ... -"אז בעצם היית חנון?" -"הייתי עד גיל 14 בערך, כשהבנתי שזה לא כדאי" ואז עוד שתי התקפות דב אלבוימות על עולם המחשבים נחסמו בהצלחה: -"מחשב בעצם לא יוכל להבין שלא כדאי להיות חנון" -"למה לא? אם יש לו למשל את המטרה להצליח עם בנות, הוא בהחלט מסוגל ללמוד מחבריו לכיתה מה עובד ומה לא." ... -"למחשב אף פעם לא יכולה להיות ילדות." -"ילדות זה בעצם נסיון. מחשבים בהחלט כן יכולים ללמוד מנסיון העבר שלהם" וכאן הובאו דוגמאות למכונה שלמדה שחמט מנסיון, ואחת אחרת שלמדה לפתור פאזלים. דב סיים את הראיון בהבעת התקווה שלא תקום מכונה שתוכל לראיין אנשים בטלויזיה, ושאול הרגיע שהוא לא צופה אחת בתוך פחות מכמה מאות שנים. מתישהו, אני מניח, יהיה שידור חוזר בערוץ 23. מומלץ.

Silvi k

New member
אני הייתי מעוניינת לקנות ספרים הבאי

מהנדסי טבעת ועולם טבעת של לארי ניבן אבק כוכבים של אסימוב חוזה פארמר \ שערי הבריאה ספרי שישית המפגשים של מרגרט וייס כמובן שיהיו בעברית ורצוי במצב טוב אנא צרו קשר באימייל [email protected] או [email protected]

trillian

New member
בקשר לסדרה "האחרים" שבערוץ 2

למישהו יש מושג אם יש עונת המשך ואם היא בכלל תשודר אי פעם בערוץ 2? למען האמת, זו לא התוכנית הכי טובה בעולם, אבל אחי ואנוכי נהננו לצפות בה מדי שבוע... (אחרי עידן תיקים באפלה, זה מה שנשאר לנו).

Cruvi7

New member
תיאוריית הקסם

תיאורייה של ספר שפעם קראתי, וכבר שחכתי, משהו מעניין: בכל העולם יש קסם, באוויר, קסם שמחלחל לתוך האדמה וטוען אותה באנרגיה. הקסם מתחלק לחמישה(או שמונה, זה תלוי בדרך המבט) סוגים: א. ארבעת היסודות - אוויר, מים, אש, אדמה. ב. תשליל קסם - הקסם שעבר טרנספרומציה כתוצאה מגורם לא טבעי. יש אנשים שנולדים עם היכולת לקלוט קסם מהעולם. וכך הם מכילים את אחד מהארבעת היסודות בדמם. כל פעם שהם יטילו קסם, הם יטילו אותו בצורה ישירה, ולכן יפגעו בעצמם. לכן יש מתמחים בקסם אשר מתעלים את האנרגיה של הקסם לכלי קיבול קטנים, כמו אבנים. בצורה זו הרוצה להטיל קסם, מטיל אותו בצורה עקיפה דרך כלי הקיבול לגופו, והחוצה. יש גם אנשים שלא קולטים שום סוג של קסם, ולכן מתרחש מעגל בגופם כל הזמן. קסם נכנס, קסם יוצא. להם אין סיבה לדאגה מהטלת קסם, שכן הם לא מכילים אותו בצורה נורמלית. יש כאלה שמקבלים מסות אדירות של קסם, ולכן הקסם גולש מן דמם לגופם. לכן הקסם מעוות גופם, וכך הם מקבלים שינוי פיזי. הגמדים והאלפים הם דוגמה מצויינת לגזעים שיש להם נטייה לאדמה, בשל שינוי פיזי.

חובבן

New member
שאול הוא (למיטב ידיעתי) ד"ר בטכניון

שמתעסק בחיפושים במרחבים גדולים (כמו פאזלים משחקים וכו´) במשך שנים הוא העביר קורסים בבינה בטכניון (גם היום?). הקורס שלו היה אחד המענינים שלקחתי. בקורס בדרך כלל יש תחרות בין תוכנות משחק של הסטודנטים, דמקה או 4 בשורה , שש בש וכו´. השידור של היום הוא כבר שידור שני, ומכיוון ששוב החמצתי, אודה למי שיודע מתי השידור הבא (אם בכלל).

הייזל

New member
רצוי להבא לשים הודעות כאלה

בלוחות הפורום. אחרי הכל בשביל זה הם קיימים.

Boojie

New member
../images/Emo153.gif לוח הודעות/מודעות ../images/Emo153.gif

ללוח זה ישורשרו מודעות שונות והודעות עם מספר תגובות קטן.

פורום נשים וקריירה עלה לאוויר

"נשים וקריירה" עולה לרשימה הבוקר. פתחתי בו לוחות וסקר ראשון שיהיה קצה חוט לגבי אופיו העתידי. הפורום הזה חשוב בעיני ולצערי לא נתתי / נתנו לו את תשומת הלב המספקת מאז שעברנו לתפוז. הקריירה הנשית - כאמצעי ליצירת עצמאות כלכלית של נשים - הוא אחד מכלי ההעצמה החשובים יותר שיש לנו. כמו בעבר - גם כעת אני שואפת לבנות ביחד אתכן מקום של יעוץ הדדי, תמיכה הדדית, העשרה, למידה ויצירת בסיס קשרים שייקח אותנו הלאה (בבחינת Women´s network). אני מזמינה אתכן להעלות בעיות של אפלייה, סוגיות יומיומיות בעבודה, נושאים עקרוניים, סיקורים, דיעות, בקשות עבודה, חיפוש עובדות וכל מה שיכול לתרום לנו. אני מרגישה באופן אישי - בשובי כעת למעגל העבודה לאחר חופשת לידה ארוכה מאוד - מוכנה יותר להענות לאתגר הזה ולהוביל את בימת הדיונים הזו קדימה. אשמח לקבל פידבקים והצעות לשיפור. להשתמע ב- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=219 חנה

trillian

New member
רק עכשיו, כשסיימתי את Feet of Clay

אני מבינה את הכינוי שלך, ולמען האמת הוא ממש מעלה חיוך על פני... אחחחחחח..... איזה גולם חמוד :)

למעלה