בעיות ברכיבה

../images/Emo153.gif../images/Emo88.gifבעיות ברכיבה../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

השבוע אני פותחת במקום שירלי כי האינטרנט שלה לא עובד (או בתיקון או משו כזה
). אז השבוע הבעיה היא לא ברכיבה בעצם, אבל הפינה נקראת ככה אז לא רציתי לשנות
. טופ, הבעיה היא: דלקות עיניים אז ממה בעצם נגרמות הדלקות עיניים
איך אתם פותרים אותן
באילו חומרים אתם משתמשים
האם יש חומרים כימיים וחומרים טבעיים
אם כן, איזה
באיזה מצב זה נהיה מסוכן
האם סוס יכול להתעוור מזה
אז, כל התשובות והשאלות לכאן
have fun

אממ אותי אפעם לא תפסו דלקות עיניים55555

אממ ואני חושבת שעם קורה מצב שכן אז מזמינים ווטרינר שיתן מרשם, כדי לא לעשות צעד שגוי, ולגרום נזק.

belledejour

New member
נכון

עיניים הם הדבר הכי רגיש אצל הסוסים..... כשזה מגיע לבעיות עיניים לא מתערבים, קוראים בד"כ לוטרינר או למדריך מוסמך ותיק. אצל הסוסים זה כמו אצלינו- מאוד מדבק, מצריך טיפול ולא ניתן להתעלמות והכי חשוב- לרוב נהיה יותר גרוע עם הזמן בלי טיפול נכון חוץ מזה, אני ממש לא בקיאה במחלות וכו'

מוכר...

כמו אצל בני אדם דלקת נגרמת לרוב ע"י זיהום. בקיץ כשיש הרבה זבובים ואבק באויר יש סיכוי גבוה יותר לדלקת. לרוב ניתן לזהות דלקת ע"י הפרשות מוגברות בעלות צבע מוגלתי. שימוש ברשת נגד זבובים לפנים עוזרת (לאפולו לפחות) במניעה. אם כבר התפתחה דלקת חשוב לנקות את האיזור עם מים (בעדינות עם צמר גפן/מגבת/משהו שלא ישאיר אחריו חתיכות רטובות) וכמו אצל בני אדם, קומפרסים של תה עוזרים מאוד ומקלים. רצוי לשטוף ידיים אח"כ, לכו תדעו אם זה מדבק. אפשר להשתמש במשחה אנטיביוטית כמו סינטומיצין וכו' אבל עדיף להתייעץ עם בעל מקצוע
כמו כל דלקת שלא מטפלים בה היא עלולה להיות מסוכנת, לא צריך להכנס לפאניקה כי העין של הסוס לא תנשור סתם ככה בגלל שיש לו דלקת יום אחד...אבל שילוב של דלקת והזנחה עלול לגורם להחמרה במצב. והכי חשוב, אם אתם לא בטוחים במה שאתם עושים ואין לכם ניסיון בזה - קראו למישהו שיכול לעזור.קצת הפרשות חריגות לא מעידות על מצב חירום שצריך להוציא בגללו את המדריך שלכם מהמגרש באמצע שיעור, אבל אל תשכחו להגיד.

למעלה