אני פורים אני פורים שמח ומבדח

../images/Emo154.gifאני פורים אני פורים שמח ומבדח../images/Emo148.gif

איזה מתכונים שווים יש לכם לפורים? יאלה שחיקו בשירשור מדהים!!!
 
עוגת פרג של פירגה הגדולה

עוגת שוקולד עם פרג -רטובה טעימה בטירוף . לחה ומשאירה טעמים של עוד מקור:פירגה 200 גרם שוקולד מריר מומס במיקרו 100 גרם חמאה או מרגרינה מזולה 2\1 2 כוסות פרג טרי טחון 2 כפות סילאן 6 ביצים מופרדות כוס סוכר כוס אגוזים גרוסים גס 2\1 כוס פירורי לחם\קמח מצה ציפוי: חצי מיכל שמנת מתוקה 100 גרם שוקולד מריר אופן הכנה : להקציף 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר לערבב בקערה : 6 חלמונים 200 גרם שוקולד מומס 100 גרם מרגרינה רכה – או חמאה 2\1 2 כוסות פרג טרי שנטחן במעדניה - חצי כוס סוכר שנשאר 2 כפות סילאן כוס אגוזים גרוסים 2\1 כוס פירורי לחם להוסיף למיקסר ולערבל לאט מאד עם החלבונים המוקצפים. לצקת לתבנית משומנת עגולה מספר 24. אפיה בחום 175 מעלות בתנור שחומם מראש כ-40 דקות. בודקים בעזרת קיסם עץ. מיד כשהעוגה חמה יוצקים ציפוי: מרתיחים חצי מיכל שמנת מתוקה וסוגרים להבה. מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר ומשהים חצי דקה. בוחשים ויוצקים חם על העוגה. שומרים במקרר.
 
יש גם כושית בפרג של פירגה

כושית בפרג- עסיסית במיוחד – המון המלצות מקור:פירגה לתבנית חד פעמית 30X22 או עגולה קפיצית מס' 24. לשמן את התבנית. לשים בקערה: כוס קקאו כוס פרג טרי טחון (יש לקנות רק במעדניות ולטחון במקום --שומרים בפריזר עד להכנה) כוס קמח רגיל שקית אבקת אפיה 2 כוסות סוכר 2 ביצים כוס שמן 2 כוסות מים רותחים אפשר להוסיף: כף רום\קוניאק\ליקר לציפוי: 2\1 מיכל – עד מיכל שלם של שמנת מתוקה (אפשר פרווה) 100 גרם שוקולד מריר מחולק לקוביות לקישוט: שבבי שוקולד / סוכריות צבעוניות/ קוקוס אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים למעט המים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים לבלילה אחידה ללא גושים. לפי בחירה מוסיפים כף ליקר/רום/קוניאק. אופים כ 45 דקות בחום 175 מעלות. לציפוי: מחממים שמנת עד לסף רתיחה ומכבים להבה. מכניסים קוביות שוקולד ומחכים דקה. מערבבים ויוצקים חם, על עוגה חמה. לקרר היטב. לקשט בסוכריות או שוקולד צ'יפס או קוקוס. תהנו
 
למעלה