כדורי ברזל

pitzky

New member
../images/Emo154.gifכדורי ברזל

אחרי תקופה ארוכה של עייפות, ותזונה צמחונית בשנים האחרונות, נגשתי לעשות בדיקות דם - בהם נמצאו רמות נמוכות של ברזל FERRITIN קיבלתי מרופאת המשפחה מרשם לכדורי ברזל- ואשמח לעצות והכוונות- האם יש סוגים עדיפים של כדורים, איכותיים יותר? בעלי ספיגה גבוהה יותר? או פתרון אלטרנטיבי אחר? אני משתדלת לאכול טוב ומאוזן (טחינה, ירקות פירות, עשבי תיבול) - ולשלב ויטמין C עם מזונות עתירים בברזל. הB12 בסדר אשמח לכל תגובה מכווינה, תודה!

p e b b l e

New member
לגבי כדורים אין לי הרבה מידע אבל...

בבדיקות הדם האחרונות שלי היה לי עודף ברזל אז אני אספר את הסוד שלי. 3 פעמים בשבוע לאכול ברוקולי מאודה בתוספת פלפל אדום קלוי. את הברוקולי אני מאדה כדי לשמור על הערכים התזונתיים שלו ואת הפלפל אני קולה (עם קצת שמן זית מלח ופלפל) כדי שיהיה טעים טעים. מעבר לכך תשתדלי להימנע משתיית קפה או קולה (או כל דבר אחר המכיל קפאין) כשעה לפני ואחרי שאת צורכת ברזל (עדיף להימנע בכלל אבל זה כבר סיפור אחר) לי זה עובד, שיהיה בהצלחה.

גם מוצרי חלב (אם את לא טבעונית)

צריך להמנע מהם, לפי מה שאמר לי הרופא כשעתיים (ולא שעה) לפני ואחרי צריכת הברזל.

pitzky

New member
הגעת לעודף ברזל בלי כדורים

היית קודם בחסר ברזל? רק על ידי 3 חודשים?! במשקאות מוגזים אלכוהול וקפאין אני נוגעת לעיתים נדירות

p e b b l e

New member
מאז שאני זוכרת לא היה לי חוסר בברזל

היתה לי כמות ברזל רגילה ובין הבדיקות עם העודף לאלו שלפניהן עברו הרבה יותר מ-3 חודשים אבל אני עדיין גאה. במיוחד מכיוון שהאחים הקרנבורים שלי שניהם סובלים ממחסור בברזל.

nataly210

New member
ברזל

אין קשר בין צמחונות לחוסר בברזל. אם אוכלים מאוזן, מגוון ובריא אין סיבה שיווצרו חוסרים. לפני לקיחת ברזל אמליץ לך לסחוט כל בוקר רבע כוס מיץ עשב חיטה למשך 3 חודשים. עלייה ברמות הברזל ושאר הערכים בדם מובטחת. מצורף קישור למאמר שלי על ייתרונות מיץ עשב החיטה וגם קישור למאמר שכתבתי בנושא ברזל בהצלחה!

לא ממליצה על כדורים

לכדורי ברזל יש השפעה לא הכי טובה על העיכול.. אני אישית צורכת ברזל טבעי שבא יחד עם ויטמין C.. הוא הכפיל לי את כמות הפרטין.. ואני לא לוקחת כעת, אלא לפני ובזמן ווסת..

למעלה