אנקדוטה חגיגית

ש ח ר י ת

New member
../images/Emo155.gifאנקדוטה חגיגית

בכל ערב פסח שמש שלי הולך עם נפש וחבר, בניו הבכורים לסיום מסכת. כדי להמנע מתענית בכורות. כל שנה הוא צריך להסביר מחדש שהם בנים בכורים לאמהות שונות. השנה גם נפש שלי ילך איתם...

עלמה 3

New member
למי הוא צריך לתת הסבר ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מה זה תענית בכורות

blonda3

New member
שחרית שלום לך../images/Emo140.gif

גם אני לא כלכך הבנתי מה בעצם כתבת למעלה.

ש ח ר י ת

New member
../images/Emo132.gifטוב, הסבר

כל בכורי ישראל, בעצם ניצלו ממכת הבכורות. לכן עליהם לצום תענית בכורות. במקום לצום נהוג ללכת לבית הכנסת לסעודת מצוה. כל בכור הולך. שמש הוא בן בכור לאביו. לשמש שני בנים. שניהם בכורים. לכן הוא הולך עם שניהם. אבל אנשים שרגילים למשפחות רגילות, שבהן יש בן בכור אחד חושבים שהוא מתבלבל, או רוצה להרויח ארוחה חינם ומעירים לו. אותנו זה מאד משעשע. השנה יהיה מסובך יותר. כי גם נפש שלי ילך איתם...

עלמה 3

New member
רגע ... רגע..

ע"פ ההלכה זה נקרא שיש לשמש 2 בכורים, איך זה יכול להיות ???? הם בכורים רק לאמא, ועכשיו עם הצתרפות נפש יש 3 בכורים. אבל זה מזכיר לי את הבן שלי , היתה תקופה שהוא שאל, מי הבכור אצל אבא ואמרתי שבבית שלנו ואיתי הוא הבכור והמשקיף הוא הבכור שלו בבית שלהם. דרך אגב שבני בכורי נולד (אני באה מבית דתי, כיום אני חילונית מאד) לא יכלנו לעשות פדיון הבן, כי לבעלי יש כבר בן בכור. טוב נחמד אז מרווחים ארוחה

blonda3

New member
עלמה-מה שכתבת סותר את ../images/Emo22.gif

מה ששחרית כותבת. כאילו בן בכור לאבא-הוא תמיד רק הראשון ולא משנה מאיזו אמא. אז אולי הם טועים. מי טועה? מה טועה? טעינו טועים.... בחיי שעדיין לא הבנתי כלום.

ש ח ר י ת

New member
נכון

הבכור הוא תמיד בכור לאימו. נפש של שמש בכור לאימו- לא עשו לו פדיון כי אמו היא בת כהן. חבר של שמש בכור לאימו- עשו לו פדיון. נפש שלי הוא בכורי. הוא ילך עם שמש לא מפני שהוא בנו (הוא לא) פשוט מתלוה אליו. במקרה גרים יחד

blonda3

New member
הכל היה כמעט ברור עד ש....../images/Emo9.gif

כתבת שגם נפש יילך. זה אומר שלשמש יש 3 בנים מ3 אמהות שונות? ובאמת-גם אני ציתי לשאול מה לגבי הבנות הבכורות? הן לא נחשבות? או שאצל הרפורמים גם בנות הולכות לסעודה? או אולי אצל בנות"בעלמא"-בית הספר שמלמד יהדות מתקדמת(בערך...)

למעלה