פסח בהונגריה!

• פותח הנושא liti
  • פורסם בתאריך

liti

New member
../images/Emo155.gif פסח בהונגריה!

אני שמחה לספר לכם שבסוף השבוע אנו טסים לבודפשט לחגוג שם את הפסח. אמנם מצות לא נאכל שם אבל מן הסתם נטעם מכל מה שרק אפשר. אשמח לקבל המלצות למסעדות, מקומות אוכל, מאכלים מעניינים ובכלל המלצות לטיולים וכו'. כמובן שאשתף אתכם כשנחזור. חג שמח וקוסונום ספן!

gevay1

New member
מדריך "עכבר עולם בודפשט"

לפני הנסיעה גשי לחנות הספרים הקרובה למקום מגורייך והצטיידי במדריך "עכבר עולם בודפשט" ובהמלצותיו..פשוט לא צריך יותר..נסיעה טובה ובילוי נעים!!

jimi2

New member
טיסה נעימה

בנוסף להמלצה של gevay1 (שהיא המלצה מעולה) אני יכול להמליץ לכם גם לצאת מחוץ לבודפשט בניגוד למה שמטיילים רבים עושים, ישנם כפרים יפים מאוד שניתן להגיע איתם באוטובוס או ברכבת ולא נסיעה ארוכה כמו סנט אנדרה. בנוסף אמור להתקיים בזמן הזה פסטיבל האביב בבודפסט אני מאוד ממליץ לכם לברר וללכת, זהו פסטיבל של הופעות ומופעים מדהימים במשך מספר ימים, והוא בחינם. אז בברכת טיול מהנה וקנאה עמוקה שלי ג'ימי

טומי*

New member
פסח בהונגריה...../images/Emo159.gif

ראשית טיסה נעימה ובילוי נעים,שנית מסעדות הטובות יותר,מרוכזות או בבודה,לאורך הדנובה ליד הטיילת ו/או במרכז העיר.כרגע מה שאני באופן אישי יכול להמליץ...זהו מסעדה-קפה צנטראל-CENTRAL שנמצאת באיזור ואצי אוטצה ולא באיזור ההומה,אלה בצד השני. (אנסה לברר מה שם הרחוב). ב14.4 נפתח פסטיבל אביב של בודפשט,מצורף הדף האינטרנטי שלו. ושוב בילוי נעים ורוצים לשמוע חוויות בחזרתכם.

ברק 188

New member
ובשנה הבא בירושלים השקטה אמן.

וקוסם שלנו הפך לספן,והשקט בירושלים יחכה קצת שיחזור ממסעו ויהוה שוב ל.. ל...מה שאמרה פה בנימוס הגברתהקוסם קוסונום ספן הגדול אגב אחיו עובד בבזק זוכרים אותו זה ההוא קוסנם בזק. סתם לא לקחת אותי בכבידות סעו וטילו בהוגריה יפה גם אני נהנתי שם מאוד מומלץ.

liti

New member
תודה חברים,

אני אקנה היום את עכבר עולמי ואבדוק את עניין הפסטיבל, בטח ננצל את ההזדמנות ונבקר שם. גם סנט אנדרה בתכנון ואני מצפה לביקור שם בקוצר רוח כי שמעתי שהמקום מקסים. עוד שאלה אחת ברשותכם- האם יש לכם המלצה על מקום מעניין לטייל בבודה מעבר לארמון ולעתיקות?

טומי*

New member
ולקינוח הייתי הולך לקונדיטוריה.....

Rumszfeld שלדעת רבים הקונדיטוריה הטובה בבודפשט

orlu

New member
כדאי לכם לטייל בין הבתים בבודה

חצרות עם מוזיאונים קטנים חנויות ספרים ומוסיקה בית כנסת עתיק וכמובן מוזיאון לא זוכרת את שמו אם כי עוסק בחפצים מתחילת המאה מעניין ונחמד איך חיו אז....גלידריה מצויינת קטנה גם את שמנ לא זוכרת אבל לפי הטור תמצאו. אגב לאחרונה אני נסעתי ברכבת הילדים נעים לטייל בהרים למעלה ויש שם מקום עם שטרודל הכי טעים בעולם.ממולא במיגוון פירות חם קר וכרוב בקצור שווה. בילוי נעים

liti

New member
שאלות אחרונות לפני הטיסה

האם לדעתכם מומלץ לבקר באקווריום הטרופי?
מבחינת דיוטי פרי- איפה עדיף לקנות, בדיוטי פרי בנתב"ג או בדיוטי פרי שם?
אולי מישהו יודע- אני אוספת בקבוקונים קטנים של משקאות אלכוהולים ובדרך כלל בכל עיר מרכזית באירופה יש חנויות שמכילות בקבוקונים קטנים רבים. האם אתם מכירים חנות ספציפית שם? (ולמי שיש עכבר עולם על בודפשט, בעמוד 16 יש תמונה של דוכן בשוק בו יש בקבוקונים דומים בין שאר הדברים).
האם יש הבדל משמעותי במחיר בין הרכבת התחתית למונית? מהו התעריף ההתחלתי של מוניות? מקווה שלא שיגעתי אתכם עם כל השאלות...

reuven4u

New member
לא ניראה לי שאקווריום טרופי

זה אחד הדברים שכדאי לראות, אלא אם כן משעמם לכם. דיוטי פרי בהונגריה - יבש לגמרי - עדיף לקנות כאן. מה שכבר יש שם - זה מזכרות הונגריות , שבעשירית המחיר אפשר לקנות בעיר, בקיצור דיוטי פרי בהונגריה - מוסד מיותר בקבוקים קטנים - תקני unicum או משהו כזה (אני לא שותה כלום אז אני לא מומחה) זה מין משקה הונגרי מקורי - ויש בבקבוקים קטנים כאלה (אפשר לחפש גם בסופרים - יש בקבוקים קטנים - הרבה יותר זול מלקנות בחניות של מזכרות) הבדל משמעותי בין מונית לרכבת תחתית. כמו שאמרו - הכי עדיף כרטיס שבועי\יומי\חודשי חופשי על כל כלי התחבורה בגבולות בודפשט, כולל הfogaskereku שעולה להר ליערות נסיע טובה

reuven4u

New member
בילוי מומלץ:

אני היתי בחורף, והלכנו ל sechenyi furdo שזו מין spa בliget שהמים מגיעים ממעינות חמים מהאזיור יש ברכות בחוץ, הברכות חמות עד חמות מאוד, יש ספסלים בתוך המים, ואם מספיק קר בחוץ (עכשיו גם קר - וכשאני היתי היה -20) זו חוויה ממש כיפית לשבת במים רותחים והסתכל על הקרח

reuven4u

New member
המומחים ב-pogacsa

זו קונדיטורית daubner בבודה אם את אוהבת pogacsa זו תהיה עבירה לא לקנות שם. לי היתה תקופה שעבדתי שם, כל בוקר היתי מוותר על ארוחת בוקר במלון, ונוסע לקונדיטוריה לצד שני של העיר, לקנות כמה pogacsa זו מקום באמת "חובה" (אגב - העוגות הרבה פחות מוצלחות שם - אז לא כדאי להתמקד בהם)

את הארוחה המעניינת ביותר,

אכלתי לפני מספר שנים, כאשר עצרנו את המכונית בדרך מוינה לבודפשט, בפונדק כפרי על אם הדרך. מהתפריט (בעל-פה), בחרנו מרק שעועית עם בצקיות, (הגישו לארבעתנו במרקיה מהסוג שהיה לפני הרבה שנים בחדרי אוכל הצבאיים). כתוספת פוגצ'ה בצלחת גדולה. האוכל הביתי שאינו מכיר קונצים מיותרים, וחייב להיות עם כל המרכיבים לפי טעמים של המקומיים, בהחלט היה גם לטעמנו. ככלל אני מידיף לנסות את המטבחים ה"לא מסעדתיים" אלא את "מסעדות הפועלים" העממיים, שבהם ניתן לעשות הכרות עם האוכל המקומי.

למעלה