| שרשור חג פורמלי---

nalini

New member
../images/Emo155.gif| שרשור חג פורמלי---../images/Emo162.gif

איפה אתם בחג? מחכים לזה? מנסים לברוח מזה? שנה שעברה היה הפסח הראשון שלי מחוץ לארצנו וללא משפחתי היקרה, היה מאוד לא קל. משום מה החג הזה מרגיש יותר "כבד" משפחתית מכל השאר, לפחות עבורי. יש תחושה שהשנה יהיה יותר קל. התרגלות לניכר או שהזמן עושה את שלו? כך או כך, שיהיה חג שמח, עם הרבה גפילטע וקניידלך... (איזו אשכנזייה יאללה, אמא שלי בטח הייתה רודפת אחריי עם המצקת של הקוסקוס)
לירז

בתקווה שאף אחד מאלה שאני מתארח

אצלם לא רואה את מה שאני רושם..... לא בא לי על החג הזה, בכיף הייתי מוותר עליו... אמנם אמא שלי ואחותי הצטרפו אלי לחג, ובכל זאת אנחנו נוסעים לחגוג עם חברים (ועוד איזה 20 אנשים) בביתם שמחוץ לעיר, לא בא לי על הנסיעה (וגם ככה יורד גשם ומגעיל לנהוג ככה). לא בא לי לקרוא את ההגדה במשך שעתיים שכל מה שאני יכול לאכול בינתיים זה עלה של חסה עם מרור ואפילו לא מצה שלמה.... לפחות אני חוגג עם אנשים שאני מאד אוהב. ככה שהיאוש נעשה מעט יותר נח... חג שמח !

סיכום החג שלי....

היה נחמד מאד, זכיתי להכיר אנשים חדשים ומקסימים... האוכל היה מצוין, האוירה על הכיפאק... ההגדה ארוכה מתמיד אבל חילקו לנו אותה לשניים.... חצי לפני האוכל ובזמן החצי השני ישבתי ליד הטלויזיה ורק חיכיתי לקינוח אז לא נורא בכלל.... לסיכום, החג התחיל אצלי ברגל ימין

והנה סיכום החג שלי

למרות שהחבר של אמא שלי מאוד חולה, אני עם שפעת, אחותי הקטנה (איך שהיא שונאת שאני קוראת לה כך) היתה עם דלקת ריאות ואמא שלי סתם מצוברחת - עדיין היה נפלא. כולם יצאו מגידרם כדי שיהיה שמח. דוד שלי, כפרע עליו, שלא היה לו יותר מדי כח לקריאת ההגדה, הריץ את העסק בקצב הסמבה. שרנו את ה-כ-ל! קראנו הכל (אפילו על הבן זומא ועל ההוא מעָזַרִיָה) והגענו אל האוכל בשעה סבירה. היה, יחסית, קטן, אבל מושלם! שיהיה לכולם חג הכי שמייח בעולם. אושר, עושר בריאות וכמובן - אהבה!

billc

New member
מי נפל על "הבן זומא"?...אני זוכר

שתמיד זה היה אני..והיית מנצל את זה עד הסוף סתםםםםםםםםםםםם..הייתי נבוך ולא מסוגל לקרוא מילה נוספת לאחר מכן

nalini

New member
שלי היום בערב... ככה זה אצל האמריקק

ים המפגרים האלה. יהיה עמוס והמוני, סדר עם הקהילה היהודית בעיר הקרובה... אבל לפחות חבריי הסטודנטים יהיו איתי לרכך המכה. אספר מחר, אם אשרוד אחרי ליל השימורים וכתיבת העבודה הנוראית שעוד לפניי...

yaelgro

New member
פה בארגנטינה היה נחמד

עם אוכל עירקי ומרוקאי. האוכל האשכנזי לא נכח. גם לי לילי סדר ראשון מחוץ לגבולות ישראל, אחרי שבראש השנה אמנם הייתי פה בטיול, אבל את כל החודש ביליתי במיטה עם דלקת ריאות ולא חגגתי. לא הרגיש עצוב מידי או כבד מידי, כי ההורים בטיול בחו"ל, אח אחד נסע עם חברים לאילת, ואח אחד היה עם סבא וסבתא ושניים מהדודים(הדוד השלישי גם בטיול בחו"ל). כן היה חסר המרק עם הקניידלך של סבתא, הגפילטע פיש והפירות לקינוח. פה הכל היה כשר וטוב, עד שכשהגיע המנה העיקרית פתאום ראיתי שיש תפוחי אדמה בשמנת(לי אין בעית כשרות, אבל היו כאלה שכן), ולקינוח קפה/תה וגלידה. אותי אישית זה הפתיע, כי גם אני כופרת גויה שכמותי, בארוחת ערב החג מכבדת.

Mירב

New member
אל תדאגי

בליל הסדר השני הייתי בסדר קהילתי, של קהילה רפורמית. על מזנון האוכל שכנו להם הירקות, תפוחי האדמה, הבשר, הסלט, המנות האחרונות, ובסוף המזנון.... מיחם הקפה ולצידו חלב. אה, והסדר הראשון היה צמחוני!! שניהם היו אחלה, בעיקר המפגש עם חברים. טוב שהיה, עבר וזהו. לשנה הבאה בירושלים הבנויה!!

maximf

New member
היה כבר ליל הסדר?

וואלה חזרתי מלאס וגאס, אז אני מניח שבחג הייתי שם, בכלל לא ידעתי מתי זה......

DaphneZ

New member
היה קצר ולעניין

הייתי ברוצ'סטר אצל המשפחה של החברים הישראלים ועוד משפחה ישראלית. היה די מגוחך כשהאבא מהמשפחה השנייה הדליק את הטלוויזיה באמצע כדי לראות מה התוצאה של המשחק... הרגשתי כאילו אני בסיטקום ועוד מעט האמא תצעק עליו אבל להפתעתי היא לא אמרה כלום. אני צופה ביותר מדי everybody loves raymond לאחרונה.

למעלה