אז איך את כה עובר החג???

../images/Emo155.gif../images/Emo157.gif../images/Emo39.gifאז איך את כה עובר החג???

אני אישית מרגישה.... ..... שאצטרך חופש אחרי החופש.....
בעלי עובד בחול המועד ואני עם הילדודס
זקוקה לשקט....

kikona126

New member
יש חג???

אני כל החג לומדת למבחנים
מתכוונת לסוע במאי לחופש של שבוע בצפון!

paloma blanca

New member
גם אני שואלת יש חג ?

כל בני ביתי בבית בחופש ורק אני עובדת
טוב נו, מישהו צריך לעבוד בבית הזה
חוץ מזה יש לי פרוייקט גדול שאני אמורה להגיש מייד בסיום החג ...... חוץ מזה יש לבן שלי עבודת שושרים ועוד עבודה וצריך את עזרתה של אמא........ חוץ מזה שפסח עכשיו ויש מגבלת אוכל והעובדה שהם בבית זה אומר ש....... אמא צריכה לעבוד שעות נוספות במטבח ......... ןאני חשבתי לתומי שכאסיים עם הנקיונות אצא מעבדות לחירות ......

kikona126

New member
יש לך רעיון למאכל כשר וטעים?

נמאס לי מאורז!!!! בא לי משהו טעים

paloma blanca

New member
יש פירה ../images/Emo3.gif

יש שקשוקה
יש כדורי בשר ברוטב
יש פשטידת תפו"א ובשר
יש מצה מגולגלת חלבית/בשרית
יש מינה (למתקדמים בלבד )

kikona126

New member
מה זה מינה?

כדורי בשר ברוטב כבר אכלתי אפילו משודרגים (סבתא שמה בפנים ביצה) פשטידה של תפו אדמה גם שקשוקה בלי לחם????????????? ומצה אני לא אוהבת.... יאלה איך מכינים מינה? ומזה?

paloma blanca

New member
מינה זה פשטידת מצות .....

מרטיבים את במצות , עוטפים במגבת (בשני שלבים עד לריכוך). מורחים עליהם מרגרינהבנדיבות
שמים במחבת 2 שכבות של מצות מלית של תופ"א /בשר/תרד עם גבינה/תרד עם בשר ועל זה עוד 2 שכבות של מצות . על הגז באש בנונית מסובבים כל פעם לכיוון אחר ואחורי זה הופכים ושוב פעם ..... בהצלחה
יש גם לביבות תפו"א ....

kikona126

New member
טוב ניראה לי שאני הולכת להכין לי

ביצה עם מעודה... זה יותר קורא לי...

paloma blanca

New member
../images/Emo6.gif

תעשי עג'ה עם כמון שזה חביתה עם כמון מלח וקמח מצות ...... טעים מאד . אגב.. מז הז מעודה

kikona126

New member
מעודה?

מאכל לבנוני
תפוח אדמה שמתגנים אותו ואז עושים מזה תבשיל יחד עם עוף או בשר (הבחירה כמובן משפיעה על הטעם) ומוסיפים מלח פלפל וקצת קינמון. וזהו. את האמת, כל האנשים הבעייתים עם אוכל אוכלים את זה... זה לא מובן הקטע הזה, אבל מאז שאח שלי הכיר את אשתו אמא מכינה את זה כל יום שישי שיהיה לה מה לאכול... וגם בן דוד שלי שלא אוכל שום דבר מהאוכל הלבנוני אוכל את זה... אז אני לקחתי מהמקפיא את התפוח אדמה המתוגן ועשיתי אותו עם ביצה
חכי אני אחפש לראות אם כתוב פה המתכון איפה שהו של המעודה...

kikona126

New member
הנה אחד עם עוף

מלית לעוף: 200 גרם בשר טחון 2 כפות שמן 1 כוס מים מלח פלפל שחור משהו כמו רבע כפית קינמון - תלוי אם אוהבים במשפחה חצי כוס אורז 50 גרם צנוברים (אצלנו שמים יותר, כי אוהבים את זה) לבישול של המעודה 1 ק"ג של תפוח אדמה עוף בינוני נקי (אנחנו מכינים את זה גם עם בשר, אבל צריך לדעת לתפור בשביל זה...
) שמן לטיגון מים מלח ופלפל שחור קינמון (שוב לפי הטעם, לא הרבה) העוף - שמים את האורז והבשר בפנים - כמו שמכינים ממולאים (מכשי) מבשלים את זה קודם לכן ביחד, ואז מכניסים לעוף - וזה מקבל טעם של העוף בזמן העשייה... (צריך לסגור את העוף עם חוט או עם קיסמים...) תפוחי האדמה: חותכים אותם לקוביות (ללא הקלפיה) לא גדול מידי ולר קטן מידי. משרים כשעה במים קרים עם כף מלח. לטגן את העוף הממולא מכל הצדדים עד שהוא מקבל צבע זהוב. מוסיפים מים עד שהם מכסים את העוף ומבשלים עד שהעוף רל לגמרי (בערך שעה) בסיר נפרד, מטגנים את תפוחי האדמה בשמן ואז מסננים אותם. לסיר עם העוף מוסיפים את תפוחי האדמה המטוגנים מתבלים ומבשלים עוד כחצי שעה. * אפשרי במקום עוף להכין את זה עם בשר שריר, רק שצריך לפתור אותו לאחר מכן.

יאמי יאמי...מה קורה פה??

ואני כבר 4 ימים רק מטגנת שניצלים.... זה מה שהילדים אוהבים

kikona126

New member
המעודה אצלנו לא איכזב...

לא יודעת מה יש בזה שילדים אוהבים... אני לא מתה על זה... (אוכלים את זה גם עם אורז.. את זה לא אמרתי
) שניצלים? זה כשר |דוס|? אמא כמעט כל יום מכינה קיבה... (קובה) מה נעשה אחרי החג שלא יהיה יותר?

kikona126

New member
למה לא יוצא לי זה ../images/Emo26.gif../images/Emo197.gif

אופס קוראי לזה חרדי

Balancedflow

New member
אצלנו עובר רגוע ובכיף...

שבוע בלי עבודה, בלי טרדות...מחר מתכננים לצאת קצת לחיק הטבע, ובערבים נפגשים קצת יותר עם חברים ומשפחה... מעולה... אני נהנית מכל רגע...

daimond1

New member
הימים התבלבלו לי, החופש עבר מהר מידי

כל יום יש לי השכמה בשעה 7 בבוקר מהשכנים, שקודחים בעקבות השיפוצים. אין מה לאכול חוץ מתפו"א ובשר, מצות אני לא אוכלת.... נראה לי שאני אצטרך חופש....

למעלה