מגיד

צלף

New member
../images/Emo157.gif מגיד ../images/Emo162.gif ../images/Emo155.gif

אנחנו עומדים מחר לעשות את סדר פסח, פסח זה חג של סיפור ושמיעה ושאלות בין הילדים,רובנו המוחלט יעשה את סדר הפסח בין השומעים, כאשר מתוכינו רובנו הגדול יהיו היחידים בתוך משפחה גדולה של שומעים... הנושא הזה שוה דיון גדול בפני עצמו, אבל הזמן קצר והמלאכה מרובה, אז ברצוני לאחל לכולם: פסח כשר ושמח ונגיש לכולם

0ne Man

New member
חג שמח גם לך, ואכן העלית כאן נקודה

מעניינת - כיצד אתם מסתדרים בליל הסדר, בשלב קריאת ההגדה? האם כל המסובים מתחשבים במגבלת השמיעה שלכם ועוזרים לכם להשתלב בקריאת ההגדה? לי אישית, אין בעיה. המשפחה שלי קטנה, ואין לי בעיה לעקוב ולהבין מה שנאמר מסביב לשולחן, וגם להשתתף בקריאת ההגדה. ומה איתכם? חג שמח!

miritsk

New member
אני מסכימה שהנושא שווה דיון

לי כל השנים היה חג נורא מעצבן. כי הדבורים שמדברים סביב השולחן הם לא דיבורים כל כך חשובים ששווה להתאמץ להבין אותם או לבקש שיתרגמו לך אותם אבל מצד שני אם אתה לא מבין זה מעצבן אבל אם אתה שואל ומתרגמים לך הדיבורים נראים כל כך טיפשים ("דודה רוזה שאלה מי עשה את הגיפלטפיש?") וכולם מדברים דברים טפלים של סמול-טוק. ואם אתה מבקש שיתרגמו לך את זה וחוזרים על הדברים הטפלים עוד פעם זה רק נשמע טפל עוד יותר. ואתה בסוף מתעייף מלהתאמץ להבין או מלנדנד שיתרגמו לך. אצלנו מדלגים על רוב ההגדה אבל מתעכבים על השירים ואז עושים משחקים עם השירים למשל עם השיר של "אחד מי יודע" מנסים לשיר אותו כמה מהר שאפשר ביחד אבל ממש ממש מהר. זה כנראה יוצא מצחיק וכולם מתפקעים מצחוק ורק אני מחייכת כמו אהבלית. מילא ככה אבל האמת שאני דואגת קצת איך מסתדרים במצבים כאלה כשיש ילדים. נגיד שיש 4 ילדים שומעים ובזמן הסדר הם ידברו ביניהם וההורים שלהם יהיו בחוץ לגמרי...או שיבקשו מהילדים לתרגם להם??.לא נשמע לי טוב....

miritsk

New member
או שלא? לאף אחד אין מה להגיד בנושא?

?????????? ולי יש קושיה לחג: למה כולם אוהבים רק לקרוא בפורום ולא לכתוב ולתרום קצת לטובת הפורום? אני מכירה עשרות גולשים סמויים,מציצנים כרוניים, שאוהבים רק לקרוא את הדברים שאחרים כותבים. חברי'ה אם אתם רוצים פורום נחמד ופעיל ושיהיה לכם מה להמשיך לקרוא תתחילו לתרום. מה יש- אין לכם אישיות? אין לכם מה לכתוב? ביישנים? נמאס לי לדבר עם עצמי ועם one_man בלבד.

ארוחות חג בחגי ישראל

אין לי יותר מדי מה לספר על העניין. אני צעיר וכבד שמיעה וגם אחי כבד שמיעה, מלבדנו כל בני המשפחה הם שומעים. בליל הסדר כמו תמיד אני ואחי יושבים יחד ומדברים בינינו הרבה ולא ממש מתעניינים במה שבני המשפחה האחרים מדברים ביניהם, רק אם כולם צוחקים או שנראה לנו שהיה משהו מעניין. האחיינת הקטנה שלנו (בת ארבע בקרוב) עמדה על הכיסא ושרה מהזכרון כמה שירים מההגדה וכמובן את "מה נשתנה הלילה הזה", ויכלנו להבין אותה די טוב ומה שלא הבנו יכלנו להשלים מההגדה, אבל יכלנו גם לראות שהיו לה כמה פשלות עם "עבדים היינו" ובסופו של דבר נהנינו מאד מההגדה. אני מתאר לעצמי שכאשר חירש יחיד נמצא בקבוצה גדולה של בני משפחה שמדברים ביניהם הוא מרגיש לבד, ואני שמח שאני לא חירש יחיד במשפחה. צרת רבים (שניים) -חצי נחמה.

0ne Man

New member
הבעיה היא שהרבה לקשי"ם

הם לקויי שמיעה יחידים במשפחה, ואז נשאלת השאלה איך הם מסתדרים לבדם באירועים משפחתיים גדולים של שומעים בלבד. אבל, כנראה, ששאלה זו תישאר ללא מענה

צלף

New member
טוב חזרתי למסך מחשב |טי-וי|

אז אצלי זה לא היה נורא, כלומר אצלנו קוראים את ההגדה מילה במילה מהתחלה ועד הסוף, אז לפעמים לא הצלחתי לעקוב את הכול, אבל תמיד אפשר היה לחזור לרצף הכללי, נראה לי שהבעיה יותר בסדרים משפחתיים, ששקוראים רק קטעים מהגדה, ואז מדברים יותר על סיפורי המשפחה, או להבדיל למי שהולך לסדרים המוניים, ואז מחמת הרעש הוא לא שומע כלום...

ClearMind

New member
אני חושב שלרוב הגולשים הסמויים יש

מה לכתוב רק שהם חוששים שמה נושא שהם רוצים לדון בו לא מתאים לפורום. הרי לא הכל סובב סביב היותנו כבדי שמיעה וחרשים. ניקח למשל נושא כמו פוליטיקה וכלכלה.אני אישית מאוד אוהב לדבר על זה ולא מפספס הזדמנות לדבר על כך עם חבר או שניים.אך חוששני שאם אתחיל לדבר על המדיניות הכלכלית של הממשלה ולמה אני חושב שזה טוב לכולנו,עלול להיווצר כאן וויכוח שיכול לצאת מכלל שליטה. אז מה את אומרת מירית? תרצי לדון אתי על התוכנית הכלכלית מעל דפי פורום נחמד זה?

miritsk

New member
אשמח מאוד לדבר על המדיניות

המוניטרית של בנק ישראל. אני בדיוק עכשיו עושה קורס בשוק ההון, קרנות נאמנות , אופציות מעו"ף ושאר בישין, ומחפשת נואשות קורבן שמבין בזה לדקסס על הנושא....

0ne Man

New member
מדיניות מוניטרית...? ../images/Emo12.gif

מה זה...? לא ידעתי שיש למדינה שלנו מדיניות מוניטרית... חשבתי שכל ההחלטות הכלכליות במדינה שלנו נשלפות מהמותן, בהתאם לצרכי הפוליטיקה המקומית ולצרכי המפלגות...

ClearMind

New member
ובכן,תצטרכי לחכות עד שאלמד בעצמי

מה זה הדברים האלה. מה שכן ידוע לי, כי המדיניות המוניטרית של בנק ישראל מתמצת בלקבוע את גובה הריבית,כלומר את כמות הכסף במשק. וזה לא כל כך מעניין כי אין פה הרבה מה להתווכח.ברור שאם יש מיתון אז יש צורך להוריד את הריבית על מנת להוזיל את עלות הכסף.וכשיש צמיחה אז צריך להעלות את הריבית כדי שלא תיווצר בועה כלכלית חדשה. מעניין אותי לדעת אם אתם תומכים במדיניות הכלכלית של הממשלה? אני כן,מאוד.לפי דעתי ביבי מצעיד את הכלכלה בכיוון הנכון. הגיע הזמן שהאנשים יפסיקו להיות תלויים בקצבאות ויתחילו להרוויח את לחמם ביושר.ואני מתכוון לאלה שבאמת יכולים לעבוד. הרי תראו מה קורה,בבת אחת עם קיצוץ חד בקצבאות יש ירידה בנטל המיסים ובעקבותיהם צמיחה כלכלית מחודשת.נקווה שבעוד שנה שנתיים נגיע לצמיחה של 5% ומעלה

0ne Man

New member
סליחה, אבל נדמה לי ... ../images/Emo9.gif

שקביעת שיעור הריבית הוא רק אחד מהתפקידים של בנק ישראל ולא תמצית קיומו. בנק ישראל אחראי גם לפקח על הבנקים במדינה, לווסת ולפקח את כמות הכסף שבידי הציבור אפשר גם לא רק על ידי קביעת שיעור הריבית אלא גם באמצעות ויסות רמת האשראי שבנק ישראל מאשר לבנקים לתת לציבור מתוך הכספים שנמצאים בידי הבנק. אם למשל בנק ישראל רוצה להוריד את כמות הכסף שבידי הציבור, הוא נותן הוראה לבנקים להגדיל את האחוז המינימלי שהבנק חייב להחזיק מתוך כספי הפקדונות שברשותו. חוץ מזה, הבנק אחראי גם על פיקוח על שער השקל על ידי קביעת מדינות ויסות שער המטבע מול שאר המטבעות בעולם. מה עוד....? תנו לי להזכר...משמש גם כבנק של הממשלה, כיועץ כלכלי לממשלה ועוד כל מיני דברים, שכבר פרחו לי מהזכרון, כי הם משעממים מדי. אתכם הסליחה. פשוט הייתי חייב לציין שקביעת שיעור הריבית היא לא התפקיד היחידי של בנק ישראל. שבת שלום

miritsk

New member
חברי'ה,שכחתם את התפקידים הכי חשובים

של בנק ישראל... הוא בעצם שומר עלינו משני דברים : שלא נהיה כמו ארגנטינה, ושספקולטורים למיניהם לא ימוטטו את המדינה. האמת היא ש one_man כבר אמר את שני הדברים האלה בעקיפין. שלא נהיה כמו ארגנטינה- ויסות רמת האשראי שבנק ישראל מאשר לבנקים לתת לציבור. קוראים לזה אם אני לא טועה הלימות ההון. כדי להבין את זה יותר טוב נזכור שהבנקים הם בבעלות פרטית (שרי אריסון, צדיק בינו וכו' הם אנשי עסקים פרטים) הם לא מחזיקים את כל הכסף שאתם מפקידים אצלם – הם לוקחים את הכסף שאתם מפקידים אצלם ונותנים אותו למישהו אחר כהלוואה. כך שבזמן נתון אין בבנק את הכסף שלכם. מה עושים אם פתאום כולם ידפקו בדלת של הבנק ויבקשו חזרה את הכסף שלהם? לבנק לא יהיה מאיפה לתת להם כסף. וזה מצב מאוד מסוכן. זה מה שהביא למשבר הכלכלי הגדול של תחילת המאה שעברה בארצות הברית. אי התערבות של הממשלה. וכאן בעצם נולדה "המדיניות המוניטרית" ש one_man בציניות תהה על עצם קיומה. הבנקים הפרטים (לאומי, פועלים , בינלאומי וכל הבנקים שעובדים עם הציבור) בעצם "מבטחים" את עצמם למקרה שכולם פתאום יבקשו את הכסף פתאום. לחברת הביטוח של הבנקים קוראים בנק ישראל... בנק ישראל מחזיק רזרבות של כסף (לא שקלים – זה לא נחשב, אלא רזרבות של מט"ח, דולרים למשל.) ידוע למשל שארצות הברית או שוויץ מחזיקות את הרזרבות שלהם לא במטבע זר אלא בזהב או בנכסים בעולם. (מי לא ראה את הסרטים על שוד מרתפי הזהב של ארצות הברית? ) הרזרבות האלה של המדינה הם בעצם קובעים את חוזקה הפיננסי של המדינה. מדינות בלי רזרבות של כסף ועם חובות חיצונים גדולים הם בעלי יציבות כלכלית נמוכה , כלומר חברת הביטוח שלהם על הפנים, ובמקרה שכולם פתאום יבקשו את הכסף שלהם בחזרה או שהספקולטורים פתאום ימשכו את הכסף, זה ימוטט את המדינה. זה מה שהיה בארגנטינה. תמורת תעודת "הביטוח" שבנק ישראל מספק לבנקים הפרטים שעובדים עם הציבור הוא דורש מהבנקים שהיחס בין ההלוואות שהם נותנים לציבור לההון העצמי שלהם שזה הכסף ששוכב אצלם בקופה בפועל לא יעלה על יחס מסויים.זה נקרא הלימות ההון. תשימו לב כשאתם לוקחים פעם הבאה משכנתא, שהבנק כותב בשורה קטנה קטנה איפשהו שם שהוא תמיד יכול לבקש פתאום את הכסף בחזרה (והם עושים את זה!!! והתירוץ שלהם זה הרבה פעמים הלימות ההון....ואז הם אומרים - תביא את הכסף שהלווינו לך עכשיו למרות שאתה צריך להחזיר אותו רק ב 2010 ואם אין לך להחזיר להם הם אומרים לך - אין לך להחזיר לנו אז תשלם ריבית יותר גבוהה....) אם הבנק נותן יותר מדי הלוואות אז בנק ישראל לוחץ עליו לצמצם את מכסת ההלוואות שלו. ל"מחיר של תעודת הביטוח" שמספק בנק ישראל לבנקים קוראים "ריבית הפריים...." זה אומר במילים אחרות שאם כל מי שבבנק לאומי יבוא ויבקש את הכסף שלו בחזרה ביום מסויים ולא יהיה לבנק לאומי בקופה את כל הכסף שנדרש , בנק ישראל יתן לו את הכסף תמורת הריבית הזו. זו הריבית שבנק ישראל נותן לבנקים וכך הוא שולט בעצם בכלכלה. כי לפי ריבית הפריים הבנקים נותנים לציבור את הכסף (אם הם יודעים שעלות גיוס ההון שלהם היא פריים הם יתנו לציבור הלוואות בפריים פלוס ויתנו למפקידים בבנק בפריים מינוס) התפקיד השני של בנק ישראל שגם אותו one_man אמר בעקיפין וזה שספקולטורים לא ימוטטו את המדינה. וזה הבנק עושה באמצעות פיקוח על שער השקל על ידי קביעת מדינות ויסות שער המטבע מול שאר המטבעות בעולם. אני לא מסכימה שהמדיניות המוניטרית של בנק ישראל כל כך טובה. אומנם בנק ישראל הוריד את הריבית אבל עד שקליין עשה את זה הנשמה יצאה לכולם. וכשהוא הוריד אותה הוא הוריד אותה מאוחר מידי ובבת אחת , מתוך לחץ ופאניקה. מה שגרם לציבור בישראל שגם ככה לא מאמין בממשלה שלו יותר מדי, לא לישון טוב בלילה. חוץ מהורדת הריבית יש הרבה דברים שהמדינה יכולה לעשות ולא עושה כמו עבודות יזומות שיעזרו להתמודד עם האבטלה (כמו מה שעשתה הממשלה עם קום המדינה- סיפקה עבודה לאנשים, בסלילת כבישים ופיתוח הארץ גם אם זה לא היה דחוף ושילמה לאנשים משכורות והחזיקה אותם וככה לא היתה אבטלה). העייפתם? :) על מה תרצו לדבר עכשיו בפורום? :)

0ne Man

New member
ואהוו...ממש התרשמתי ../images/Emo9.gif

ממש הסבר מעולה, כל הכבוד. את בטוחה שאת לא רואת חשבון או כלכלנית...?

ClearMind

New member
ובכן,אני רואה ששניכם מתמצאים למדי

במגוון התפקידים של בנק ישראל בכלכה הישראלית.כל הכבוד! אני כשלעצמי זכרתי כי בנק ישראל אחראי על הריבית וזה מה שמדברים עליו בחדשות (ולא רק כלכליות...) לפחות פעם בחודש. ומירית,לקליין יש סיבה טובה להוציא לכולנו את הנשימה עם הריבית. כזכור לך לפני שנה וקצת הממשלה הבטיחה לעמוד ביעד גירעון מסויים ולערוך קיצוצים בגובה מסויים בתקציב המדינה.על סמך הבטחה זו קליין הוריד את הריבית בשיעור גדול למדי.אך מה...הממשלה לא עמדה בהתחייבותיה והעמידה את הנגיד במצב לא נעים.בקיצור,הוא לא סומך על הממשלה ומוריד את הריבית ממש ממש לאט. מעניין עד כמה הוא יוריד את הריבית... מתישהו אני אצטרך לקחת משכנתא ואני מקווה מאוד שאז שריבית הפריים תהיה כמו בארה"ב - אחוז אחד! :) טוב,נראה לי שמיצינו את הנושא.יאללה,נושא הבא. נב. היינו היום במערת הנטיפים ובכניסה למערה הקרינו בפנינו סרט הדרכה על מערת הטיפים ואיך היא נוצרה וכולו לווה בכתוביות. יש!:)

miritsk

New member
תגובה ל clearmind

1.אנחנו לא ארצות הברית. אומנם השוק שלנו מתנהג הרבה פעמים כהעתק מוקטן של השוק האמריקאי אבל בכל זאת יש כמה הבדלים שבגללם הריבית שלנו לא תהיה אף פעם כמו הריבית בארצות הברית. בראש הרשימה המנציח את ההבדלים האלה מככב מושג שנקרא "פרמיית הסיכון". זו התוספת בריבית שמדינת ישראל צריכה לתת למשקיעים הזרים כדי למשוך אותם להשקיע במדינה שלנו למרות (שבעיניים של משקיעים זרים) המדינה שלנו לא יציבה כמו ארצות הברית למשל. (למה למשקיעים זרים לשים את כספם במדינה שהם שומעים עליה כל כך הרבה שהיא לא בטוחה אם הם יכולים לשים את הכסף במדינה בטוחה כמו ארצות הברית או האיחוד האירופאי? צריך לפתות אותם להשאיר את הכסף במדינה ולא במקום אחר בעולם- הפיתוי נעשה על ידי מתן ריבית גבוהה תמורת הכסף המושקע בישראל. וזה אגב, לא רק משקיעים זרים אלא גם הציבור בישראל שיכול להשאיר את הכסף שלו בארץ או להפקיד אותו בכל בנק בעולם) תזכרו שמדינת ישראל הנפיקה לא מזמן אגרות חוב בריבית נמוכה רק הודות לזה שהאמריקאים נתנו ערובה ואמרו שהם אחראים לפירעון אגרות החוב האלה, וכך מדינת ישראל יכלה לגייס הון זול יחסית. אם ארצות הברית לא הייתה נותנת ערבות למדינת ישראל (מה שאומר שהדירוג של אגרות החוב היה יורד), מדינת ישראל הייתה צריכה "לפצות" את המשקיעים בה בגלל שהיא "מדינה מסוכנת" על ידי מתן ריבית גבוהה. מה שאני מנסה להגיד זה שבגלל המצב הביטחוני שלנו הריבית כאן תהיה תמיד יותר גבוהה מהריבית בארצות הברית או באיחוד האירופאי בגלל הצורך למשוך משקיעים לשים את הכסף בבנקים בישראל ולא במדינות "בטוחות" יותר. עד פה היה ההסבר למה תמיד הריבית בארצות הברית או באיחוד האירופאי תהיה יותר נמוכה מהריבית בארץ. 2.ועכשיו לשאלה - למה הריבית לא תרד יותר: הריבית אצלנו היא פונקציה של הריבית בארצות הברית (בעקיפין). אנחנו תלויים במה שיקרה לריבית בארצות הברית. עכשיו הריבית שם נמוכה כי הבחירות מתקרבות והממשל האמריקאי רוצה לזרז את הכלכלה. הוא רוצה שהאזרחים ירגישו טוב לפני הבחירות ויבחרו בממשלה הזו לכהונה נוספת. איך האזרחים ירגישו טוב? הריבית תהיה נמוכה ואז אנשים יוכלו לקחת הלוואות ולהשקיע ולקנות ולהיות מבסוטים בקיצור. אבל אחרי הבחירות הריבית בטוח תעלה. ונחזור לאזורנו- הריבית בארצות הברית צפויה לעלות ולכן בעקבותיה גם הריבית בישראל תעלה. אל תשכחו שפרמיית הסיכון של מדינת ישראל רק גדלה כל הזמן (למשל עכשיו כשארצות הברית מתחילה להסתבך בעיראק והמצב באזורנו נהיה פחות טוב אנחנו צריכים להגדיל את פרמיית הסיכון למשקיעים) ומה קורב כשפרמיית הסיכון גדלה? כמו שאמרנו כבר -הריבית צריכה לעלות (או לפחות לא לרדת) על מנת שהמשקיעים לא יברחו. באשר למשכנתאות – אל תשכח שחוץ מהגורם של ריבית נמוכה שלא תרד יותר, יש גם את הגורם של מחירי הדירות.... עכשיו מחירי הדירות בשפל ממש וכמעט קרובים למחיר העלות אבל זה לא יישאר ככה הרבה זמן. אז אם אתה רוצה לקחת משכנתא זה הזמן. (גם מחירי דירות נמוכים שלא יכולים לרדת יותר וגם ריבית נמוכה שזה זמן טוב ל"קבע" את הריבית כלומר לקחת משכנתא בריבית קבועה)

miritsk

New member
ועוד נקודה ממש ממש חשובה

אני לא כלכלנית וכל מה שכתבתי לעיל זו הפרשנות האישית שלי למצב, ואין לראות בכך המלצה כלשהי.

ClearMind

New member
את אולי לא כלכלנית אך נדמה לי

שבתוקף תפקידך את מקבלת החלטות כלכליות במקום העבודה
נו טוב זו בעצם נחלה של כולנו.גם אני יום יום מתמודד עם החלטות כלכליות כאלה או אחרת. ולגבי מה שכתבת,כמדומני מי שקובע את הריבית בארה"ב זה הנציב של הבנק הפדרלי ולא נראה לי שהוא מנהל כלכלת בחירות.הוא אפילו לא תלוי בנשיא או משהו כזה.כמו שאצלנו הנגיד קליין לא מחוייב לעשות מה שהממשלה מבקשת ממנו. ואני כן חושב שהריבית עדיין יכולה לרדת.אם למשל יתרות המט"ח של מדינת ישראל יגדלו כתוצאה מצמיחה בייצוא והמצב הביטחוני ישתפר כתוצאה מהכרעה במלחמה אז פרמיית הסיכון עלולה לרדת בעוד אחוז או שניים. בכל אופן לא הייתי מהמר על זה
אז שבוע טוב לכולם

clairvoyance

New member
חג שמח לכולם ! ../images/Emo13.gif

המממ.. ליל הסדר.. אני האמת כבר שנתיים הצלחתי להתחמק מהחג הזה, השנה ביותר הצלחה (והמבין יבין)
גם אצלנו המשפחה מאוד קטנה. אבל יותר מכך, הם דוברי רוסית. למזלי אנחנו 4 נכדים (3 שומעים ואנוכי) שלא ממש דוברי רוסית (חלקם רק מבינים), כך שאנו בדרך כלל יושבים יחדיו, וצוחקים על כל הליל סדר, על הדוד משה, על הסבתא שרה וכו', ומידי פעם מקבלים צעקות
בשנים האחרונות אמנם המצב השתפר, אנחנו התבגרנו, הנכדים כבר לא ממש ילדים, ואנחנו כולנו משתתפים בשיחות "מבוגרים" ואז לי הרבה יותר קשה להשתלב בהמולה. ומידי פעם אני שואלת את אחותי מה זאת אמרה ומה היא אמרה (אך יודעת לזהות מתי לשאול - כשהנושא נראה מעניין). ואז אני מוותרת, הולכת לאחד החדרים, אחותי הולכת אחרי, ואנחנו מתמקמים שם. אבל באופן כללי (כאשר החוסר שמיעה היא רק חלק קטן מהעניין) אני לא אוהבת ליל הסדר וחגים. ועכשיו המטרה שלי היא רק לחשוב : "ואיך מתחמקים שנה הבאה? "
מירית - לגבי שאלתך, לדעתי, הכי טוב זה כשהמשפחה מודעת לעניין, כי אצלי אין כמעט מודעות (וכמובן שחלק באשמתי, וגם כי כמו שאמרת בהודעה אחרת "כבדי שמיעה מבלבלים", ואני מצליחה לבלבל גם את המשפחה שלי). ברגע שיש מודעות, יש גם פתרונות. אבל באופן כללי זה תלוי בהמון גורמים, כמו האם ההורים יודעים שפת סימנים, האם הם לימדו את הילדים גם כן, האם יש תרבות של דיבור (לתת רק לאחד לדבר כל פעם כאשר יש שיחה על נושא אחד) וכו'.. ו - 4 ילדים? עוד לא מוקדם מידי ?

למעלה