סקר חדש לקראת החג

../images/Emo157.gif סקר חדש לקראת החג ../images/Emo155.gif

חג הפסח אוטוטו כאן, לא יודעת מה אצלכם אבל אצלי- לא מאוד אוהבת חגים. מפגש עם משפחה קרובה רחוקה, הרבה שאלות, לחץ, צורך להוכיח את עצמי ובפסח קריאת ההגדה, אז: מה יחסכם לחגים בהקשר של הגמגום

avi9

New member
קריאת ההגדה בפסח

כתבתי בעבר אבל אחזור. בסדיר הייתי חובש ובפסח נשארתי בתורנות בבסיס חר"פ מרכזי כאשר המפקד התורן היה סא"ל,רופא שיניים פיקודי ומגמגם חזק. המפקד אירח את משפחתו לסדר הצבאי והיו עוד כ 30 חיילים וקצינים. הסא"ל לא ויתר על תורו בקריאת ההגדה וגימגם חזק במספר קטעים. למרות שחלפו יותר מ-2 עשורים מאז, הפסח ההוא חרוט היטב בזכרוני. לא יכולתי לשאת את גימגומו וממש עצמתי חזק את עיני והתביישתי להתבונן בתגובת משפחתו. כשתורי התקרב לקריאה,דאגתי לצאת מהחדר באמתלות שונות. כיום אני מבין כי הרופא שיניים ההוא היה חזק באופן מיוחד.וההוכחה שסיים רפואה והתקדם לדרגת סא"ל בתפקיד אתגרי עם מתחרים רבים.צריך כוחות נפש על טבעיים לא להתחמק מקריאת ההגדה כאשר ברור לך שתיתקע ותגמגם,בנוכחות פיקודך ומשפחתך. כיום,אני קורא את ההגדה ואיני נתקע גם משום שמצבי השתפר בשנים האחרונות וגם משום שיש בקריאה אלמנט של שירה,הצגה שכידוע אינו גורם לגימגום. כללית,גם אני איני חובב מושבע של חגים ומפגשים מרובי אורחים.

shuky63

New member
מפגשים משפחתיים לחוד וקריאת ההגדה

לחוד. מפגשים משפחתיים אני שונא כי את יחס המשפחה הקרובה שלי לגמגום אני מכיר אבל במשפחה היותר רחוקה אני לא בטוח מה הם חושבים על הגימגום שלי ולכן הדמיון משתולל והורס את הכף של המיפגש המשפחתי. קריאת ההגדה זה משהו אחר.אני הרבה יותר זורם בקריאה הרבה יותר מאשר בדיבור וביחד עם זה שבקריאת ההגדה אתה יכול לשנות טון וקצב(כי זה כמו משחק תפקידים בהצגה),אני קורא ממש שוטף ומאד נהנה.

שרוך

New member
../images/Emo161.gif ככה ../images/Emo161.gif

בס"ד הי לכולם מה קורה? כככה מפגש עם בני המשפ' אין לי בעיה בשמחה ובעיקר שכל מי שמכיר אותי יודע מי אני וכן הגימגום!! בקשר לזה לקריאת ההגדה אישית אני לא כזה אוהב לקרוא כי זה מעצבן ורק אם כן קטע ממש קטן!!!!!! ואני נורא נורא נורא אוהב חגיגות משפ'!! אבל לא לקורא את ההגדה ממש לא הקטע שלי! שרוך

stkachov

New member
לצערי

המשפחה שלי לא חוגגת את כל החגים בצורה "המסורתית", ופסח ביניהם. אז אף פעם לא הייתה לי את הדילמה הזאת של קריאת ההגדה, שאלת הקושיות, הנאום בבר מצווה וכו'... מה שכן באופן כללי אני מרגיש די טוב מסביב לשולחן עם המשפחה, חברים והכל, ואז מטבעו הגמגום הוא פחות חזק.

זה היה הסיוט של הילדות שלי

כל הזמן פחדתי מפסח ומקריאת ההגדה , לא יודעת למה חישבנתי לכולם . ביבזתי המון כוחות , היום כבר יש לי את התעוזה לסרב

spidergirl

New member
מתוקף היותי סרבנית סדרתית

אני לא קוראת את חלקי בהגדה. במשפחה התרגלו ולא עושים סיפור.

למעלה