מעמד הר סיני שלי

ענתי44

New member
../images/Emo158.gif מעמד הר סיני שלי

כבר כמה ימים לפני החג, נכנסתי לדיכאון. נזכרתי בימי " סיר הבשר אשר במצרים", או בימים שהבית הזה ידע אושר. שגרו בבית אבא ואמא אוהבים ושלושה ילדים. ובשבתות וחגים הגחעו משפחה וחברים לספוג מחמימות הבית, ליהנות ממאכליה של אמא. אני את חג שבועות אהבתי במיוחד. את העוגת גבינה המפורסמת של אמא, וה"בייגלה גבינה עם שמנת, ולגדולים גם ורניקס. ואת הפרי, החדש, שתמיד קנו לכבוד חג הביכורים, ואת אמא שחוזרת מהשוק ומספרת שצריך לקחת משכנתא לקנות פירות לפני שבועות. שלשום עשיתי תנועה לא נכונה והגב נתפס לי בדיוק בפציעה הישנה שלי. מה שעוד העצים את העצב שלי.... לפני החג, התכוונתי לנסות, ביחד עם אמא, לשחזר את מתכון ה"בייגלה" שלה.וקניתי את המצרכים. הייתי צריכה להיות מרוצה, כי בשבועות שעבר אמא היתה מאושפזת במצב לא טוב ולא תקשרה איתנו...וחשבתי שיש לי הרבה סיבות לברך עליהם ובראש וראשונה אמא והתאוששותה המדהימה. גם כעסים משפחתיים, העיבו על שמי חיי, וענני ספק בעקבות מריבה עם אהובי גרמו לסערת רגשות.ואז, כשאני מנסה בבוקר לאסוף את עצמי ולהתחיל להכין את החג, הגיע לבדוק את אמא הרופא האחראי ביחידה לטיפולי בית, ובסופה, הוא החמיא לטיפולי המסור באמא וציין שאין סיבה להחזיר את אמא לטיפול היחידה. מעיין הדמעות נפרץ ולבה בוערת התפרצה מתוכי. המטפלת הנפלאה של אמא, הכינה לנו ארוחה, ואני חשתי איך אני נשאבת למעמקי תהום העצב, לחור שחור... ואז... התחילו ידידים טובים שלי להתקשר ולעודד ולהגיד שאני לא לבד, וחברתה של אמא שלחה לי פשטידת חג, וחברתי שגם היא מטפלת באמא, הגיעה והביאה לנו עוגת גבינה מעשה ידיה וחיבקה אותנו בחום, והזמינה אותנו לבוא אליהם מחר, בחג ( אותה חברה שרצינו להיות אצלה בסדר) וחברתי הטובה הגיעה וכהרגלה הצליחה לגרום לי לראות את הדברים באור אחר ולצחוק על הדברים שהכעיסו אותי. ואהובי שהתקשר ומעל הכל אמא שחיבקה אותי. ואני, לפתע הבנתי שאמא א' על שלל נפלאותיה אבדה, כמתכוניה, בתהום האלצהיימר אבל, יש לי את אמא ב', חולת האלצהיימר שהיא נהדרת לא פחות, ושהיא עדיין מודל לחיקוי בעיניי ומושא הערצתי. וכשלקחתי על עצמי את הטיפול בה, זה כלל גם ימים שחורים. וכן, אמא ואני נשארנו לבד ואני יכולה או להמשיך לרטון ולהכנס למרה שחורה או לבחור להיות מאושרת. אז בחרתי בתקווה, בחיוך, באושר. והבנתי, מה שאהובי מנסה לומר לי כבר זמן רב, שאני עושה למען אמא הכי טוב והרבה שאפשר... וגם אם היום לא קילחתי אותה לחג בגלל הגב, זה בסדר גמור. וכשהיום שקע אל העבר, לקחתי אותה להדליק נרות חג, ואמא בירכה איתי על הנרות וחשתי כל כך מבורכת.והמטבח הדומם נמלא חיים, של צלחות וסכום, וגם קולות שירה של אמא ושלי... וכשאמא הלכה לישון ביליתי לי בנעימים מול המרקע. אחרי שחיממתי את הגב ומרחתי משחה.ומחר, ככל הנראה, נלך לחברתי ונרגיש כמי שהגיעו למשפחה. ואני יודעת ששוב הייתי הערב במעמד הר סיני, וקיבלתי על עצמי את התורה, ובה עשרת הדיברות, וביניהם את " כבד את אביך ואת אימך...", בחרתי לטפל באמא הכי טוב שאפשר. חג שמח לכולם.

שריוש2

New member
חג שמח!

את כותבת מדהים.. ואת באמת מטפלת באמך הכי טוב שאפשר. התברכה אמך בבת כמוך. גם אני הבנתישזה או לשבת לקטון ולבכות כל היום, או להיות מאושרת. הבנתי שאם אני אשב כל היום ארטון ואהיה עצובה, לא יעזור. לא יחזיר את הגלגל לאחור.. ולכן מה נותר לי להיות מאושרת, להנות ממה שנשאר מסבתא ולהודות על מה שיש. היום בערב היינו אצל סבתא. דודי הכין מאכלים לחש השבועות, וגם אנחנו, ואכלנו שתיהו הדלקנו נרות ישבנו עם סבתא, והלכנו הביתה. בכלל, מאז חזר הקשר בין אמי לדודי, יש לנו מנהג של כל שבוע בערב שישי ארוחת ערב אצל סבתא, כדי לארח לה חברה, וליצור אווירה משפחתית. דבר שעושה לה טוב. כשאת כותבת על טיפולך המסור באמא, עולה בראשי דודתי המגעילה, בעלה וילדיה. עכשיו היא חולה באלצהיימר. עכשיו כבר אין בה תועלת. עכשיו היא כבר לא מספיק טובה בשבילם. לא מספיק טובה לשרת את צרכיהם. עכשיו, אפשר לזרוק אותה. לזרוק אותה לכלבים. הם גמרו להשתמש בה, ופשוט זרקו אותה לכלבים. מן אטימות וחוסר רגישות. ולא. זה לא בגלל הקושי להתמודד עם המחלה של סבתא. עם המצב שלה. עם תמונה נוראה, של סבתא חדשה ששונה לחלוטין מסבתא א'. זה יכול להיות רק תירוץ. אבל זה לא אמיתי. ועולים בראשי משפטים מזעזעים. כמו: "אני לא אשב פה אצל אמא (סבתי) ואבזבז את זמני! אני לא מוכנה!"....

../images/Emo24.gifשריוש היקרה רק לשמוח במה שיש

טוב שאת לוקחת קצת מענתי את השמחה והדאגה לחולה, זהו החיות של האדם ואת עושה מצווה גדולה שאת שמחה ומשמחת את סבתא, לא כדאי לומר על דודתך בשמות לא יפים צריך לדעת למה היא מתנהגת כך ולסלוח לכל אחד אין כמו השלום במשפחה לכל אחד יש את הצרות שלו, כתוב בתורה שקיבלנו אותה בשבועות, לא תיקום ולא תיטור, אסור לשמור שינאה, יש לוותר ולהמשיך הלאה.מי שלא מתנהג כמו שצריך יש חשבונות שמים, בשורות טובות

שריוש2

New member
לאריאלה... חג שמח!

את צודקת.. באמת צריך לסלוח. אבל לא במחיר כזה. התנהגותה לא מתוך תמימות. אלא מתוך אטימות קשה. ואנחנו פשוט לא יכולים להבין את ההתנהגות הזו ולסלוח. ואני חושבת, שגם אם אילו התנהגותה נבעה באמת מחוסר השלמה עם הנמצב, ומקודי לראות את סבתא במצבה, היא עדיין היתה עושה את המקסימום שהיא יכולה. ולא נעלמת כאילו אמא בכלל לא חשובה, ונוקבת במשפטים כגון: "אני לא אבזבז את זמני אצל סבתא", וכו'. בעבר, תמיד הבלגנו וסלחנו, אבל עכשיו זה ככבר הגיע ממש לשיא. כל מי שמכיר את סבתא (שכנים, חברות, קרובי משפחה) נגעלים. מה שאני מנסה לומר, שזו לא התנהגות מהיום. ממתי שהחלה המחלה אצל סבתא. זו התנהגות של שנים עוד לפני שאני נולדתי. כשאמי היתה צעירה. אני זוכרת סיפורים מאמי שהיא היתה חוזרת מהבצפר, ושוטפת את כל הבית, וגם עושה כביסה כדי לחסוך לסבתא שחוזרת עייפה ורצוצה מן העבודה. ודודתי, היתה חוזרת והולכת לישון. לא היתה נוקפת אצבע. או כשסבתא היתה נוסעת אליה לביתה (מחוץ לר"ג) עם סלים של אוכל, וכל מיני מצרכים אחרים, ומנקה לה את הבית! היא לא חשבה אף פעם לבוא לר"ג עם האוטו ולקחת את סבתא אליה. יותר מכך, מילא שהיא לא לקחה, לפחות תחזיר. גם זה לא בה בחשבון! היא היתה רבה עם בעלה מי יסיע אותה (את סבתי) לתחנת הרכבת הקרובה.זה מן אופי מגעיל ומחורבן. כך היה היחס גם לחמותה. סבתי היתה מבקרת אצלה ורואה רק עגבניה אחת במקרר! הם לא חשבו אולי לעשות לה קניות, ולבוא לבקר אותה אפילו פעם בשבוע. עד שהגיע הסוף, וזה נגמר. היא הרגישה כל כך כנטל עליהם, וערב אחד היא פשוט לבשה כותונת יפה, כתבה מכתב, בלעה כדורים והתאבדה. (הסיפור הוא אמיתי לחלוטין!) גם עם המשפט האחרון אני מאוד מסכימה. יש חשבונות שמיים. ואני מאמינה שהיא תקבל את המגיעי לה.

../images/Emo24.gifשריוש , מי אנו שנשפוט אחד את השני

אני למדתי לזכות כל בן אדם ואפילו אם התנהגותו קשה לנו, צריך לשאול את עצמינו למה האדם מתנהג כפי שהוא מתנהג, לשוחח ליד כוס הקפה לדבר ברוך ולהשתדל לעשות את המקסימום כדי לא לבוא לידי מריבה, המריבה והמחלוקת היא אש שמכלה כל חלקה טובה.אני מאוד מבינה אותך על ההתנהגות של הדודה אך צריך לשבת ולדבר,אם אנו מדברים עם הפלשטינים לעשות שלום למה עם עצמנו אין שלום.קודם השלום בבית.הכל בעדינות ובחוכמה. בשורות טובות

ענתי44

New member
אריאלה יקרה צריך 2 לטנגו

כלומר, צריך שניים לשבת ולשוחח ולפתור בעיות. ונראה שאותה דודה של שריוש לא ממש מעוניינת לבוא ולפתור את הבעיות. כי היו מריבות גם בין אמא של שריוש ובין האח שלה, שגר בבית של הסבתא. שריוש תיווכה ביניהם להשלים. שניהם רצו להשלים והיום גם אמא של שריוש וגם האח ( הדוד של שריוש) ביחד מטפלים בסבתא. אבל אותה בת נוספת של הסבתא ממש לא בעניין. ואפשר להבין את הכעס על אותה אישה. אם תקראי מסרים ישנים של שריוש תגלי שלמעט, אותה דודה, היא מאמינה בלקבל כל אחד ולא לריב. ואני מבינה כל כך לנפשה. כי גם במשפחתי יש מקרה דומה. 17 שנה, עשיתי עצמי מטומטמת שלא שומעת, לא רואה ולא מדברת למען שלום המשפחה, וזה רק החמיר וההשפלה וההתעללות גם באמא שלי בזמנו וכיום בי, עברה גבולות. עד שאני החלטתי שזהו. לא מוכנה לזה יותר. גם במחיר של מריבה משפחתית. אני כל כך דוגלת בדרך שלך אריאלה יקרה. אני מאמינה בלסלוח ולהכנס לנעליו של הזולת, להבין ולא לשפוט. אני מאמינה באהבת חינם, כי הרי רק בזכותה נבנה בית המקדש, ורק בגלל שנאת חינם- נחרב.ומאמינה כשאתה סולח למישהו שפגע בך אתה בראש ובראשונה לעצמך. אבל, יש גבול. לא בכל מצב ולא בכל מחיר....

שריוש2

New member
מסכימה עם..

כל מה שאריאלה אומרת, אך גם עם ענתי. היא כתבה בתגובתה את מה שרציתי להעביר. גם אני דוגלת בדרך של אריאלה, של שלווה ושלום במשפחה, ופתירת הדברים בדרכי נואם ולא במריבות ודברים מהסוג הזה. אבל כמו שענתי אומרת, יש גבול. ואם זה בא על חשבון סבתי שעשתה לא מעט כל חייה לכל אחד מאיתנו, אז לא בא בחשבון. אני לא בדיוק תיווכתי ביניהם. חברה קורבה (ממש כמו בת משפחה) בת של חברה טובה מאוד של סבתא, ששמרה על סבתא בתחילת המחלה, הצליחה לתווך לקראת הבר מצווה של אחי. היא פשוט אמרה שסבתא לא רוצה לבוא בלי דודי (דבר שבדיעבד נראה בעיניי שקר שלה כנסיון לתווך) וכך התגלגלו העיניינים עד שחזר הקשר. אבל מה שחשוב זה העיקרון.. שניהם רצו להשלים, והשלימו. עם אותה הדודה, אי אפשר בכלל לדבר בהיגיון. היא אומרת לך דברים, שאתה ממש לא מסוגל להבין אותה. ממש אטימות. כמו למשל שהיא לא תבוא לבזבז את זמנה אצל סבתא, או שהיא לא יכולה לבוא כי כואב לה הראש או הגב, או יש לה קונצרט או הרבה עבודה.. ו אתה, אחרי כל תגובה כזאת ומיד עולה לך לראש: הלו! כאילו, איפה היא חיה.? זאת אמא שלה לכל הרוחות. תבואי אפילו פעם בשבוע, תתקשרי, תעשי את המקסימום, משהו...

ענתי44

New member
שיריוש חומד

אני לא יודעת עד כמה את מודעת להיותך פרח נדיר ויפה. יש לך לב טוב ומלא אהבה ואין לי ספק שאת גורמת נחת גם לסבתא, לאמא ולדודך. וכל ביקור שלך גורם נחת ואושר לסבתא, לא פחות ואולי יותר מביקור של אנשים אחרים. כמו שאת יודעת שאני מטפלת באמא, ולכן מאוד מזדהה עם דוד שלך, שלקח על עצמו את האחריות לסבתא. כי גם עם הפיליפינית זו משימה לא פשוטה. ואת יודעת את זה. הקרובה ששמרה על סבתא, בין אם קצת "לא דייקה בעובדות" כשאמרה לאמא שסבתא לא תרצה לבוא לבר מצווה בלי הבן שלה, ובין אם זה באמת נכון, עשתה מעשה נפלא כשאיחדה בין אימך ודודך. ואין לי ספק שזה לטובת סבתא, אבל הרבה גם בשבילם, כי הם אוהבים אחד את השני ואת אמא שלהם. אני מאמינה שסבתא, שיודעת בפנים, מתחת לשיריון האלצהיימר העוטף אותה שהבן שלה והבת שלה דואגים לה, באמת, גם אם לא יכלה להביע את זה בדיבור, רצתה לבוא לאירוע עם הבן שלה. אבל זה באמת לא משנה, החשוב שמעז יצא מתוק והתאחדתם במשפחה. כולנו כאן חווים, כל הזמן, בריחה של בני משפחה ומכרים שלא מסוגלים נפשית להתמודד עם מצבים כאלה, ובינך וביני, זה לא ממש קל וגם לנו בא לפעמים לצרווח " שברו את הכלים ולא משחקים" . אני אספר לך רק על חברה אחת של אמא שלי. שהיתה מגיעה לאכול ולקחת הביתה ממטעמיה של אמא, ששרצה אצלה, ששפכה את מר ליבה כלפיי אמא וקיבלה תמיד חום ואהבה. איך שאמא חלתה היא הדירה רגליה מאמא, ומסרבת לראות אותה. למזלי אמא לא זוכרת אותה וכך נחסך ממנה כאב והשפלה. אני לא כועסת עליה, אני מרחמת עליה ומברכת את הקדוש ברוך הוא שנתן לי אומץ ויכולת לסעוד את הזולת, כי כשחברתי הטובה חלתה אני, הייתי לצידה ותמכתי בה. ואותו אישה מסכנה לא יודעת מה זה חמלה. חברה טובה אחרת בהתחלה לא באה כי לא היתה מסוגלת לראות את אמא, וכשהיתה מגיעה היתה צועקת עליי שאני לא מטפלת טוב באמא, זה היה כי היא נבהלה ממה שנהיה מחברתה הטובה אמא שלי. אבל אחרי שהבינה ולמדה על המחלה היא מגיעה וממש משמחת את אמא שלי, ולא אחת היא יוצאת מפה עם עיניים דומעות. היא מתגעגעת לאמא שלי של פעם. וככה זה בכל בית של כל החברים שלנו בפורום. תמיד יש את אלו שלוקחים על עצמם את הטיפול והאחריות, כאלו שבורחים או משתמטים מהטיפול. אני, ואני מאמינה שגם מי שעוזר לי בטיפול של אמא, אחותי וגיסי הנפלאים, אחייניי, חברתה הטובה של אמא, חברתי וגם המטפלת המסורה של אמא, כולנו מרגישים שאנחנו יוצאים נשכרים מהטיפול באמא. כולנו היינו מוותרים על זה ורוצים את אמא בריאה, אבל היות שכך נגזר, אנחנו מרוויחים ומשדרגים את עצמינו כבני אדם, ראויים יותר. והמאמינים מוסיפים ( ואני בתוכם) שצוברים גם זכויות בפני בורה עולם. אמא שלך, דודך ומעל הכל את, עושים עבודת קודש ומעלים את נשמתכם מעלה אחת קדימה. שולחת לכם חיבוק אוהב.

שריוש2

New member
את צודקת במאה אחוז! אבל..

איתה זה מקרה שונה. הנה, אמי ואחיה (דודי) גם רבו, ולפני כמה זמן השלימו. איתה, אי אפשר בכלל לדבר בהיגיון. מתשובותיה, אתה חושב ולא מבין איפה היא חיה. אני כמעט בטוחה, שהיא עצמה לא מודעת לההתנהגותה ועד כמה ההתנהגות שלה מגעילה.

../images/Emo24.gifשריוש כל הכבוד להשתדלות שלך לעזור

לסבתא אשרייך אבל יש שיר , זה הזמן לסלוח, לא חשוב המשיכי לעזור ולא להתרגז על הדודה בטחי בה', וה' יעזור. בשורות טובות

נילי41

New member
../images/Emo20.gifענתי, שוב ריגשת אותי עד מאוד בדבריך

קראתי הבוקר את דבריך על 'מעמד הר סיני' שלך והזדהיתי מאוד עם תחושותיך והרגשתך. גרמת לי התרגשות בתאוריך ובדרך כתיבתך ובמסירותך הגדולה לאמא שנובעים מכל מילה שלך. ענתי, דעי לך שקל מאוד לצלול אל תהומות הייאוש והדיכאון. לצערנו יש לכל אחד מאיתנו כל כך הרבה סיבות לכך מלבד הקושי שבמחלה ובטיפול בחולים שלנו. אבל כולנו יודעים שאסור לשקוע ואסור לתת לאלצהיימר לגבור עלינו וצריך לקום בכל בוקר עם כוחות חדשים ולעמוד בפרץ... כי מי יודע מה יילד יום, וכולנו הרי יודעים, ואת כבר חווית את זה, שמה שהיום נראה קשה, הינו כאיין וכאפס לעומת מה שעוד עלול לקרות בהתקדמות של המחלה ושכל יום עלול לפרוץ משבר חדש ועלינו להיות מוכנים לכל. כמובן שבחגים העצב והצער על המצב הנוכחי מתגברים. אין מנוס מכך. גם אצלנו היה ערב חג עצוב. היינו בבית לבד כי לכל אחד מהילדים היו תוכניות אחרות לחג. היום בצהרים ניפגש עם הילדים אצל הבת של יוד ומקווה שיהיה נחמד. האמת, ליוד זה ממש לא משנה כבר. בשבילו כל יום אותו דבר ואינו מודע לחגים או לשבתות. אבל אני כמובן דואגת לאווירת החג, הדלקנו נרות אבל יוד כבר לא ידע לעשות את הקידוש של ערב החג.אז הוא מלמל איזו שהיא ברכה שבאה לו באופן אוטומטי עדיין. אני הכנתי לו ארוחת חג קצת חגיגית, וגם זה כבר ממש לא משנה לו, כי כבר לא חשוב לו מה הוא אוכל, העיקר שיהיה 'אוכל'. דווקא התוכניות בטלוויזיה היו לרוחו. הוא הקשיב לתוכנית עם חיים חפר ונהנה ויותר מאוחר היו כל מיני תוכניות של שירים לחג, היתה גם תוכנית עם הגבעטרון שהוא אוהב, בקיצור, נהנה מהמשך הערב והלך לישון בשמונה וזהו, ככה עברנו את מעמד הר סיני שלנו. ואתם יודעים מה? הלוואי שבשנה הבאה לא יהיה יותר גרוע ונזכה לחגוג את החג ביחד, מה שלא יהיה... חג שמח לכ-ו-ל-ם.

sreuveni

New member
ענתי, כיבוד אב ואם

הם מצווה גדולה מאוד ומקנה לך זכויות רבות. הורי גרים עתה בסביבה דתית-חרדית, ושם אמרו לי עד כמה "זכיתי" באחת המצוות הכי גדולות שיש. תתפלאו כמה שזה תפס אצלי.

../images/Emo171.gif../images/Emo172.gifלך ענתי מלא הטנא ברכות

וכן אני שמה על ראשך זר של כלניות, ואכן את כמו אשת חיל ,תאור נפלא ומרגש עלי והצליחי,בשורות טובות. אצלי בחג לא היה אף אחד מילדי, הזמינו אותנו אך סירבתי ללכת, לקחתי את בן זוגי בערב חג לבית הכנסת,לאחר התפילה חבר החזיר אותו הביתה , אני קידשתי על היין ומולי הנרות של החג דולקות וכן נר נשמה לזכות דוד המלך שנולד וניפטר בחג השבועות.אישי כבר לא יכול לקדש על היין כי הוא מקפיץ מילים.נטלנו ידיים אחרי הקידוש היינו שנינו לבד כמו בבית מלון. אישי בירך על הלחם ואכלנו מאכלי חלב, ומנה אחרונה עוגת גבינה . היה נעים ושקט אך משעמם להחריד, לקחתי את היוזמה ופצחתי בשירים לשבועות והוא מחייך ונהנה ואפילו מחה כפיים,קראתי פירושים ממגילת רות המואביה שהתגיירה וממנה בא דוד המלך. היום קראתי את כל ספר התהילים לבד ובירכתי בסיומו ברפואה שלימה את כל חולי עם ישראל. בשורות טובות לכולם

אין כמוך ענת ... אני בוכה מהתרגשות!

אומנם אני כותב כשהחג מאחורינו ... אבל הלוואי שהחג הזה יביא את איתו את הסוף והקץ לכל הצרות ויהפוך אותם לימים טובים מלאים בחיוכים......!תהיי חזקה!

ענתי44

New member
תודה לכולם../images/Emo24.gif

בסך הכל היה נחמד בחג. אמא סירבה ללכת לחברתי או לטייל והעדיפה את הבית. עכשיו בלילה כשעמדתי להעביר את התחנה לזו שמשדרת את גמר גביע האלופות בכדורגל היא ראתה ערוץ 1 והתחילה לשיר ונהנתה כל כך שלא היה לי לב לקלקל לה. אז ראיתי רק את המחצית השנייה, איך קבוצתי האהובה מפסידה....אבל, בטח אריאלה היקרה תגיד לי שקבוצתי הפסידה ואני הרווחתי מצוות כיבוד אב ואם. לילה טוב ושקט.

../images/Emo24.gifנכון ענתי הרווחת עוד מצווה

תאספי מלא הטנא
מצוות זה רק לטובתך. בהצלחה

למעלה