אהוד מנור נפטר היום

Shakty

New member
../images/Emo16.gif אהוד מנור נפטר היום

אחד מהיוצרים הכי פורים בארץ וללא ספק אחת מאושיות המוסיקה בארץ. לא יודע מה יש השנה - אבל אחד אחד הגדולים נעלמים לנו. יהי זכרו ברוך.

DEclipse

New member
חבל, מאוד חבל

לא רק שהיה יוצר מוכשר הוא גם היה אדם נורא טוב ורגיש. ובאמת השנה יש איזו מכה שלוקחת את כל האומנים הגדולים. אולי מישהו רוצה לרמוז לנו שהגיע הזמן לדור חדש וצעיר של מוכשרים...

itaikuskus

New member
*בשוק*

אני זוכר שאחרי המוות של עוזי חיטמן ונעמי שמר ז"ל חבר טוב אמר שעכשיו רק חסר שאהוד מנור ימות, וזהו, התרבות הישראלית כפי שהכרנו אותה נעלמה לעד. אין עוד אבא ואמא לפזמונים העבריים, ונשארנו כולנו בידיו של המאסטרו צביקה פיק. עצוב לא?

aviah

New member
אכן עצוב

אין כותבים ישראליים טובים, לא ברור למה.

holo

New member
באמת עצוב

הייתי די בהלם שחבר שלי סיפר לי שהוא נפטר, היה פזמונאי פורה וגדול..

יהיי זיכרו ברוך..../images/Emo16.gif

כל כך עצוב, כל כך כואב, למה?! מה קורה כאן..?! שנה שחורה..

brotos

New member
מצטער להרוס

אבל היום ששמעתי על מותו, רק אמרתי לעצמי משהו מרושע בסגנון "ברוך שפטרנו". אז נכון, לא צריך להיות גסי-רוח, ובטח לא להגזים. אבל עדיין: מנור כתב ה-מון זבל בחיים שלו, התחנף, ובעיקר היה תמיד מיינסטרים. בדיוק כמו חיטמן. כל-כך התאים לו ה"פרס ישראל" הזה... זה לא משורר אמיתי. אז נכון, "אחרי קדושים מות", אבל, עדיין, קצת פרופורציות.

holo

New member
תגיד מה אלה הבלבולי שכל האלה?

קודם כל, מה רע בלהיות במיינסטרים? מה בדיוק לא משורר אמיתי בו אם אפשר לדעת?

brotos

New member
...

אפ'חד לא מגיע סתם למיינסטרים. הוא עבד קשה וליקק חזק כדי להגיע לשם. שתבין: כדי להגיע למיינסטרים צריך להתחבב ע"י אנשים שלא תמיד רוצים לשמוע ת'אמת, ומעדיפים ת'קישקושים המנוריים הרגילים. הוא היה לא יותר מאשר כותב להשכיר, רב-אומן של מילים קליטות. לא אני אגדיר מה זה משורר אמיתי. רק צריך לזכור שכותבים כמו חיטמן, שמר, מנור (ז"ל) ויוסי גיספן [לדוגמא, יבדל"א], הם בסה"כ כותבי ליריקס להמונים. רוצה מילים טובות? לך-חפש את האלבום של אחרית הימים, שם -בשיר הרביעי- מופיע אחד הטקסטים היפים שנכתבו, 'פתחי לי את הדלת' של עמוס קינן. זה משורר!

holo

New member
אויש איזה שטויות

אהוד מנור היה פזמונאי שכתב שירים בשביל שכולם ישמעו, הוא כתב שיר לאירוויזיון ולתחרויות ופסטיבלים אחרים. זה לא עושה את הליריקה שלו פחות טובה. זה כזה חרטא, למה ברגע ששירים של מישהו הופכים לאהובים ומפורסמים אז המילים שלהם פשוטות ולא שוות ממש? לא מזמן ראיתי ראיון שלו בטלוויזיה והוא אמר(מה שאני זוכר בערך): אנשים חושבים ששירים לאירוויזיון זה לא רמה והוא התחיל להסביר שהוא כותב כל הזמן שירים בשביל תחרויות כאלה. בקיצור, אין שום דבר פסול בלכתוב שירים "פשוטים" ויפים, וממש אין פסול בלכתוב שירים להמונים.. די איזה חרטא..

brotos

New member
שוב אתה מתבלבל כרונולוגית

לא העובדה ששיר כלשהוא הוא מיינסטרים הופך אותו לדפוק, אלא זה שהשיר דפוק הופך אותו [פעמים רבות, זהו לא כלל טוטאלי] למיינסטרים. הבעיה היא שאתה בטוח שמילים גרועות זה רק הזבל הפופ-מזרחי ששומעים היום, אבל יש גם מילים שנחשבות לטובות, אבל תכל'ס הן חרא. ולא הבנתי למה הבאת את המובאה של דבריו. מה הטיעון שלו פה? נכון, הוא כותב מילים לכל הדברים האלו... זה בדיוק מה שאני אמרתי. בתור כותב לשירי אירוויזיון הוא עשה ת'עבודה. היית צריך לראות איך ביכו אתמול בערוץ הממלכתי של ג'ו את לכתו בטרם עת. וזה מה שהוא היה- ממלכתי, חנפן, מיינסטרים. יהי זכרו ברוך.

הנח לזה, ברוטוס

האיש עוד לא נקבר. גם אם אתה מרגיש כלפיו שנאה יוקדת - ואני חושבת שלא - יש לכבד אותו בשעה זו.

brotos

New member
...

אני לא חש כלפיו שנאה יוקדת, אלא בוז מוחלט, כמו שחשתי כלפיו בחייו.

העמוד ריק

אבל זה לא משנה. אתה יכול להעלות את דעותיך - בשרשור נפרד, לא בזה.

כמה מפתיע

היום בבוקר התעוררתי ושמעתי בטלווזיה שהוא מת. תוך שאני מגרגר מים חשבתי שזה די עצוב. אבל מוזר שהמחשבה הראשונה שלי היתה: "בטח ניצן שמח שהוא מת." אררר...

למעלה