את חיוכך, תינוקת, קברו באדמה

../images/Emo16.gifאת חיוכך, תינוקת, קברו באדמה ../images/Emo16.gif

יזכור עם ישראל וכל העולם את נספי השואה. 6 מיליון יהודים חפי פשע שנרצחו בדם קר על ידי אנשים חסרי לב, חסרי מצפון וחיות פרא. המספר הזה לא נתפס על ידי אף אחד , וזה מספר שלא ניתן לתאר. האנשים שנרצחו בשואה נרצחו על רקע אידיאולוגי, על כך שהיהודים היו הרבה יותר מוצלחים מהם, מהגזע המשמיד. אני מרחמת ורע לי על כל הילדים הקטנים שנרצחו בשואה, ילדים קטנים ותמימים שלא הספיקו לחוות שום חוויה מרגשת או משמחת. ילדים קטנים שלא עשו כלום לאף אחד, ילדים קטנים שלא הבינו למה ההורים שלהם מושפלים ומובכים ברחוב, ילדים קטנים שלא הבינו למה פתאום הם הפכו לאלה שמביאים לחם הבייתה. אני גם מרחמת על אותם אנשים, על ההורים ועל כל השאר שרק בגלל היותם יהודים, בהיותם מצליחים יותר, נרצחו בדם קר. אנשים שעוד לא הספיקו לראות את העולם, לא הספיקו להגשים את חלומם. ואני גם מרחמת על אותם נכים וחולים גרמנים שנרצחו. אני מרחמת על הקורבנות שהקריבו בשביל שהחברה המושלמת והמושחתת של היטלר תצא לפועל. אבל עם כל הצער שהשואה גרמה ישנם דברים חיוביים. בסופו של דבר הנאצים הפסידו, היהודים שוחררו והיטלר מת. שורדי השואה (כי הם לא ניצולי שואה, כי בתכלס אף אחד לא הציל אותם) עלו לארץ והקימו משפחות. הם נקמו את מות משפחותיהם, "הניצחון האישי שלי הוא שהקמתי משפחה ואני רואה כעת את נכדיי. אני מרגיש כי ניצחתי את היטלר" (יחיאל אלכסנדר). הדור שגודל כעת במדינה מודע לכל הזוועות שקרו ומשתתף בצער. אני מקווה שיום אחד יתפסו את כל הנאצים ויביאו אותם לדין הוגן. עד כמה רע שזה נשמע אני רוצה שיוציאו אותם להורג, רק על כמות הסבל והמוות שהם גרמו, לא אכפת לי כמה זקנים הם , לפי דעתי מגיע להם עונש מוות על הטבח. ואני גם מקווה שיום אחד 'יום השואה' לא יהיה עוד סתם תאריך, תאריך המציין את מרד גטו וורשה, אלא יום שבו אנשים זוכרים, כואבים באמת ולא מתוך מתן כבוד בכלל. יזכור עם ישראל את השואה. כאן במשלוח הזה אני חוה עם הבל בני אם תראו את בני הגדול קין בן אדם תגידו לו שאני...

yardenise

New member
../images/Emo16.gif

אין מילים אל מה שקרה שם, באמת שאין. אי אפשר אפילו להבין את זה. מסכימה עם מה שאמרת בהכל חוץ מהקטע עם השרידה. זה לא נכון שלא הצילו אותם. אומנם לא את כולם, אבל היו כאלה שהחביאו, ולקראת סוף המלחמה באו ברית המועצות להציל ולעזור וגם ארה"ב ובריטניה אם אני לא טועה, אז ככה שלפי דעתי זה לא ממש נכון.

לא לזה התכוונתי

כן הצילו אותם, אבל הם יותר שרדו מאשר ניצלו. אני חושבת ככה לפחות, ממה שהבנתי מעדויות שיותר מאשר הצילו אותם הם שרדו בעצמם, כי גם אם החביאו אותם וכאלה הם היו צריכים לשרוד בתנאים נוראיים גם אם עזרו להם...

ריהותם

New member
../images/Emo97.gifאני חושבת שמה שאנסטסיה התכוונה אליו

ותקני אותי אם אני טועה הוא שמי ששרד את השואה לא ניצל ממנהמכיוון שהוא חווה אותה במובן מסוים,בין אם זה את תחילת חוקי נירנברג ובין אם זה להיות בגטאות ובמחנות השמדה. עובדה שהנפש שלהם עודנה מצולקת וכל אחד מתמודד עם העניין הכאוב הזה בצורה אחרת,לכן הכוונה היא לא ניצול כמו מישהי שהצילו אותו מטביעה,אלא הכוונה למישהו שעבר מדינה ולא חווה את זה.

../images/Emo16.gif../images/Emo10.gif

6,000,000 אנשים פאקינג נרצחו בגלל גחמות של אנשים טיפשים . בגלל קנאה,בגלל עיניים צרות ...\: אין לי דרך בכלל להביע את העצב שלי בעיניין .. רק עוד יותר עצוב שניצולי השואה פוחתים משנה לשנה ..\=

ריהותם

New member
../images/Emo97.gifערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה

יום המוקדש לכל הקורבנות שנספו בשואה,בעקבות היותם יהודים,דת שהיא איננה פרי בחירתם אלא משהו שנולדו עמו ועליו שילמו מחיר כבד שלא מגיע להם. יום המוקדש לזכר הגבורה לזכר אותם המורדים שהחליטו שהמציאות הנתונה היא איננה חובה שעליהם לשאת אלא זהו משהו שהם יכולים צריכים ואף חייבים לתקן,וגם אם בסופו של דבר הם מתו,לא ניתן לומר שהם הפסידו,כי הם הראו לנו מה זה להיות חלוץ,לוחם,גיבור מורד,ועלינו לקחת מהם דוגמה ולממשה בחיים שלנו,למרוד גם אנחנו,להטיל ספק ולא לקחת כל דבר כמובן מאליו.עלינו להיות הגיבורים של דורנו,למרוד,ותאמינו לי שלא חסר במה. יום זה מוקדש על מנת לזכור,כדי שאף אחד לא יפספס ושבעתיד כולם יזכרו את ההיסטוריה הנוראה שחוו היהודים בגולה,יבינו את חשיבותה של ארץ ישראל שלנו,ויבינו כמה חשוב לשמור עליה ולשנות אותה על מנת שתהיה טובה יותר ליושביה.עלינו להעריך את העובדה שאנו יושבים כאן,אנחנו ממשיכים את דור העתיד של היהודים,יש לנו מדינה,יש לנו בית,בניגוד ליהודים בשואה,יש לנו מקום ששייך לנו,ועם כל העימותים והוויכוחים אנו צריכים לשמור על הבית הזה,בגלל כל הדברים שהוא מסמל עבורנו. זכרו תמיד שהנאצים היו בני אדם,כדי שנדע שבני אדם עשו דבר כזה נורא,ולכן עלינו למנוע מבני אדם אחרים לעשות אותו שוב בעתיד,זה לא משהו רחוק מאיתנו,אנשים,בני תמותה עשו זאת,עלינו לזכור שהשואה יכולה לחזור,ועלינו למנוע זאת בכל מעודנו. יום זה אינו יום אבל בלבד,אלא יום שמסמל את הדבורה,אותה גבורה חשובה ששוכחים לציין במקומות רבים,בעלת מסר חשוב שצריך להעביר לדורות הבאים וגם הוא התמסמס. צאו לפולין,תחוו,תנסו להרגיש,לחשוב,להסתכל,ללמוד ובעיקר תאו כדי למרוד ולזכור.זוהי המשימה שיש לנו. במדורות מלחמה / חנה סנש במדורות מלחמה, בדלקה, בשרפה בין ימים סוערים של הדם, הנני מבעירה פנסי הקטן, לחפש, לחפש בן-אדם שלהבות השרפה מדעיכות פנסי, אור האש מסנוור את עיני; איך אביט, איך אראה, איך אדע, איך אכיר, כשהוא יעמוד לפני? תן סימן אלוהים, תן סימן על מצחו, כי באש, בדלקה ובדם, כן אכיר את הזיק הטהור, הנצחי, את אשר חיפשתיו, בן-אדם. (שירה העברי הראשון של חנה סנש, 11 באוקטובר, 1940)

../images/Emo16.gif../images/Emo102.gif

זה לא כ"כ נכון לשים את שני הסמלים האלה ביחד, כי הבלון הזה מסמל את החופש והחירות שעכשיו העם שלנו זוכה להם (למרות כל האויבים שלנו מסביב) והנר הזה מייצג את מה שקרה בעבר. זה ניגוד כזה גדול אבל מראה כל מה שהיהודים עברו... היום הזה גרם לי לצפות שוב בדוקומנטרי שביימתי שנה שעברה כשהייתי במשלחת לגרמניה...רוב הסרט די מתקשר לשואה. לא ראיתי אותו כמה חודשים ולמרות שאני יודעת אותו בעל פה אני בטוח הולכת להתרגש עכשיו מחדש כאילו זה פעם ראשונה, וגם בגלל היום הזה... אם מישהי רוצה קישור לסרט אז בכיף.

Adimenzer

New member
../images/Emo119.gif../images/Emo16.gifבדיוק כתבתי פוסט בבלוג שלי

עם השיר "פרח" ו"כתוב בעיפרון בקרון החתום". אלה שני שירים שפשוט גורמים לי לבכות כל פעם מחדש. סבא שלי הוא ניצול שואה, וזה כל כך קשה לו לזכור את זה שהוא בקושי מדבר על זה. בעבודת שורשים שלי הוא לא סיפר לי כלום, אלא סבתא סיפרה לי בקווים כלליים. הפעם היחידה חוץ מזה ששמעתי אותו מדבר על זה הייתה לפני כמה שבועות כשניסיתי ללמוד לסרוג והוא סיפר לי איך האחיות שלו היו פורמות את הבגדים שלהן ושל אימא שלהן וסורגות מהן סוודרים כדי למכור בזמן השואה.

Little McMickey

New member
../images/Emo90.gif../images/Emo28.gifהיום הזה ממש מחזיר אותי אחורה

ללפני ארבע שנים, כשהייתי במצעד החיים... היה מדהים, מסע מדהים. יום השואה בשבילי הוא יום נורא עצוב כמובן, שאני בחיים לא אשכח ואני אכבד אותו בכל צורה כלשהי. אני התחננתי להורים שלי שימצאו דרך לתת לי לנסוע למסע בפולין כי זה היה יקר. לבסוף מצאנו והייתי מאושרת, מאושרת שאני אזכה לחוות את החוויה המיוחדת הזו עם כל החברים שלי מהכיתה, יצאנו 23 ילדים... בפסח בזמן שכל השכבה יצאה כמה חודשים לפנינו. המסע היה מדהים, היה עצב והיה צחוק, היינו מאוחדים כל כך, גם אנחנו וגם האמריקאים שהיו איתנו באותו מסע. סבא של אמא שלי היה חייל בצבא הרוסי ונלחם נגד הגרמנים. סבתא של בת דודה שלי [מהצד השני כמובן] הייתה באחת המחנות וניצלה. הסבתא רבא שלי שהייתה מבולגריה הייתה גם בתקופת השואה וגם הסבא רבא שלי אך הם לא הגיעו למחנות, הם היו עדיין בתקופה של רק ללבוש את הטלאי הצהוב ולאחר מכן ברחו ועלו לארץ. אני יודעת שיש לי עוד בני משפחה שהיו במחנות השמדה אבל לא יודעת מי, קשה לסבתא שלי לספר.. השואה תמיד משפיעה עליי, היא גורמת לי להתגאות במי שאני איכשהו, אני גאה שאני יהודיה ושבחיים לא ישברו אותנו, לא משנה מה יעשו לנו. בגלל זה תמיד אהבתי לראות תוכניות על יום השואה, סרטים על מלחמת העולם השנייה וסרטים דוקומנטרים, זה מעניין אותי נורא. ראיתי אתמול סרט בלילה "נקודת איסוף" עם ז'אן רנו, היה נורא עצוב. ראיתי בערך 10 פעמים את הסרט "אנה פרנק" וגם קראתי את היומן. אם היה לי בביצפר שעה חופשית הייתי הולכת לפעמים לספרייה וקוראת ספרים על המלחמה או על השואה, אהבתי לראות תמונות, כל הנושא תמיד עניין אותי. נזכור ולא נשכח

That McGirl

New member
יוו גם אני כ"כ הייתי רוצה להיות שם שוב

יש לנו תמונה בדיוק באותו מקום ..

Little McMickey

New member
../images/Emo90.gif../images/Emo28.gifלכל מי שהיה בפולין

נראה לי יש תמונה כזו, ואפילו כמה תמונות... נורא מרגש להיות שם ולהרגיש את הגאווה הזאת שאני, יהודייה עומדת על האדמה שפעם רצו להרוג אותנו...

למעלה