באיחור קל , אבל העיקר הכוונה שבת שלום.

nina41

New member
../images/Emo16.gifבאיחור קל , אבל העיקר הכוונה שבת שלום.

just adiki

New member
../images/Emo207.gifשבת שלום../images/Emo16.gif שאלה מאוד חשובה!

אני עושה עבודה ביח' בספרות על "התבגרות כהתמודדות עם צילו של העבר". אני לוקחת כמה שירי פיזמונאים ובין היתר גם את שירו של שלומי שבת "אבא". מאוד חשוב לי הרקע לשיר בעבודה, האם השיר נכתב על האבא שנפטר או על עזיבת בית.. או שעל משהו אחר? בעקבות מה השיר נכתב, מה הסיפור שלו? תודה רבה!!

orianush

New member
שבת שלום! ../images/Emo13.gif

בקשר לשאלה שלך.. השיר אבא נכתב ע"י דורון מדלי זה לא נכתב על אבא שמת או משהו כזה.. זה פשוט שיר על אבא.. יש הרבה שירים על אמא ועל אבא אף פעם לא כותבים וזה בעצם הרעיון של השיר... להזכיר שיש גם אבא כמובן שאם מקשיבים למילים זה יכול מאוד להזכיר את שלומי ולהתאים לו בהצלחה עם העבודה

מעניין מאד , יש לי שאלה מענינת , למה בחרת

בשיר "אבא" של שלומי שבת ? לדוגמה מה רע בשיר "אמא" גם הוא של שלומי שבת והוא גם שיר יפה מאד , זה קשור למשהוא שקרה לך , או לחברים בעברך או בעברם ? דרך אגב ההורים של שלומי חיים בריאים ושלמים ואני מאחל להם עוד שנים ארוכות של אושר ובריאות , אם זה קשור לנתק שהיה בין שלומי לאבא שלו אני לא יודע , אני יודע שהיום שלומי מאד אוהב את ההורים שלו , ואני חושב שהשיר (שלא הוא כתב ) נועד לומר תודה גם לאבא שלו (לאמא הוא כבר אמר) . ההורים של שלומי שיהיו בריאים

orianush

New member
איתן זה שיר שנשמע מתאים מאוד לנושא שלה..

"התבגרות כהתמודדות עם העבר".. זה ממש השיר.. בחירה טובה לדעתי
איזה עוד שירים בחרת?

האמת אני גם חושב כך , אבל רציתי לשמוע גם את

התגובה שלה ,ולמה היא בחרה את השיר הזה , לסקרן ולעניין קצת את התשובה ולבדוק את התגובה שלה , שאני מקווה שעוד תגיע .

itamarmal

New member
שבוע טוב לכולם...

מה שאני שמעתי על השיר הזה.. כמו ששלומי אמר.. שלכל אחד מאיתנו באיזה שלב בחים יש לנו ויכוח או מריבה קטנה או גדולה עם אבא שלנו ולכל אחד יצא מצב שהוא גם כעס על אבא שלו ולא דיבר איתו... ועוד בשביל הכבוד "האבוד" של אבא שלו שכל פעם ששלומי היה שר "אמא" אז כולם מסתכלים על אמא שלו ואבא שלו חושב ונפגע כאילו איפה אני בסיפור הזה.. אז בשביל שלומי זה סגירת מעגל כזו גם לאבא שלו.. השיר "אבא" זה אחד מהשירים המצוינים (כמו כולם כמעט) של שלומי ומי ששם לב טוב למילים יכול להתחבר אליו בקלות שיר מצויין לחן מצויין כל מילה בסלע.. שיהיה לנו שבוע מצויייןןןן הרבה שמחה והרבה מוזיקה טובה של שלומי כמובן..

שבוע טוב לך ולכולם , אני מבין שעשית תחקיר

רציני , כל הכבוד !!! , עכשיו נשאר לך להגיע להופעות של שלומי (ממליץ לך על המופע של שלומי עם פבליטו) , ומדי פעם לכתוב כאן בפורום .

itamarmal

New member
חחח איתן.. שבוע טוב אחי.

קודם כל אני אחד מהמעריצים החזקים ביותר של שלומי ... אני מכיר את כל השירי והמילים בע"פ ואני לא רוצה להתגאות או להשתחצן חלילה.. הייתי בכמה הופעות של שלומי ופבלו יחד עם אוריאן או לבד.. ובנוסף היינו אצל שלומי במשרד ודיברנו המון..... שלומי לדעתי אחד היוצרים והזמרים הגדלים ביותר במוזיקה שלנו.. אוהב אותו המוןןן....

אופס , היתי בטוח שאני מגיב לאותה הבחורה מלמעל

just adiki , עברתי על השירשור מהר מידי , (האמת גם הגיל עושה את שלו) , ודרך אגב אני חושב שאתה צודק , שבוע טוב .

karoleking

New member
שבוע טוב לכולם

גם בעיניי בחירת השיר "אבא" היא בחירה מעולה. וכמו בכל שיר, כל אחד יכול לתת משמעות כזו או אחרת לשיר. והמשמעות הזו יכולה להשתנות גם בתקופות מסויימות של החיים. כל אחד חווה את השיר בצורה שונה ומתחבר אליו בצורה אחרת. וזה נכון לגבי כל שיר. אם יודעים להתחבר למילים ולא סתם לשמוע אלא להקשיב, מתחברים. אבל כשמדובר על אבא או אמא זה הרבה יותר מרגש. וזה מה שמנסים לעשות הכותבי שירים למיניהם. להגיע לכמה שיותר אנשים עמוק בלב, שכל אחד ימצא סיפור אישי בשיר וככה נוצר "להיט". בהצלחה עם העבודה! קרול

למעלה