החוק מנע מ"איתוראן" לסייע - והנכה מת מקור

../images/Emo16.gifהחוק מנע מ"איתוראן" לסייע - והנכה מת מקור

החוק מנע מ"איתוראן" לסייע - והנכה מת מקור אילן כהן לא שב לביתו בערב שבת בשל תקר בגלגלי מכוניתו. המשפחה המודאגת הפצירה בנציג חברת "איתוראן" למסור לה את מיקומו, וגם שוטר שהגיע לדירה לא הצליח לשכנע את החברה. רק לאחר שעות רבות נמצא האב בצד הדרך, כשהוא קפוא מקור. ב"איתוראן" מסבירים: פעלנו בהתאם לחוק הגנת הפרטיות רועי מנדל פורסם: 20.12.07, 20:33 כל הזכויות שמורות ל-YNET

gadi7

New member
אכן, יהי זכרו ברוך

עם כל הצער על מוות מיותר לחלוטין, רצוי שאדם המרותק לכ"ג לא יצא לנהוג לבדו בלי סלולרי. אם גם הפלאפון וגם המטפל הפיליפיני אינם, ולא מצליחים למצוא מלווה אחר - מוותרים על הנסיעה באותו יום. הנ"ל פעל בחוסר אחריות וחברת איתורן פעלה לפי החוק, מבלי להפעיל קמצוץ של שיקול דעת. התוצאה האומללה - אסון.

איבנהו11

New member
חרפה ובושה,אני מביא את תגובותי מאתר מטה הנכים

תאריך: 20/12/2007 22:17:14 מאת: איבנהו11 נושא: איזה מקרה מזעזע ואיזו אטימות לב של איתוראן!!! איום ונורא -------------------------------------------------------------------------------- ם כי באמת פשוט פשע לנהוג כך. פשוט לא להאמין לאטימות הלב ואי לקיחת אחריות של חברה. צריך לתבוע אותם במיליונים ולהענישם בצורה הקשה ביותר! נכה משותק לא חוזר, הם יכולים בקלות לראות שנמצא על כביש ולא בבית ולא זז, ואף על פי כן לא שולחים אף נציג שלהם לבדוק את זה? איזו חרפה ואטימות לב! ועוד מסתתרים בצל התקנות? על פיקוח נפש הם לא שמעו? ועוד מדבר אתם שוטר וברור שזו לא איזו גברת המחפשת בעל בוגד. פשוט נורא לאן שהגענו במדינה הזו! ממליץ לכל הקוראים לחפש את אתר איתוראן באינטרנט ולהביע בו את מחאתם. כל אחד מאיתנו יכול ללהיקלע לסיטואציה דומה. אם היה לי מכשיר איתוראן הייתי מודיע להם שאני שוקל החזרתו. לא יכול להרגע מהמחשבה על האדם המסכן שוכב בקור רועד עד שנפטר. אוייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי! תגובה שניה: לדעתי זו עבירה מאת: איבנהו11 נושא: נעמי, לדעתי זה לא רק טמטום אלא עבירה! בדיוק כמו -------------------------------------------------------------------------------- שאם רואים מישהו נופל על הכביש ובמיוחד נכה זו חובה לעזור לו או שהחוק דורש מפוגע בתאונה לא לעזוב המקום ולהגיש עזרה. אם זה נכון שאיתוראן גם רואה שדלת המעלית פתוחה(דבר שלא ידעתי) והמכונית במקום אחד על הכביש ואולי בכלל לא בשכונת מגורים, זה ברור שמשהו לא בסדר. אם בנוסף מתקשרת המשפחה ואחר כך שוטר!!! זו פשוט עבירה או רשלנות פושעת ועל כך יש להעמידם לדין! חוק הגנת הפרטיות אינו מונע מאיתוראן לשלוח נציג שלהם שיבדוק מה קורה ואם מסתבר להם שהכל בסדר אם הנכה, לא לדווח למשפחה את מקומו! כבר קרה שאדם נדרס ושכב בצומת הומה ואף אחד לא עצר לעזור לו (לפני כמה חודשים) מה קורה פה? לאור העובדה שביטוח לאומי מכריח נכים לשים איתוראן (לשמור על הרכב, מה חיי הנכים לא יותר חשובים!!!) לא יתכן לעבור על מקרה זה בשתיקה. יש לדעתי להגיש מחאה בשם ארגוני הנכים כי מחר זה עשוי להיות כל אחד מאתנו. כמובן שעדיף ואני משתדל להקפיד על כך לשאת את הטלפון הנייד אתך (אני דואג שאפילו בבית הוא יהיה כל הזמן במקום בו גם אם אפול על הרצפה ולא אוכל לקום הוא יהיה נגיש לי) אבל קורה שנייד נופל (למשל יכול היה ליפול מיד הנכה במקרה של הנכה שקפא למוות והוא לא יכול להגיע אליו , או להתקלקל כפי שקרה לי דווקא כשניסיתי להגיע לדיון באמנה הבינלאומית על זכויות בעלי מוגבלויות במשרד החוץ לפני שבועיים, וניסו לגנוב את רכבי, השאירו אורות והוא לא הניע (למזלי רק הרמקול הלך אך יכול היה להתקלקל הכל). אין מחילה על התנהגות איתוראן, אם לא נגיב, מחר חו"ח נשמע על מקרה אחר שנכה נתקע כך. לדעתי יש לפחות להכריח אותם שבמקרה של נכה הם יחויבו לצאת לבדוק אם הוא בסדר במקרה שהוא לא זז והמעלית פתוחה במשך חצי לילה והמשפחה פונה. כמובן שאם הוא בסדר הם לא ידווחו על מיקומו ורק יודיעו שאין סכנה לחייו). אולי תמצאי ניסוח יותר טוב אך לדעתי אסור להשאיר זאת ללא תגובה חריפה לאיתוראן. מצטער שכתבתי הרבה אבל זה פשוט מוות מיותר לכל הפחות בגלל רשלנות פושעת וזלזול בחיי אדם.

Avy Slomaa

New member
לדעתי, חייב להיות סעיף בחוזה

שנכה חותם עם חברת איתור... מתיר לחברה לגלות למשפחתו היכן הוא.. את זה אמר לי אתמול נהג נכה שהכיר את אילן.

איבנהו11

New member
מצטער לא יכול להרגע מאיך שפעלה איתוראן והמשטר

ה. האתר מלא מצד אחד בתגובות של קוראים שכותבים שאיתוראן והמשטרה בסדר!!!! ולשמחתי גם תגובות כאלו (לא אציין את שם הכותב כדי שחס ושלום לא יתבעו אותו אבל הנה התגובה: "יש כאן המון תגובות מטומטמות שמסבירות שאסור היה לאיתוראן למסור מיקומו כי מה אם זה אדם מפורסם או בעל מטורף? תרדו מהעץ! בסה"כ חברה מנוולת שלוקחת כסף כאילו כדי לשים מכשיר שהיא מרוויחה ממנו ולתת שירות ופשוט גרמה למות לקוח שלה מתוך אדישות. הרי אם היו מודיעים לה שהרכב נגנב היתה מודיעה מיקום או מגיעה כי זה כן לפי החוק. המשפחה היתה בלחץ ולא עשתה זאת(המוקדן יכול היה גם להציע זאת) מתקשר אליהם שוטר ואומר להם שהעניין רציני ולא מזיז להם. גם המשטרה מבצעת כיסןי תחת! היה אצלם שוטר ולא יכול היה להחתים אותם ולהודיע לתחנה שישלחו מיד פקס לאיתוראן??? רק בישראל!!!" ואותי זה מרגיז ומקומם שנכה בן 49 צריך לשכב בקור ולסבול במשך 12 שעות ויותר(מצאו אותו עדיין חי) שוכב רועד ומיואש עד שנפטר. מישהו כאן גם חושב שזה לא פשע? כי קראתי גם באתרי הנכים שיש כאלו שמגינים על איתוראן. מחר יראו נכה שוכב מדמם באמצע הרחוב ולא יעצרו לעזור לו פן יסתבכו! פעם סיפרו דברים כאלו על ניו יורק היום רבותי בניו יורק יכולים להתנחם בכך שהיחס לבני אדם אצלם הוא יותר טוב מאשר אצלנו שחלק מאיתנו רק מצטטים "כל ישראל ערבים זה לזה" ו"אנו העם הנבחר". אז לכל מי שחושב שזה פשע ולפחות הריגה מתוך רשלנות שיגיב (אני מתכוון לשלוח גם לחברי הכנסת מכתבים אבל עדיף שראשי הארגונים שלנו ישלחו כי ישפיע יותר.

איבנהו11

New member
הכוונה לאתר YNET בו מופיעה הכתבה והתגובות עלי

ה ולא לאתר פורום נכים.... מתנצל אם מישהו חשב שהכוונה לאתר כאן.

yousfd

New member
לדעתי עם כל הקושי בעניין איתוראן התנהגו לפי

חוק הגנת הפרט אבל המחוקקים שיושבים בכנסת מוטלת עכשיו עליהם את המשימה לתקן את החוק בהתאם . כולי תקווה שדברים כאלה לא יחזרו על עצמם .

יש מושג בחוק הנקרא שיקול דעת.ולמקרה כזה בדיוק

הוא קיים מעבר למינוח: "סבירות". מה ה"סבירות" שנכה משותק יעמוד בדרך צדדית כל הלילה, בחורף, במזג אוויר קפוא, במקום אחד עם מעלית פתוחה? (ואיתוראן רואה אם המעלית פתוחה או לא!!!)? אולי רק התעלף? אולי נחטף? אולי הרכב נגנב והופקר לצד הדרך? לשאלות אלו יש את העפיצות של "שיקול הדעת" המצטרף ל"סבירות"!!! למה קיימת חברת איתוראן בכלל? למה בכלל מחייב אותנו הביטוח הלאומי בביטוח הרכב כשהאחרונים דורשים איתוראן או פוינטר ברמה מסויימת כדי לבטח? זה המקרה הקלאסי של "ראש קטן". אולי חוקי - אבל זועק לשמיים בטמטום שלו!!! המוקדן במקום להגדיל ראש ולשלוח סייר כבר באותו רגע - מבלי לחשוף למשפחה נניח על מיקום הרכב - התחפר בעמדתו הנוקשה והאטומה, ונהג ברשלנות וזילות בחיי אדם מדהימים. החוק נועד לשרת בני אדם - ולא להיפך!!! נעמי.

מעניין לדעת איך היו מתנהגם עם היה קרוב של

ח"כ או אחר. חייבים לדרוש מהחברה לתת מידע בחתימה אישית שלנו על מתן מידע בשעת דחק. בגדול גם "בריא: יכול בנפילה לשבור רגל ולא להגיע לקבלת עזרה. אותי הקפיצו מהמיטה בגלל פרפר שנכנס לרכב, שאלתי היכן אנשי האיתור? שיבואו לבדוק, במצבי, לא יוצאת בשלוש בלילה לבד אל הרכב. עבור זה קיים השרות. ואם אין שרות, אולי לבטל אותו ? כי ממילא אין שרות, יש רק רווחים של חברות + חברות הביטוח. מי שרוצה לגנוב רכב גונב אותו בלי בעיה. ומוצאים את הצופר תחת עץ רענן. זו תעשיה שמרוויחה הון עתק על הגב של כולנו באצטלה של " מה יהיה אם יגנבו את הרכב"? יש מיגון ברכב שבא במקור, אין צורך בתוספות, וברגע שיש תוספת, מי שהתקין אותהיכול לפרוץ אותה ללא בעיה. אין לי דבר נגד העובדים.הם צריכים להתפרנס,אבל שיתפרנסו ביושר. מבלי לפגוע בזכויות.

ליה2005

New member
חבל שלא הודיעו לאיתורן שהרכב נגנב

אז היו יוצאים לחפש אותו... גם אני לא נרגעתי מהמקרה עוד ימים אחרי פרסום הכתבה

פוינטר

יש לי פוינטר ושם יש אפשרות לראות את הרכב שלי ומיקומו באינטרנט ונ יתן להרשות גם ךמי שאני רוצה לראות

למעלה