היום ב-
אנשים

../images/Emo16.gif היום ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo104.gif

ערב יום השואה אוניברסיטת תל אביב ומכון נטויז'יון לחקר האינטרנט מזמינים אתכם היום ב-17:00 ליום עיון בנושאים: "אנטישמיות ושיטנה דיגיטלית- חופש הביטוי או חופש השיסוי?" ו"חשיבותה של הרשת כמקום תמיכה לבני הדור השני והשלישי". בדיון תשתתף גם מנהלת פורום "שואה - דור שני - תמיכה". הציבור מוזמן, הכניסה ללא תשלום. לפרטים נוספים: http://www.niis.tau.ac.il/text_item.aspx?tid=133
תחרות צילומי שולחן החג בתפוז אלבומים השקעתם בעיצוב השולחן לליל הסדר? במאכלים, בכלים, בקישוטים? תפוז
אלבומים מזמין אתכם לשלוח תמונה לתחרות ולזכות בפרסים: http://www.tapuz.co.il/Albums/contests/contest.asp?c=40

greys

New member
גינגי יקר

אתה מפורום לימודי רפואה בטכניון נכון ? תגיד למה הפורום שם כל כך מת ? ניסיתי לתת לו קצת רוח חיים.... אבל כנראה לא כל כך בהצלחה אין דרישה פשוט ?

לא הייתי אומר שאני מהפורום שם

כבר שנים שאני לא נכנס לשם למה הוא מת? כי האנשים אצלינו הם עלק לא חנונים וקומונה בתפוז זה חנוני מדי בשבילנו

נצל"ש שאלת מד"א על C.V.A

הי עוד לא החלפתי שם משתמש אין לי כל כך רעיון למה להחליף אז אם למישהו יש רעיון נחמד בשבילי אני אשמח:) הייתה לי נסיעה במד"א שהבחנו שבץ מוחי ויש לי כמה שאלות על העינין. למי שיש זמן וכוח שיסתכל למטה על הסיפור מקרה הספציפי. 1. איך בבית חולים עצמו מאבחנים C.V.A חוץ מהתלונות של המטופל ובדיקה של אי סמטריה נורולוגית? (שאותה גם במד"א אני יודעת לעשות) 2. כאשר בביה"ח מאבחנים בודאות שמדובר בשבץ מוחי איזה טיפול הוא מקבל ואיזה בדיקות הוא עובר? 3. חוץ מלפנות בדחיפות בישיבה עם חמצן ולנטר את החולה יש עוד משהו שאפשר לעשות בטיפול באמבולנס? ואם לא יש משהו שאפשר לעשות בניידת טיפול נמר בה יש רופא ומגוון רחב של תרופות? ואם כן מה? תודה מראש לעוזרים:) סיפור הנסיעה לפני כמה ימים הייתה לי נסיעה במד"א והבחנו C.V.A יותר נכון חשש כי אסור לנו ממש לאבחן. (אגב ממש הרגשתי סטייל "אוס" עם כל המרוץ חידות האבחנה של הפציינט שלנו. הגענו לאדם מבוגר בלי שום אתיולוגיה של בעיות לב בריא בד"כ רק מעשן. הוא התלונן על טשטוש וסחרחורות וחולשה. האנמנזה העלתה שהוא לא אל ולא שתה היום ( זה היה אחה"צ) והדופק מאה גרם לנו לחשוב שמדובר פשוט בהתייבשות. לקחנו לחץ דם ופתאו ראינו 220 אז הבנתי שזה ממש לא מסתדר עם התייבשות אז התחלנו לחשוב בשבץ מוחי. עשינו לו בדיקה נירולוגית קטנה אתם יודעים לבדוק ששני היידיים שלו מתפקדות שווה ותקין התוצאות לא היו חד משמעיות לגמרי אבל חשבנו שיש חולשה מסויימת ביד אחת. הוא ענה לנו שהוא אינו מרגיש תחושה שונה בד אחד. בכל זאת פינינו אותו בדחיפות עם חמצן.

doc monti

New member
תשובה:

האנמנזה והבדיקה מאוד חשובים באבחנה של CVA. לאחר מכן עושים CT ראש כדי לשלול דימום מוחי. בכ-80-85% מהמקרים מדובר בשבץ איסכמי לא דימומי ולכן מתחילים טיפול באספירין. יש אפשרות לתת טיפול טרומבוליטי (חומר שמונע את התפתחות הקריש ומזרז את התפרקותו) תוך 3 שעות מהאירוע בתנאי שמתקיימים תנאים מסויימים (ואני לא זוכר את הקריטריונים בע"פ). אין משהו מיוחד שאפשר לעשות באמבולנס חוץ מפינוי מהיר, הערכה של המצב הנשימתי וההמודינמי וטיפול בהתאם.

מהו אספרין + שאלות נוספות

מהו אספרין? איך נותנים אותו? והאח בביה"ח לאחר מספר דקות ענה לי שלפי דעתו אין מדובר בשבץ מוחי. איך הוא קווה זאת מבלי לערוך CT בנוסף גם אם מדובר בשבץ איסכמי ניתן לראות זאת בבדיקת ה-CT? ושאלה אחרונה הרי לכל שבץ מוחי שלא מקבל טיפול יש סיכוי להתפוצץ ולהפוך לדימומי לא? ואם כן זוהי סבירות גבוהה? יש אפשרות ע"י מתן תרופה כלשהי שתתוריד את לחץ הדם למנוע CVA איסכמי במידה ואנו רואים בנט"ן שהCVA קשה? משהו מיידי? והאם כשהCVA דימומי האדם בהכרח יאבד את הכרתו? חחח תודה... אני מצטערת על השאלות זה פשוט מסקרן אותי ואני לא אוהבת סתם לעשות וי על הדברים מותר לי לעשות באמבולנס להעביר אותו להיה"ח וזהו ראש קטן!

doc monti

New member
לאט לאט...

1. אספירין ניתן בד"כ בכדורים דרך הפה, במינון נמוך הוא משמש כנוגד טסיות ("מדלל דם") ובמינון גבוה יותר כנוגד כאבים ודלקת (כמו וולטרן, אדוויל, נקסין וכו'). 2. האח אמר את דעתו, שמבוססת על השד יודע מה. אני לא בדקתי את החולה בעצמי ולכן אני לא יכול לאשר או לשלול. לא צריך בדיקת CT בשביל לקבוע שמדובר בשבץ. הCT בהתחלה נועד בשביל לזהות דימום במקרה שיש. בשבץ איסכמי בהתחלתו לא רואים שינויים ב-CT בד"כ. 3. רוב מקרי השבץ האיסכמי לא יהפכו לדימום, רק חלקם הקטן. זה לא נגרם כתוצאה מחוסר טיפול. כמו שאמרתי קודם, אין שום דבר שאפשר לעשות בנט"ן כדי לטפל ב-CVA. אין שום דרך להעריך האם מדובר בדימום או לא, גם אם הCVA קשה. והורדת ל"ד ב-CVA איסכמי בוודאי שלא תעזור בכלום.

The Reaper

New member
חוץ מזה

חוץ מזה שכמובן אין שום סיבה לפנות אותו בנסיעה דחופה. וגם על החמצן אפשר להתווכח (בעיקר על הריכוז המופרז שנותנים במד"א). אבל כמעט שכחתי את הרמה הרפואית של חלק נכבד מנהגי האמבולנס (ולצערי כיום גם חלק מהפאראמדיקים). פינוי דחוף יותווה רק אם הופעת הסימפטומים היא ב-3 שעות אחרונות ורק אם למרכז הרפואי אליו מפנים יש צוות התערבות ל- CVA. (כמובן שפינוי דחוף יעשה אם לחולה ירידה במצב הכרה, או כל חוסר יציבות אחר, מה שלפי התיאור שלך לא היה). כמו שדוק מונטי כתב, האבחנה היא קלינית וה- CT יערך רק אם יש ספק באבחנה או כמובן שבאבחנת CVA יעשה לשלילת דימום. הטיפול באספירין לא מקובל עד שלילת דימום. לאחר שנשלל דימום ואם לא חלפו יותר מ-3 שעות ניתן לתת טיפול טרומבוליטי, TPA בלבד (סטרפטוקינאז לא תופס). חוץ מזה, כמו שאמר פעם רופא דגול, CVA זו מחלה מזופתת.

אמ...

נסיעה דחופה תעשה במצב של סקנה לפגיעה ב A B C D הבאדם היה מטושטש. בCVA יש סכנה באיבוד הכרה ואף בצורך בהחייאה במקרה של CVA מדמם. כשנהג נוסע עם מתנדבת נוער מאחורה (ולא משנה כמה היא טובה פעילה ועושה עיסויי לב מעולים.. אה.. כן.. שכחתי צנועה) וחולה שבסיכון להתחלת החייאה, כדאי לנסוע מהר.... היא אפשר להוביל אותו לביה"ח בנסיעה של 40 המרחק בעומס בחדרה. ככה שלמרות שאין לי שו התנגדות לבצע החייאות ונהפוכו אני מעדיפה שהחייאה לא תתבצע בכלל ואם כן אז בביה"ח

morancho1

New member
מדוע לא פינוי דחוף?

נכון, CVA מחלה מזופתת מסכימה באלף אחוז, אך מדוע לוותר מראש? שמעת על היחידה בהדסה עם דוקטור חוזה, שאם תוך 3 שעות חולה מגיע לשם אפשר לעשות לו צנתור מוחי ולהציל אותו, פשוט להציל מכל נזקי המחלה הארורה הזאת. לא שווה, אפילו מבחינה כלכלית בוא נאמר, לחסוך למדינה את כל הפיזיותרפיה האשפוז הפסיכיאטרים לחולים האומללים ולעשות להם את הצנתור? זה כל כך מתסכל, לראות אנשים במיון שוכבים מחייכים אליך, כשאתה יודע שיש להם CVA וברגעים אלה ממש חלק מסויים במוח שלהם לא מקבל חמצן, ומתחילה להירקב, וברגעים אלה ממש החיוך שלהם מתחיל להתעוות.. אם יש משהו שקשה לי איתו זה חוסר האונים של כל המערכת מול המחלה הזאת, ואחרי שאתה מכיר מישהו אישית שעבר את כל הקשיים של המחלה- אתה תוהה למה בעצם לא לנסות לפחות להציל? אם קיים מנגנון בארץ של צנתור מוחי, למה לא?

למעלה