היום ב-
אנשים

../images/Emo16.gif היום ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo165.gif

פורום יתומי צה"ל מציין שנה שלישית להקמתו וממשיך להביא לידיעת הציבור את מצוקות יתומי צה"ל בישראל. השנה עלתה לפורום גם הפינה לזכר הנופלים. גולשים המעוניינים להעלות סיפורים או קורות חיים לזכר נופלים מוזמנים להעלותם לפורום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=684&msgid=76897310

star_female

New member
../images/Emo16.gif ליום הזיכרון

הלכתי היום לבית ספר התיכון שלי לטקס. הוא היה מאוד מרגש. השנה התרגשתי יותר מכל השנים הקודמות, אולי בגלל שעשו את הטקס יותר אישי. הראו תמונות של כל מי שלמד בבית ספר ונפל בעת השירות או בפעולות טרור, והקריאו קטע לזכר מישהו שלמד איתי בשכבה ונהרג בזמן פעולה בצבא.

../images/Emo16.gif

אצלנו היה טקס מפגר. באמצע היה צלצול, שאמנם נפסק די מהר, אבל עדיין היה, והיה שם גם איזה קטע עם שמות הנופלים שלא כל-כך הבנתי. והיו מין קטעי ריקוד כאלה, שאני תמיד מתנגד להם ושלא תרמו בכלום. האחרון שהניחו בשבילו זר היה אח של ילדה מהשכבה שלי, והיא הלכה עם המשפחה שלה ובכתה נורא, וכמה ילדות מהשכבה שעמדו מאחוריי גם בכו. בנות זה יצור כל-כך רגשני. בשעה הראשונה היינו עם המורה לתנ"ך, כי המחנכת שלנו לא באה. אני חושב שהיא הייתה באיזה טקס לזכר מישהו מהמשפחה שלה או משהו כזה. והמורה לתנ"ך סיפר לנו כל מיני זכרונות שלו מהשירות, כמו למשל ביום השלישי למלחמת ששת הימים, כשהייתה צפירה וכולם מיהרו לעמדות, יצאו מאיזשהו מקום חייל וחיילת, הוא עם דרגות של רב"ט והיא עם סגן אלוף... הוא גם סיפר ששיחק שחמט נגד אחד מאלופי הארץ בסיני, ואמר לו שאם הוא יפסיד הוא יחליף אותו בשמירות. "אתם יודעים כמה לילות שמרתי?" כרגיל, היו פקקים עם האוטובוסים אז עד שיצאנו מבית-ספר עברה כמעט חצי שעה וזהו.

Serf SaN

New member
../images/Emo16.gif

היה טקס..זוועתי השנה. שמו תיאטרוניסטים שלא יודעים לשיר, לשיר. והכל היה זוועתי.

Oukami Kun

New member
../images/Emo16.gif

לא הלכתי היום לבצפר. ראיתי כבר את כל הטקס בהכנות אליו והוא נוראי, באמת. יש ריקוד וכל הקטעים נכתבו ע"י ילדים מהשכבה. וזה נוראי. זה בכלל לא מכובד.

strawberrys

New member
הוא בכיתה ט', וילדים בני 15

כן מסוגלים להכין טקס כמו שצריך, השאלה היא מי הם.

Oukami Kun

New member
../images/Emo4.gif

הבעיה היא שבגל לשאנחנו בית-ספר נסיוני שכזה, שלא לומדים במסגרת נורמלית, אז כל הטקסים חייבים להיות גם לא קונבנציונליים- אנחנו כתבנו הכל. הכל. אפילו את השיר כתבנו. זה יוצא ממש נוראי. והעדפתי לישון מאשר להקשיב לאותם דברים חסרי-תוכן שוב (כי הייתי בכל החזרות שלהם.).

מצטער, אבל אני לא חושב שלילדים

בכיתה ח' יש את הבגרות המספיקה כדי להכין טקס לאירוע כזה. אני זוכר שכל שנה התלהבתי מזה שאני "בן 15 ובכיתה ט'", או "בן 16 ובכיתה י'", וכל שנה אני קולט כמה אני יותר בוגר מהשנה שעברה.

גם אני...

כל פעם חושב שהשנה אני סוף סוף כבר גדול ומבין, ואז בשנה אחרי זה חושב את זה מחדש...

קורורו

New member
../images/Emo16.gif

לא הייתי בטקס בית הספר אלא שלנו בבית עלמין... היה מאוד צנוע, ובני משפחה אמרו קדיש על הנופלים. הטקס אתמול היה יותר "מפואר", אבל שמים לב שפחות ופחות אנשים מופיעים, ואני כבר מכירה את הקטעים בע"פ... אבל עדיין, זה עושה משהו.

star_female

New member
אם פחות אנשים מופיעים...

זה נראה לי דבר טוב. בעיקר אם אין אנשים חדשים. חשבתי אחרי הטקס אם בשנה הבאה עדיין יהיו אנשים מהשכבה שלי (עוד שנה גם הבנים כבר יסיימו צבא, ורוב מי שבא אחרי בית ספר זה חיילים), והגעתי למסקנה שכנראה שכן, בגלל עידו. גם הגעתי למסקנה שגם אם יבואו אנשים מהשכבה וגם אם לא, אני אמשיך ללכת לטקסים בבי"ס.

strawberrys

New member
גם לדעתי כמה שפחות אנשים מופיעים

יותר טוב, כי אז זה מראה שהטקס הוא לשם טקס, ולא לשם מופע כישרונות צעירים.

קורורו

New member
מופיעים לא במובן של מופע/הופעה

אלא במובן של לבוא... פחות ופחות אנשים באים, ורואים שזה בעצם מדלדל למשפחות הנופלים...

למעלה