היום ב-
אנשים

../images/Emo16.gif היום ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo165.gif

פורום יתומי צה"ל מציין שנה שלישית להקמתו וממשיך להביא לידיעת הציבור את מצוקות יתומי צה"ל בישראל. השנה עלתה לפורום גם הפינה לזכר הנופלים. גולשים המעוניינים להעלות סיפורים או קורות חיים לזכר נופלים מוזמנים להעלותם לפורום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=684&msgid=76897310

הוד11

New member
שמתי לב ש...

ואתה הוא שיר שכלכך מתאים ליום הזיכרון שז מדהים. כל היום אני כבר שר את השיר הז בלב וזה כל כך מתאים לתחושה של היום הזה. כבר אמרתי שזה אחד מהשירים האהובים עלי?

טיפקסית

New member
מסכימה במיליון אחוז

היום בבוקר כשיצאתי מכיוון הבסיס הביתה השיר פשוט לא הפסיק לרוץ לי בתוך הראש. המילים שלו פתאום כל כך צימררו אותי,הרבה יותר מתמיד. הקטע שהכי צימרר אותי היו בשורות "ואני חוזר הביתה ורואה...אותך". האמת שהשיר הזה עבר לי לעבור אולי את התקופה הכי קשה בחיים שלי בשנה הראשונה אחרי שאמא שלי נפטרה,משהו בשיר התקשר לתהליך שעברתי באותה השנה,הזכרונות,הגעגועים,הדמיונות,הכל התקשר כמו עלילה של סרט. השיר הזה תמיד מדמה לי תהליך של געגועים וזכרונות למישהו ספציפי,תהליך מסוים אולי של אבל [לא עלינו כמובן],מעין אי השלמה שכזו עם מישהו שאיננו עוד. מעניין מה הניע את קובי לכתוב טקסט כזה,ומה הסיפור שמאחורי הטקסט המקסים,המצמרר והמרגש הזה קובי אתה יכול לספר לנו אולי קצת על מה הביא אותך לכתוב את הטקסט?

טיפקסית

New member
אגב יש עוד קטע שממש מדבר על בית

קברות יש את השורה שאומרת "ואתה מתחבר בגבעה של חצץ" הגבעה של החצץ עושה לי אסוציאציה של איזושהי אנדרטה או אולי קבר. גם השורה שקובי חוזר עליה פעמיים "אתה שם, אתה שם,אני כאן", סוג של מחבואים,האחד בחיים ואילו השני שאליו קובי מדבר הוא כבר מת והוא מחפש אותו. גם חשבתי על הקטע של "האספלט שבור מגשם" אולי הגשם הוא בעצם אסוציאציה לדמעות? [דמעות שהרטיבו את האספלט החם?] מצד שני יש גם שורות בהתחלת השיר שמראות סוג של השלמה עם מה שקרה "מאוחר,מאוחר,לא תשוב ואתה עבר". כאילו יש סוג מסוים של השלמה עם המוות,עם האובדן,שאת הגלגל לא ניתן להשיב לאחור. השיר הזה אולי מהווה סוג של מכתב למישהו אהוב שאיננו,סוג של מכתב קובי לעולם לא ישלח. שיר שמאוד מתאים ליום הזיכרון לחללי צה"ל פשוט שיר מדהים

למעלה