המנחה שלי נפטר היום....

• פותח הנושא PeehD
  • פורסם בתאריך

PeehD

New member
../images/Emo16.gifהמנחה שלי נפטר היום....

היום המנחה שלי, פרופסור בר און דן, נפטר.... אני מניח שזה לא משהו ששומעים יום יום. אחרי מאבק ממושך בסרטן הוא נפטר. זה פשוט עצוב...

22ק ו ס ם

New member
הפסיכולוג מאוניברסיטת בן גוריון?

אחד האנשים הכי מדהימים שיצא לי לפגוש. מרצה מעולה וחוקר דגול.

tulkin

New member
יהי זכרו ברוך...

אין לי מושג מה נכון להגיד במצבים כאלה. תהיה חזק.

להפתעתך

New member
מצער מאוד../images/Emo16.gif

בהחלט עצוב עבור כולם ובהחלט עניין לא פשוט עבורך.

PeehD

New member
עבר יום...

אז עבר יום מאז ההודעה על הפטירה. באורח אירוני המוות של המנחה שלי הצליח לעשות מה שלא עשו הרבה דברים אחרים: להתיישב ולעבוד על הדוקטורט! לא יודע אם האשמה או חוסר המנוחה מניעים אותי אבל אי אפשר להתעלם מזה שכתבתי היום יותר מעמוד וחצי של מאמר ועוד בחלק התוצאות! עכשיו, אחרי ארבע שעות עבודה מאומצות שעצרתי רגע לנקות את הראש עם קפה ושיטוט חסר מטרה ברשת, העצבות חזרה והסרטים שרצים לי בראש במסגרת השאלה: איך יהיה ביום ראשון בלוויה? שתהיה שבת שלום לכולם ותודה על הדלקת הנרות הסימבולית. אבישי

PeehD

New member
כן

דן היה יו"ר הועד המנהל של המרכז הישראלי למחקר איכותני של האדם והחברה (בשמו הקודם, המרכז הישראלי לשיטות מחקר איכותניות). הוא היה שותף להקמת המרכז, וליווה אותו במסירות לאורך השנים. עבור המרכז וחבריו הוא היה ותמיד יהיה חוקר איכותני מוביל ויצירתי ודמות להזדהות. דן נולד בשנת 1938 בחיפה, והיה חבר קיבוץ רביבים במשך 25 שנים. אחרי שסיים את לימודי המ.א. בפסיכולוגיה בשנת 1975 עבד כפסיכותרפיסט והתמחה בעבודה ובמחקר עם ניצולי שואה ובני משפחותיהם. בשנת 1981 קיבל את הדוקטורט באוניברסיטה העברית, ובשנת 1985 היה שותף לפיתוחו של תחום מחקר חלוצי בגרמניה, אשר עסק בחקר ההשפעות הפסיכולוגיות והמוסריות של השואה על דור הבנים של מחוללי השואה. ספרו Legacy of Silence: Encounters with Children of the Third Reich שהתפרסם ב- 1989 בהוצאת אוניברסיטת הרוורד, תורגם לעברית, צרפתית, גרמנית ויפנית. מאז עסק דן ביצירת מסגרות דיאלוגיות שהשתתפו בהן בני דור שני ושלישי של ניצולים ומחוללי שואה (קבוצות TRT) . דן היה חבר המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון והיה מנהל שותף של מרכז PRIME (Peace Research Institute in the Middle East) (עם פרופ' סמי עדוון מאוניברסיטת בית-לחם). בין פרסומיו הרבים ניתן למנות את הספרים "בין פחד לתקוה: סיפורי חיים של חמש משפחות ניצולי שואה, שלושה דורות במשפחה" (1994), "מורשת השתיקה: שיחות עם ילדי הרייך השלישי" (1997), "על 'האחרים' בתוכנו: תמורות בזהות הישראלית מנקודת מבט פסיכולוגית-חברתית" (2005), "ספר את חיייך: יצירת דיאלוג בין יהודים וגרמנים, ישראלים ופלסטינים" (2006). ההלויה תתקיים ביום ראשון, 7.9.2008, בשעה 17:00 בקיבוץ רביבים. יהי זכרו ברוך.

I Was Hoping

New member
הספר הזה

הוא אחד הסיבות העיקריות שגרמו לי ללמוד היסטוריה מההתחלה. תנצב"ה

למעלה