הפזמונאי אהוד מנור הלך לעולמו

Bavmorda

New member
../images/Emo16.gifהפזמונאי אהוד מנור הלך לעולמו

אמרתי מיקודם בוקר טוב
- לא ממש....
הפזמונאי הבולט ביותר בזמר העברי וזוכה פרס ישראל מת הלילה בביתו בגיל 64 מדום לב... לי, בין כל הדברים הנהדרים שהוא עשה ויצר עבור התרבות הישראלית, בעיקר זכורה אינטראקציה אחת מיוחדת.... ביום בו הייתה הלוויתו של חוסיין מלך ירדן, (לפני כ-6 שנים), שלחתי לו פקס לתכנית שלו ב 88FM.(מנהג שהיה קבוע באותה תקופה ואת שמי הוא כבר הכיר ממשלוח הפקסים). כתבתי לו על כך שהמלך הלך בדרך אחרת, מנוגדת לכל ייתר המנהיגים הערביים באותה תקופה, ויש שיר שאז הכרתי כשיר של ג'ורג' מייקל שמאד התחבר לי לאותו היום, שאומר ש"הם לא ילכו כשאני אלך".... שיר עצוב שמתנגן לאט. (מוזיקלית, הגרסה על ג'ורג' מייקל מאד מיוחדת כי יש בה רק פסנתר ולמרות שיש עוד יותר ויותר קולות ככל שהשיר מתקדם, אלו רק הקולות שלו, הקלטות מרובות). אהוד מנור, בסוף התכנית, בעקבות הפקס שקבל ממני, שם את אותו השיר בביצוע המקורי, של סטיבי וונדר.... והקדיש את השיר למלך המיוחד.
כמה חבל... יהי זכרו ברוך
כתבה ב YNET כתבה ב WALLA

פל

New member
כל כך עצוב

מבחינתי הוא ונעמי שמר היוו את הישראליות הטהורה, היפה והאהבה לארץ ולנופים. כל הילדות שלנו מלווה בשירים ובמחזות שכתב ותירגם. תמיד נעים היה להקשיב לו, לקול הרך, לעדינות, לנינוחות שהקרין. ממש כואב יהי זכרו ברוך
ובכל זאת - כל היום בפנינו - אז יום טוב לכולם

אחשל

New member
../images/Emo16.gifבוקר עצוב...

בזמן שהועלו כאן ההודעות, חיפשתי משהו שיתקשר גם אלינו, מבין שיריו הרבים, שמצליחים לגעת בכל אחד ואחד מאיתנו בדרכים רבות ושונות. אני לא מכיר אל לחן לשיר הזה אבל המילים בהחלט מתאימות לבית הזה שלנו, ואולי ישאירו אותנו עם חיוך, למרות העצב... סעודת הקיסר כבר אכלתי גי-גון-טונג, קצת חמוץ וקצת מתונג; קורקבן במיץ רימון, לבבות במיץ לימון. דג קצוץ יפה יפה שממש נמס בפה. בתוספת מאפה קמח תירס מנופה, שבלולים בדבש טהור, עוף לבן ועוף שחור. וופל שוקו מצופה ועכשיו - קיראו לרופא! כבר אכלתי שני ז'ון-מנג איזה טעם מצוינג. שתי כפות ליפתן וורדים רוטב סויה ושקדים. שני דגים מיובשים עם קורים של עכבישים. ובכל אפרסמון שני מקלות של קינמון. זנב פרה על שפודים, תפוחיים מאודים. ראש בצל צלוי באש ועכשיו - קיראו לחובש! אין כמו אורז נוסח סין בגשמים ובחמסין. כדורי בשר בקר קורט מלח וסוכר. ולמען החרוז שעועית במיץ תפוז. אגסים וצנוניות מישמשים ופיטריות, גרגירי עגבניות, חצילים וקיטניות. לא יותר ולא פחות ועכשיו - קיראו לאחות! קצת צ'ופ-סואי וטיים-שון לדגדג את הלשון. קצת אצות וקצת צדפות ותריסר ביצים קלופות. סרטנים בכל תבשיל, שורש לוטוס וזנגביל. איטריות מטוגנות אלף ואחת מנות. סוכריות וחמוצים, ושבעה מיני מיצים. ספל צ'י מתוק - מריר ועכשיו - היכן הזמיר?
ניר

פל

New member
אכן, איזו ירטואוזיות של השפה

וכל כך מתאים לנו. חיוך ועצב

זמשוש

New member
יהיה זכרו ברוך

עוד אמן גדול עליו גדלנו הלך לעולמו מצטרף לעוד מספר אמנים ישראליים דגולים שנפרדו מאיתנו השנה לעולמי עולמים
כמו עוזי חיטמן נעמי שמר ואפריים קישון שנה עצובה מאוד.

nalathe1

New member
../images/Emo7.gif ../images/Emo16.gif

אבל הרדיו היום... אחחחחחחחח אהוד אהוד

adul

New member
../images/Emo16.gif + שיר

מישהו, מישהו דואג דואג לי שם למעלה בא והדליק כמה כוכבים והם נופלים אחד אחד. אנו סובבים בשתי דרכים שונות יום ולילה לאורכן עייפים ורעבים ומחכים לאות בנתיבי אבק וזמן אנו נפגש בסוף דרכים ושאלות נפגש בתום ימים רבים, בתום הרבה לילות אני יודע שגם את קרבה עכשיו אביב חלף, קיץ נאסף והגשם שב. מישהו, מישהו דואג דואג לי שם למעלה בא ואסף כמה כוכבים השיב אותם אחד אחד. אנו סובבים בשתי דרכים שונות...

Rebeccan

New member
../images/Emo16.gif לזכר אהוד מנור ../images/Emo16.gif

יליד הארץ מילים: אהוד מנור לחן: מישה סגל אבא שר אני לך, על שיום אחד קמת ותלך. אמא זה השיר הוא לך, על ימי לכתך אחרי אבי לכאן. שמש בא אל החלון, ענף ירוק מלילה ניער, וילד שפקח עיניו לתכלת כאן בארץ אל, בצל כרמל, על יד הנחל.

למעלה