התמודדות קשה

poli55

New member
../images/Emo16.gif התמודדות קשה ../images/Emo16.gif

שלום אתמול בלילה נהרג לוחם מסיירת צנחנים בפעילות מבצעית
יהי זכרו ברוך
היחידה איבדה במהלך ה3 חודשים האחרונים 2 לוחמים ההתמודדות קשה מאוד לנו ההורים בכל יום שעובר . אין מילים להגיד לילדים (ללוחמים ) ומה נאמר להורים של הלוחם . אנחנו די בהלם השיחה עם הילד לא הייתה פשוטה אפילו מורכבת ומסובכת מדי הם מתארגנים ללוויה (לא כדאי להפריע ) חזרתי הבייתה מוקדם כבר לא יכולתי להשאר בעבודה הדמעות יורדות בלי הפסקה תודה שהקשבתם לי אמא של צנחן

oshiko

New member
../images/Emo16.gifציפיתי והתלבטתי ...

כשנודע הבוקר על נפילתו של סמ"ר דן טלסניקוב ז"ל מפלס"ר צנחנים, התלבטתי אם לכתוב משהו. חששתי שזה לא יהיה מספיק רגיש כשיש כאן אם לחייל מהיחידה. וגם לא ידעתי מה בדיוק לכתוב. רק בסוף שבוע שעבר היה מקרה ההתאבדות בטירונות נח"ל - ועכשיו המקרה הזה. האם הוא היה מאותו צוות? מצוות ותיק יותר? אני יודע כמה קשר היה לך עם החיילים בצוות. לצערי המצב באזורנו עדין רחוק מאד מלתת לנו לישון בשקט. אני מקווה שקיומו של הפורום עוזר ולו במעט כמקום שבו אפשר לשפוך את הרגשות מול חברים, ולו גם אנונימיים. שיהיה שקט, שלא נדע עוד. שה' ישמור את בנך ואת בנינו/בנותינו.

oshiko ../images/Emo106.gif

חייבת לומר תודה ומקווה שזה גם בשמם של האחרים, על ההתייחסות שלך לכל אחד ואחת מאיתנו ולכל בעיה, עם כל כך הרבה רגישות ורצינות. לי אישית קשה להגיב להודעות מסוג זה (של אובדן חיים), לא מצליחה להוציא את הרגשות החוצה. משתתפת בכל מילה שלך. יישר כח ושהבנים כולם יישמרו לנו ויעברו בשלום את כל המשימות החשובות שהם מבצעים על מנת להגן על עם ישראל כולו.

poli55

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

אכן סמ"ר דן טלסניקוב ז"ל
מצוות בוגר יותר הוא אמור היה להשתחחרר אבל זוהי יחידה קטנה ומגובשת כולם מכירים את כולם אני משתדלת לא להיכנס לפרטים של שמות ועוד אבל הצוות מכיר היטב את דן ואת הלוחם השני שנפגע הוא ליווה אותם כשנה ואוירה קשה מאוד בצוות וכל היום רצים טלפונים בין ההורים לילדים לעדכונים ושיחות והבקשה שלנו היא באמת לשקט, שלא נדע עוד שה' ישמור על כל החיילים וחיילות באשר הם ואכן הפורום משמש לי מקום שאפשר לשפוך לדבר בתודה

אימשל2

New member
קריסה של מנגנוני ההגנה

ברגעים כאלה, כל מנגנוני ההגנה שהצטידנו בהם קורסים. כדי להיות מסוגלים להתמודד עם חילים קרביים, שלצערנו חשופים לסכנות גם בתקופת ההכשרה שלהם, אנחנו בונים מנגנונים שונים של הדחקה והגנה. ברגעים כאלה שום מנגנון לא יכול לעבוד, רק ההלם והדמעות. לצערי המוות הזה פגע קרוב אלי גם כן. ההרוג הוא בן משפחה של חברתי לעבודה, שיצאה ללוויה. לא חושבת שניתן לומר משהו לילדים. זה מאד קשה שאת הדבר היחיד שנתן לעשות - לחבק אותם, לא מתאפשר לעשות. שאלת מה אפשר לומר להורים. גם להם לא ניתן לומר הרבה. רק רצוי להתגבר על עכבות שיש לפעמים ולהגיע לנחם אבלים. להקשיב מה יש להם לומר ופשוט להיות לידם. זה עוזר הרבה פעמים יותר ממלים.

אממאא

New member
לפני שבוע כתבת לי בעקבות מקרה

ההתאבדות בנח"ל - חזקו ואמצו. אין לי אלא להחזיר לך באותן המילים עכשיו - חזקו ואמצו. שה' ישמור על בנך וחבריו ועל כל חיילי צה"ל.

poli55

New member
עדכון

לפני כשעה הגיעו אלינו הבייתה חלק מהצוות של הבן הגיעו אלינו הבייתה דיברו כמה מילים אכלו שתו ונסעו לבסיס בחזרה אמרו היה קשה לא לדאוג יהי בסדר ספרו על מה שקרה וזה עושה לי את החיים והמחשבות לקשים יותר יש הרבה שאלות ?? לילה טוב מאימא של צנחן

oshiko

New member
אולי יש בזה משהו מנחם

זה מראה שהם מודעים לדאגה שלך. קחי את ה"יהיה בסדר" כמסר להמשיך בעשייה החיובית שלך, בדאגה שלך לצוות, בכך שהם רואים בביתך בית. אני שואב המון עידוד מהיחס החברי בצוות של בני. זה נותן טעם חיובי ותקווה.

למעלה