חברים יקרים

389 היחיד

New member
../images/Emo16.gifחברים יקרים

גם אני עובר את זה את הכאב הגעגועים הבדידות ותחושת החוסר אונים מול המוות שהוא חלק מהטבע.ואז אני נכנס פה לעניין של אמונה ושאלות של ייעוד בחיים ומאיפה באנו ולאן פנינו? החיים הם נתונים תחת קצב מטורף של זמן שרק הולך ואוזל לרעתנו עד הסוף המר.המוות. מה זה מוות? מה בא אחריו? זה פשוט בלתי נתפס אצלי המחשבה הזאת להיות לא קיים.איפה הנשמה? לאן היא הולכת? ואם אין נשמה? אז מה אנחנו בני אדם בשר ודם עם שמות אופי התנהגות אישיות ורגשות שבאים מהגוף ולא מהנשמה אזיי גורלנו ככל ייצור חי עלי אדמות........שאלות שאין עליהן תשובות ברורות וגורמות לי יותר לקנא באנשים עם אמונה באלוהים שיש להם תשובות ויש להם במה להאחז ולכן המוות ומה שמאחריו לא מפחיד אותם.......אני מודה המוות מפחיד אותי וצר לי על כך כי זאת צורת התמודדות לא יעילה עם המוות למרות שזה לגיטמי וטבעי בהחלט

אחשל

New member
לבטים קשים, המון ספקות ותקוות...

זה מה שאני מצליח לקרוא בין המילים שלך
אני חושב שביום-יום אנחנו פשוט רצים, מכח האינרציה, בלי לחשוב יותר מדי על הסוגיות שאתה מעלה כאן. אני מסכים עם התפיסה שחייהם של מאמינים פשוטים יותר, ולא רק בסוגיות של חיים, מוות ומה שאחריו. באופן אישי, אני משתדל להתמקד במיצוי החיים, לתת כמה שיותר לבני משפחתי, לעצמי. מצד שני, אני חושב ומרגיש שהמוות הוא לא הפסקת כל הקיום. ברור שהקיום הגשמי נפסק עם מותו של הגוף. על נשמה, נפש אין לי דבר לומר - מי שמאמין, מאמין, ומי שלא, לא. אני לא שולל קיומה של נשמה, אבל לא חי בודאות שהיא אכן קיימת. לעומת זאת, אני חסיד גדול של "חיים בלבבות", ולכן אני משתדל להעביר לילדי את המורשת המשפחתית ואת ההיכרות שלי עם אנשים שאינם עוד והם לא זכו להכיר

camitt

New member
שלום לך

באמונה שלימה ומתוך נסיון חיי המות הוא לא חידלןן אלא מעבר למימד אחר. החיים הרבה יותר רחבים ועמוקים ממה שנראה בעין. תורת הקבלה מסבירה לעומק את עצם קיומנו ואת התפקיד שאנחנו ממלאים בעולם הזה הזמני והשקרי המלא בייסורים וכאבים לצד שמחות קטנות. באם אתה מאמין בחידלון אחרי המות ,אז למה בכלל לפחד הרי לא תהיה מודע ולא תרגיש דבר.ההיפף הוא הנכון . באם אתה מאמין שיש עולם הבא אזי יהיה צדק מופתי מה שלא נראה בעולם הזה.

389 היחיד

New member
היי כרמית

אמונה בתפיסה הדתית יש לה משמעות רוחנית ואילו בתפיסה החילונית יש לה משמעות גשמית העובדת לפי הרציונאל לפי הריאלי. כאשר אני הולך לפי הרציונאל הריאלי אני נוטה לחשוב שהמוות הוא חידלון לצערי. אני אומר לצערי כי אני רוצה לדעת שיש מימד אחר ויש עולם הבא אבל הרציונל לא מאפשר לי לחשוב ככה.כאשר אני נכנס לאמונה בעולם הבא אני מחפש מידע ומקורות שיוכיחו שאכן זה קיים והנשמה קיימת אך לצערי לכל דבר יש גם מי שיפריך את זה.....האמת אם הייתי יודע בוודאות שיש גן עדן הייתי מתאבד מזמן ומעדיף לחיות שם אבל מי מבטיח לי שאכן הוא קיים?לכן מבחינתי במצב הנתון החיים בעולם הזה הם גן עדן בתנאי שאני כמובן אדאג שהם יהיו מאושרים.אני חוזר ואומר אני וכל הספקנים למינהם היינו רוצים לדעת שאכן העולם הבא קיים בצורה כזאת או אחרת אבל אין הוכחות לכך...

דליה ח

New member
מזדהה לגמרי

אתה מבטא בדיוק את התחושה שלי. הפעם הראשונה שחוויתי אובדן קרוב, לפני 24 שנים איבדתי את אחי שהיה חוזר בתשובה כשהוא בן 24 שנים בלבד. ישבנו בשבעה עם אשתו ומשפחתה שהם חרדים ופשוט קינאתי בהם. בהשלמה המידית שלהם. אין שאלות, אסור להתווכח, ומי אנחנו שבכלל נעמוד מול הקב"ה ונכעס? "הוא היה צדיק, ואלוהים רוצה אצלו את הטובים ביותר", "הוא גמר את התיקון שלו בעולם הזה". אני לא יכולתי לסבול את המשפטים האלה, ומצד שני ראיתי את השלווה שלהם לעומת הטירוף שאני נכנסתי אליו אחרי שאיבדתי את אחי היחיד. אף פעם לא היתה לי אמונה, ומאז הדרדרתי לאנטי מוחלט. איבדתי את הסובלנות שהיתה לי כלפי המאמינים. היום, אחרי שאיבדתי את בתי, אני לא מוכנה לשמוע בבית שלי תפילות לאלוהים. אני לא מאמינה שהוא קיים, ואיך בכלל מי שמאמין מברך אותו בבית שלי ? על מה יש לברך אותו ? יש לי דרכים אחרות לגמרי להתמודדות, רוחניות בדרך אחרת לגמרי. אני לא מפחדת למות, רק לא בסבל. אני מעדיפה לחשוב שאולי אז אפגוש את אחי ואת בתי, נוח לי לחשוב כך, בלי יותר מידי תהיות של עולם אחר. כשאני רואה את אודליה בחלומות, יפה ומחייכת, אני רוצה להיות שם.

389 היחיד

New member
שלום דליה

אני מבין שאת אמה של אודליה זל שנרצחה במועדון הסטייג'.נכנסתי לאתר ובאמת כאב לי על הנשמה הטהורה הזאת.ספרי לי איך את מתמודדת עם האובדן בפן הרוחני.....אגב לגבי אלוהים אני מבין את הכעס שלך ואכן באמת אלוהים לוקח את האנשים הטובים אבל למה לעזאזל? אם ככה למה מלכחתחילה הוא ברא אותנו......מצד אחד אני אומר לעצמי אם יש אלוהים אז זה גם טוב כי אז לפחות אני יודע שמנוחתם תהא בגן עדן או שנשמתם תתגלגל וכל השאר וגם אמור להיות צדק בעולם (מה שלא תמיד יש) ושהוא משלם לאנשים רעים אבל מצד שני אם אין אלוהים אז אין מי שישמור עלינו מרע לא יהיה צדק לא יהיה עולם הבא.....ואז הכל תלוי בנו ''ונשמרתם לנפשותיכם''.........דליה יקרה אני מבין אותך אני איבדתי שני הורים שנפטרו ממחלה וזה קשה וכואב ועד שאדם לא נמצא במקום הזה של השכול והאובדן הוא לא מבין עד כמה זה קשה....יש לך עוד ילדים ומשפחה אוהבת תשמרי על עצמך למענך ולמענם.

למעלה