טקס הקבלה

Death of Rats

New member
../images/Emo16.gifטקס הקבלה../images/Emo129.gif

כדי להתקבל לכת שלנו (מעריצי פראצ'ט וצאצאים לא מקצועיים?), על כולם לעבור את טקס הקבלה. ל-פ-י-כ-ך, מי שהיה פה לפני טקס הקבלה, לא עשה אותו. ל-פ-י-כ-ך, מי שהיה פה ולא עשה אותו צריך לעשות אותו. אז תעשו אותו
(כל הזכויות על הסקר שמורות לויימס ואם יש כאלו, אז לעוד אנשים שהוסיפו שאלות): 1. מהי הדמות האהובה עליך? מהם התהליכים הפיזיים, נפשיים ומנטליים שעברה הדמות לאורך הסדרה? 2. מהו הספר האהוב עליך? מדוע? מי הן הדמויות הפועלות? היכן הספר מתרחש? 3. ספר לנו על קטע אהוב/ יפה/ נחמד/ שהשפיע עליך רבות ושינה את גורלך? 4. תודה. (זוהי הגרסה מאוחדת-השאלות ומצומצמת-הסעיפים). אני אענה על זה אחרי ביצפר, כשאחזור מהמבחן במתמטיקה|ז"ל|.

Athaclena

New member
אבל מה עם השאלה שלי?

אני עדיין רוצה לדעת מאיפה הניקים האלה! 1 מוות מוות ומוות, כמובן 2 אוי, איזו שאלה קשה. מתוך כל הספרים: בשורות טובות. מתוך עולם הדיסק אני חושבת שזה יהיה איש הקציר או משמר לילה או אלים קטנים. 3 אין לי מושג, יש לי שורות אהובות יותר מאשר קטעים אהובים. אבל אני אנסה: כל קטע עם נבואה בבשורות טובות הוא מגניב,וכל אנשי השטיח וסדרת הנומים. 4 אין בעד מה 5 קטראים לי Athaclena כי היא חייזרית מאוד מגניבה, ומה שיותר חשוב שיש לה שם מגניב.

Athaclena

New member
הרחבה בשביל ויימס

על קטעים אהובים. והפעם: השורות האהובות עלי. because I knead the dough, המוטו של האופה מתוך רגלי חימר I'm too short for this sh*t! הגמד cuddy מmen at arms never trust a species that smiles all the time, זה footnote בפירמידות זו השלישיה הפותחת שלי.

The Mad Hatter

New member
משאלתי התגשמה! :)

1) גראני וות'רווקס. האמת היא, שבאחיות הגורל לא-ממש אהבתי אותה. השינוי הגיע כשראיתי את אחד האיורים של פול קידבי והיא הזכירה לי את מורתי לתנ"ך באותו הזמן. אני לא יודעת למה זה גרם לי לחבב אותה יותר, אבל זה קרה. ב"מכשפות בחו"ל"כבר חיבבתי אותה יותר, ובlords and ladies והלאה כבר הערצתי אותה. עוד דמות-סוזאן, שאותה חיבבתי מהשניה הראשונה. אחרי סול מיוזיק ניסיתי כל הזמן להתרכז ולנסות להיעלם. המפ. 2) יותר מידי. אחרי כל ספר שאני מסיימת, כמעט, אני חושבת שזה הספר הכי טוב מהסדרה. אבל אם להיות אוביקטיביים יותר-"גנב הזמן" בכיכובה של סוזאן. עם הופעות אורח של מוות, לו-טזה, auditors שרוצחים אחד את השני עם גרזנים וחלבן יעיל (?). אה, ולובסנג, שאני עדיין תוהה אם יש סיכוי שיופיע בספר הבא בתת הסדרה של מוות. עוד ספר-carpe jugulum בכיכובה של אגנס ניט/פרדיטה, גראני, נני, מאגרט, מייטילי אואטס הכומר האומני וחבורה של ערפדים מתוחכמים. וגם איגורים. :) 3) קטע אהוב-אחד, הוא הקטע בסול מיוזיק שגברת ויימס נוהגת לצטט (אני מצטערת שאני קוראת לך "גברת ויימס", אבל אם אני אכתוב פשוט "ויימס" זה יכול להיות טיפה מבלבל)-הקטע בו סוזאן ומאגרט דנים בקשר לבני-אדם ותפקידם בחיים וכו'. קטע פילוסופי עמוק עם פאנץ'-ליין חביב. P: ואני אוהבת את הסיומים של הספרים, בכלליות. רוב הספרים (לפחות אלה שאני זוכרת) של פראצ'ט מסתיימים בצורה יפה מאד. *_* עוד קטע חביב-ב"מסקרייד"(ספוילר), לאחר שלוכד-העכברים נרצח ע"י הרוח של בנין האופרה הוא זוכה לביקור ממוות העכברים ומבין שזה לא משנה אם אתה מאמין בגלגול-נשמות, גלגול-נשמות מאמין בך. היה נחמד. :) אממ...*חושבת* היו הרבה קטעים שאהבתי, אבל אני לא מצליחה להזכר בהכל עכשיו. 4) בבקשה? 5)פשר הניק-הכובען המטורף, כמובן. סתם, הייתי במצב-רוח לכינוי מ"אליס", אז זה מה שיצא. :)

ויימס

New member
סוף סוף מישהו עונה על זה בהרחבה!

היא תקבל פרס.
גם אצלי זה ככה, כמעט כל פעם שאני קוראת ספר של עולם הדיסק אני מחליטה שהוא הכי טוב בסדרה. ...רגע, אבל חשבתי שהחיים שלאחר המוות הולכים לפי זה שכל אחד מגיע לאן שהוא מאמין שהוא מגיע, מה קרה, פתאום עידכנו את החוקים?

dino_din

New member
ואיי, איזו התרגשות...

יהיה ממש מביך אם אחרי כל כך הרבה זמן בפורום לא יקבלו אותי
1. מוות. בלי שום ספק, הדמות השולטת. דמות כל כך שלילית בדרך כלל,שלא מרבים לתאר כי האסוציציה שמתקבלת מהזכרתה די ברורה, נהפכה במחי עט לדמות מלאת עומק וגיוון, דמות מצחיקה, מעצבנת, עצובה, טרגית ודרמטית. דמות כל כך מוזרה שלפעמים פשוט מפחיד אותי לחשוב שאני מזדהה איתה ! בלי שום ספק, הדמות הכי מפתיעה ומדהימה בעולם הדיסק. ואם תרשו לי, אז אני אזכיר עוד דמות אחת או שתיים שממש חיבבתי : ויימס, ויטרני, סוזן, לה טזו (בטח אתם כותבים את זה אחרת), גראני ווטר ווקס, הליצן (מאחיות הגורל, אם לא התבלבלתי...), נאני אוג, דיבלר, הספרן, סתם רוח..... 2. ספר אהוב זה בלי ספק "מורט". אה, וגם "גנב הזמן" וכמובן "שומרים שומרים" ו"מעשי קסמים". וגם "צבע הקסם", "בשורות טובות", "אחיות הגורל" ו- "מורט" (כן, כתבתי אותו בכוונה פעמיים!). 3. קטע שהשפיע עלי ושינה את גורלי : הכל התחיל הגיל שלוש עשרה, בבר מצווה. חבר שלי עבר תאונת דרכים ונסעתי לבקר אותו בהילל יפה. ראיתי שם הרבה דברים קשים והושפעתי מאוד, למדתי להכיר את הצד הלא נעים של החיים: מחלות, כאבים, נכות... מאז... אה, התכוונת לקטע מעולם הדיסק ?? 4. מה תודה ?? תתפש... 5.נראה לי שאתם מספיק חכמים כדי להבין ש"ניק" כזו מטומטם לא נלקח מסיבה מסויימת אלה סתם הומצא בצורה אקראית לחלוטין... טוב, תודיעי לי אם עברתי... (אני כבר אתחיל לחפש מקום חדש... ליתר ביטחון...). שבוע טוב, דינו.

ויימס

New member
טוב, בסדר, קח פרח גם אתה. ../images/Emo140.gif

קחו פרח כולכם!!!!! האהאהאהא!!!
(מזילה ריר)

limilu

New member
אני!

למרות שכבר עשיתי, אבל לא משנה (גם אני רוצה פרח!) 1.אה, מוות, כמובן. אני לא חושבת שאני צריכה להסביר הרבה אבל... טוב, אז זה בגלל שזה ממש חמוד איך שהוא כל כך מתענין באנושות וכל זה, וגם זה שהוא אוהב חתולים לא מזיק.
. מה, עוד משהו? בגלל שהוא לא יודע שום דבר כמעט, למרות שהוא כל כך זקן... (טוב, לא זקן... מבוגר.) דוגמאות: ביל הזקן והטוב, וכמובן, המשפט שהכי אהבתי: אני... עצבות... 2. אני חוששת שעל השאלה הזאת לא יהיה קל לי לענות. לא בגלל שקראתי הרבה ספרים ואני לא יודעת להחליט. להפך! בגלל שלא קראתי הרבה ספרים... הממם, טוב, אני חושבת שמורט, ואיש הקציר. ואה, אני זוכרת שמישהי אמרה משהו על הפרש שהוא לא זוכר לאן הוא צריך ללכת (אני זוכרת, אבל זה בגלל שאני פריקית של שחמט...) אז זה במעשי קסמים. ד"א, לא ידעתי שבן שמיני של מכשף הוא קוסם... מגניב... 3.הממם... אני... עצבות? 4.על לא דבר, אני סך הכול רוצה פרח!

למעלה