../images/Emo16.gifמשהו שכתבתי
סיימתי קורס מש"קיות חינוך ועכשיו אני מש"קית,וחלק מהקורס זה שבוע בירושלים של המון תכנים של יהדות וציונות. היה יום אחד שלקחו אותנו ליום מיוחד ביד ושם ואז בהר הרצל.היה עוד יום,שלקחו אותנו לכותל,פעם ראשונה על מדים. אז רשמתי משהו על החוייה הזו-אני חושבת שזה מתאים לכאן. כשהייתי ילדה ראיתי חיילים.הרבה חיילים.חיילים נרדמים באוטובוס,חיילים יושבים על הריצפה בתחנה המרכזית.חיילים עם נשק.כשהייתי ילדה ידעתי שחייל זה מישהו אמיץ.מישהו שמופיע בחדשות בטלוויזיה.מישהו שקשור למלחמות. והיום...היום אני חיילת.נרדמת באוטובוסים.יושבת על הריצפה בתחנה.נושאת נשק.מופיעה בתצלומים של הרבה תיירים שראו אותי עומדת על מדים בפעם הראשונה בכותל,ובוכה.עומדת בכותל עם כל הקורס שלי,80 חיילות,עם נשק.ואנשים תיירים לא מבינים,חושבים שזה מופלא-לראות בנות בגיל של הילדים שלהם שכבר בטח לומדים בקולג'...ואנחנו פה בצבא.עם נשק.מתרגשות לעמוד מול הקיר הזה שנלחמו עליו כל כך הרבה.מחייכות למצלמות שלהם,ובוכות על חיילים שלעולם לא יזכו לצלם את התהילה שלהם. היינו בהר הרצל.ראינו קבר של חייל שנפל רק לפני יומיים.עמדנו כולנו,מחובקים,בוכים.ראיתי חברות שבוכות על חיילים שנפלו ונקברו בחלקה החדשה.כי ככה אנחנו.מדינה קטנה.וכולם מכירים את כולם. ואז היינו ביד ושם.עוד מכה חזקה.עוד מקום לעמוד בו על מדים ולדעת שאתה בחיים ונושא נשק,והם...הם כבר לא כאן. כשיצאנו,עמדנו מול הנוף הפתוח של ירושלים.העיר שמלחמות רבות כל כך נראות על פניה,נוף פתוח של שמש ושמיים כחולים צבועים בענן לבן כמו דגל המדינה,ירוקים במיליון גוונים זוהרים על העצים ובתים באבן הירושלמית המפוספסת...כשמאחורנו...שחול,כאב,ומלחמה. אם היינו אמורים להרגיש עצב עמוק באותו רגע,אני לא יודעת.כי מה שהרשנו היה חוזק,ציונות,ואהבה. אמרו לנו שאנחנו הגשת חלום...הגשמת חלום של הדורות שלפננו.שעד לפני שישים שנה...מצב כזה היה בלתי אפשרי-עד לפני שישים שנה-חיילת,בת 18 במדים,נשק על כתפיה,דמעות בעינייה על החיילים שנפלו בשביל הנוף הזה,וחיוך על הגאווה להיות שם-לא היה אפשרי.להיות הגשמת חלום.להיות הוכחה לחיים. 60 שנה...ואנחנו כאן.אני כאן.זוכרת.כואבת.וגאה. מקווה שאהבתם ושזה נגע בכם קצת...בכל אופן זה נכתב אחרי יומיים באמת סוערים מרגשות וחוויות.