יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל

טומי*

New member
../images/Emo16.gif יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל

לרגל יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל
הנכם מוזמנים לחלוק ולשתף במחשבות, בתחושות ובזכרונות הנוגעים לאבל הפרטי ולחלל שנותר.

טומי*

New member
סיפור אחד מיני רבים ../images/Emo16.gif

סיפורו של אלימלך (Misi) הרטמן,ז"ל שנפל ב 9.6.1967 ברמה הסורית. את אלימלך היכרתי מגיל 0 גדלנו באותה שכונה (איזור) בבודפשט. למדנו יחד בבית ספר,הלכנו יחד ל"חדר" שאורגן בבית הכנסת שלנו.הם גרו באיזור הישן של ראקושפלוטה-Rakospalota,היה להם מין משק חי שכזה בחצר,עם תרנגולים ואפילו פרות.זכור לי שבכל פסח נשלחתי ע"י ההורים להביא חלב כשר לפסח מהם. הם עלו ארצה חצי שנה-או אולי אפילו שנה לפנינו,והתישבו בערד.כשעלינו ארצה ב 1964 הלכתי לבקר אותם פעם נדמה לי.אביו ז"ל פתח אטליז כשר כמובן בעיר ערד שעד מהרה הפך המקום לשם דבר.אלימלך לאחר התיכון התגייס,וביום השלישי של מלחמת ששת הימים נפל על כיבוש הרמה. את שמה של אחותו אינני זוכר,רק ידוע לי שהיא ירדה מהארץ לקנדה,הוריו נפטרו בשנות השמונים אלימלך הרטמן ז"ל

הדוציקם

New member
../images/Emo164.gif../images/Emo165.gif../images/Emo104.gifמדינה שכזאת

מדינה שבכל מטר יש טרגדיה אבל זאת ארצינו הקטנה.

liat1953

New member
נזכור את כולם../images/Emo16.gif

אם-ללא בן בן 24 שישאר צעיר לנצח

kropacsek

New member
../images/Emo16.gifיונתן ורמולן../images/Emo104.gif

יונתן ורמולן היה חבלן במשמר הגבול. חוץ מזה, הוא הגיע לישראל מהולנד בגיל צעיר מאוד עם הוריו הנוצרים שבאו מטעמים דתיים ואידאולוגיים. אני הכרתי אותו קצת לפני שהוא החל להרעיש עולמות כדי שייתנו לו להתגייס לצה"ל. בהתחלה צה"ל סרב כי הוא לא היה יהודי, אח"כ הוא היה צריך לפנות למלכה כדי שתשחרר אותו מגיוס בהולנד, עד שלבסוף הצליח להתגייס ליחידה מובחרת של צה"ל. בהמשך הוא נשאר לשירות קבע בימ"מ של משמר הגבול. יונתן ידע להנות מהחיים כמו שצריך. למרות שמת במוות אלים במיוחד, תוך כדי נסיון לפרק פצצה, הוא בהחלט היה זכאי לתואר הכל-כך הונגרי Elet muvesz – אומן החיים, ואני מאוד מקווה שכתבתי את זה נכון. באותה תקופה, תחילת האינתיפאדה, עוד הייתי מתעורר עם הטיימר של הטלוויזיה. מאז הפסקתי את המנהג הנלוז הזה ואני כבר לא מתעורר עם אקטואליה קשה ישר לוורידים... יונתן, יהי זכרך ברוך

טומי*

New member
סיפור עצוב ומרגש...../images/Emo16.gif

אני ממש זוכר את תמונתו וסיפורו של יונתן ז"ל על אף היותו לא יהודי,היה ונשאר בלב רבים כגיבור ישראל. יהיה זכרו ברוך

למעלה