יום הזיכרון לרצח ראש הממשלה.

../images/Emo16.gif יום הזיכרון לרצח ראש הממשלה.

11 שנים ליום שבו ראש ממשלת ישראל, אשר נבחר בדרך דמוקרטית, נרצח ע"י אזרח ישראל יהודי אשר לא הסכים עם דרכו והחליט להוריד אותו מתפקידו באמצעות אקדח. 11 שנים להירצחו של יצחק רבין ז"ל ויש להעלות בזיכרון של כולנו - לא את האיש, אלא את המעשה הנתעב והפגיעה הכל כך נוראה בדמוקרטיה הישראלית ובמדינת ישראל. אני מתפלל כי הרוצח הנתעב לא ייזכה לצאת לחופשי לעולם, כדוגמא לכל מי ששוקל ללכת בדרכו ולהחליף שלטון באמצעות אקדח ולא באמצעות בחירות. יימח שמו של הרוצח. יהי זכרו ברוך של ראש הממשלה, שר הביטחון, רב אלוף ולוחם למען ישראל יצחק רבין.

טלמ

New member
../images/Emo16.gif

עוד לקח חשוה שצריך ללמוד כאן, בעצם השב"כ צריך ללמוד. נעשה כאן מחדל ברמות מטורפות.

hilagilady

New member
זוכרים את רבין../images/Emo16.gif שבת ערוץ 24

השבוע התוכנית "שבת ישראלית" בערוץ מוסיקה 24
תוקדש לזכר ולכבוד מר יצחק רבין, ראש הממשלה לשעבר, יהי זכרו ברוך
הנה חלק מרשימת השירים המובאת כאן בסדר אקראי:
גידי גוב ואתי אנקרי- פנים אל מול פנים
משינה- תחזור תחזור
שלמה ארצי- אחרי הכל את שיר
אושיק לוי- אהבתי
לאה שבת עם קורין אלאל- אין לי ארץ אחרת
אהובה עוזרי- צלצולי פעמונים
יהורם גאון ולירז צ'רכי- הרעות
אחינועם ניני- אורי
שרית חדד- כשהלב בוכה
אביהו מדינה- אל תשליכני
בועז שרעבי- משאלה
ירדנה ארזי- הביתה
ריקי גל- ילד מותר ילד אסור
אבנר גדסי- הגברים בוכים בלילה
גידי גוב ושלמה ארצי- עוף גוזל
יהודה פוליקר- איך קוראים לאהבה שלי
דין דין אביב- סודותיי
שמעון בוסקילה- הייתי בגן עדן
אבי פרץ- גשם אחרון
שלום חנוך עם משה לוי- צרות טובות
דויד ברוזה- אחרי עשרים שנה
הפרויקט של עידן רייכל- הנך יפה
בלאגן- שקט
אלי לוזון- גשם
אתי אנקרי- רואה לך בעיניים
דודו טסה- אני גיטרה
שי גבסו- ארים ראשי
יהודה אליאס- ילד השדה
אביב גפן- שיר תקווה
שרית חדד- מלאכי שמיים
נורית גלרון- אתה פה חסר לי
הפרויקט של עידן רייכל- שושנים עצובות
אריק איינשטיין- שלום חבר
שימי תבורי- אין לי אהבה
ירדנה ארזי- שלושה דורות
שפיות זמנית- הקיץ האחרון
מישל גוריאשווילי- טיפת מזל
נינט טייב- מקיץ אל החלום
אביבה אבידן- פרי גנך
עוזי חיטמן- הארץ הזאת
יהודה פוליקר- דברים שרציתי לומר
רון שובל- לפעמים
אריק איינשטיין- עטור מצחך זהב שחור
אביב גפן- עורי עור
דודו טסה- היה לי חבר היה לי אח
זהבה בן- חלק ממך
רונן עניא- אני הילד
עוזי חיטמן- עכשיו התור לאהבה
"שבת ישראלית"- להיטים מכל הזמנים (כמעט...) כל שבת בין 10:00 בבוקר עד 14:00 בצהריים-
רק בערוץ מוסיקה 24
עורכת המוסיקה: הילה גלעדי

../images/Emo16.gif יהי זכרו ברוך

רצח רבין היה גם רצח המדינה כולה. כשרצחו לנו את רבין, רצחו לנו גם את המדינה. הרוצח המתועב חיסל את המדינה בכדור אקדח, ירה בלבה והרגה. מאז אותו יום שחור לפני 11 שנה המדינה שלנו כבר לא שבה להיות כשהיתה, ומאז הירצחו של רבין שהיה ראש הממשלה הטוב ביותר שהיה למדינת ישראל בכל הזמנים, מצבה של המדינה רק הולך ומידרדר. לצערי כפי שהמדינה נראית היום, 11 שנים לאחר הרצח המתועב והנפשע ביותר בכל תולדות המדינה שלנו, המדינה הזאת היא מדינה מתה-חיה ואזרחיה מסתובבים כמו זומבים מתים-חיים שלא יודעים מה יילד הרגע הבא, נרמסים ומושפלים. זו לא המדינה שרבין ז"ל, השם ייקום דמו, ציפה וייחל אליה. תקופתו של רבין היתה תקופת תור הזהב של מדינת ישראל מבחינה כלכלית וחברתית, והדברים היחידים שהיו בשפל בתקופה זו, בניגוד להיום, היו העוני והאבטלה שכמעט ולא היו קיימים במדינה בתקופתו. רבין בניגוד גמור לראשי הממשלות שבאו אחריו, היה מנהיג אמיתי, מנהיג עם חזון, מנהיג שהיה איכפת לו בראש וראשונה מאזרחי המדינה שלו, שלהם הוא ביקש לעשות רק טוב. כל דבר שרבין עשה, ואפילו אוייביו מאותם הימים אומרים זאת עליו היום, הוא עשה מתוך דאגה כנה לעתיד המדינה ולעתיד העם הזה שהיה כל כך אהוב עליו ושהוא היה מוכן להקריב את נפשו עבורו. גם אלה ששנאו אותו מסיבותיהם שלהם, כיבדו אותו על עברו המפואר ועל מלחמות הגבורה שנטל בהם חלק בהגנתו על המולדת. רבין היה מדור המייסדים, כל חייו הוא נלחם למען המולדת, אדם שהאצילות, הצנעה והענווה אפיינו אותו, יש יאמרו אפילו ביישן וחייכני, אך זה היה רבין, קודם כל אדם, ורק אחר כך מנהיג דגול, מפקד, לוחם וכל התארים הנלווים... היום לצערי לא ניתן לאמר על איש הפוליטיקאים שלנו כאלה דברים, בגלל שאף לא אחד מהם אינו משתווה אליו ואינו מגיע אפילו לקרסוליים שלו. יצחק רבין ז"ל ייזכר בליבי לעד כאחד המנהיגים הגדולים ביותר שמדינת ישראל זכתה שיעמדו בראשה. מי ייתן וישכב על משכבו בשלום וכל מי שנטל חלק ברצח ובהסתה הקיצונית שקדמה לרצח והכינה את הקרקע עבורו, יקבל במוקדם או במאוחר את עונשו מהשמיים ולא יידע אפילו יום אחד של מנוחה ושקט בחייו. יהי זכרו של יצחק רבין ברוך

למעלה