יום הזיכרון לשואה ולגבורה

../images/Emo16.gif יום הזיכרון לשואה ולגבורה ../images/Emo16.gif

מוזמנים לספר איך אתם מתחברים לכל נושא השואה ולהביא סיפורים על אחים ואחיות והיחסים ביניהם בתקופת השואה. מבטיחה מחר להביא כמה סיפורים שמצאתי, אבל סומכת עליכם שתמצאו או תכתבו דברים ששמעתם מסיפורים ועדויות. נזכור ולא נשכח

maiky17

New member
../images/Emo16.gif

היה לי סבא שנפטר לפני 4 שנים. יש לו אחות אחת שחיה בפתח תקווה. לשניהם היו ארבעה אחים נוספים ושני הורים, כולם נספו בשואה. אתמול ראיתי קלטת (אספר עליה יותר בשבוע הבא), שאם לקצר - סבא שלי סיפר שם איך לקחו את ההורים שלו לתאי הגזים, איך אחות אחת שלו עבדה במחנות העבודה עד שנפטרה מרעב וממחלות, איך אח אחד נורה למוות, איך אחות אחת הורעלה והאח הנוסף - נרצח מול עיניו של סבא שלי. לא הצלחתי להפסיק לבכות.

../images/Emo16.gif

סבא וסבתא שלי הגיעו שניהם ממשפחות מרובות ילדים, אצל שניהם רק הם שרדו מכל האחים. לא מזמן עברנו על תמונות ישנות וגיליתי שיש לסבא כמה תמונות של אחותו, מעט אבל יש. התברר שדוד שלו שעלה לארץ לפני המלחמה נתן לו את כל התמונות שהיו לו, תמונות משפחתיות שנשלחו אליו בדואר לפני המלחמה. מעבר לכך אין כלום, ועכשיו גם מילים כמעט ואין. אם כבר מדברים על סיפור אחים שקשור לשואה, אני ממליצה לכולם לקרוא את ספרו של הרב ישראל מאיר לאו, "אל תשלח ידו אל הנער". הסיפור האישי שלו מדהים, כל סיפור שואה הוא מרגש אבל כאן יש סיפור מיוחד של ילד קטן שאחיו הגדול שהיה בעצמו נער הציל ממוות פעם אחר פעם אחר פעם, תוך שהוא מסכן את עצמו לא אחת. לקראת סוף המלחמה האח חשש שיקרה לו משהו והילד, הרב לאו, ישאר לבד, ומחשש שמישהו לא יהודי יאמץ אותו הוא חוזר ומדגיש בפניו שעליו להתעקש לנסוע לארץ ישראל ולחפש את הדוד שלו שם ולא להסכים ללכת לשום מקום אחר. בסופו של דבר האח גם הוא שרד והם עלו ביחד לארץ.

למעלה