יום הזיכרון לשואה ולגבורה

HeelsOverHead

New member
../images/Emo16.gifיום הזיכרון לשואה ולגבורה ../images/Emo16.gif

כי אני חושבת שמן הראוי שנפתח שרשור כזה לזכר 6 מליון הנספים ולזכר 1.5 מליון הילדים. שנרצחו באכזריות . ללא עבר אין עתיד - אסור לנו לשכוח אם נשכח יום יבוא וזה יקרה שוב . לא נשכח ובטח ובטח שלא נסלח
נראה לי שביום הזה אנחנו מעריכים יותר את המקום שלנו ואת המדינה שלנו ומניפים את הדגל שלנו בגאווה
"כשאמות, משהו ממני, משהו ממני ימות בך, ימות בך. כשתמות, משהו ממך בי, משהו ממך בי ימות איתך, ימות איתך. כי כולנו, כן כולנו כולנו רקמה אנושית אחת חיה ואם אחד מאיתנו הולך מעמנו משהו מת בנו - ומשהו, נשאר איתו..."

e t a

New member
../images/Emo165.gifלזכרם../images/Emo16.gif

כל הכבוד כרמל, ניסוח מרגש

Tommy89

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

תרשו לי לשכתב קטע קצרצר מסרט שצילמו שכבת י"ב של שנה שעברה במשלחת לפולין. ~ הן נגררו בצעדים כבדים מאחרי שאר המשלחת. חמש בנות שכבר שלושה ימים שלמים לא הצליחו לחייך. הבדיחה של זו הגבוהה הייתה כמו הצוהר אל החופש. אז הן צחקו. בהתחלה בשקט כדי שהשאר לא ישמעו, אבל מרוב שהיו זקוקות כל-כך להקלה הזו הצחוק הלך והתגבר. והמורות התרעמו, ובצדק. איך אפשר בכלל להעלות על הדעת לצחוק במקום מכובד כמו זה? "אל תכעסו על הילדות היקרות," ראש המשלחת, ניצולת השואה שליוותה אותם לאורך מסעם פצתה פה, "שיצחקו, שיצחקו, צחוק זה בריא. אלוהים ואני עדים, המקום הזה לא שמע צחוק של ילדים זמן רב מדי.." ~ דבר קטן חכם שאמרו לי אתמול, וכמה שהוא נכון- ככל שהתעללו וייחלו למותם של היהודים במלחמת העולם השנייה, כך גם היאחזותם בחיים הייתה חזקה יותר. מתוך כל סיפורי הניצולים והלא-ניצולים למיניהם, לא שמעתי ולו אחד (ושמעתי המון) שמספר על יהודי שהתאבד מרוב סבל.

למעלה