יום הזיכרון לשואה ולגבורה

../images/Emo16.gif יום הזיכרון לשואה ולגבורה ../images/Emo16.gif

- לזכר 6,000,000 היהודים שנספו בשואה
- לזכר המליונים האחרים: צוענים,הומוסקסואלים,שחורים,נוודים וכו'
- לזכר קהילות שלמות שנספו בשואה
- לזכר קהילת קומוטיני מיוון שנספתה כולה במחנה טריבלנקה
- לזכר משפחת Adato שהיתה בתוך קהילת קומוטיני

franse

New member
השואה לא היתה אסון. היא היתה פשע

נגד האנושות. כנראה ביוזמתם של חוצנים רעים- מידע שהתקבל ממתקשרים רבים.

Gilliana

New member
זה ממש "יופי" של תירוץ ../images/Emo4.gif

להפיל על החוצנים זוועות שרק בני אדם יודעים לייצר. כמה טוב שיש את מי להאשים...

../images/Emo45.gif וחוץ מזה

זה קצת לא לעניין להפוך את הדיון הזה לדיון "האם חוצנים אחראים לשואה".

franse

New member
אין לי כל כוונה לנקות מאשמה את

הנאצים ועוזריהם. אבל בחינה לעומק של העובדות ההיסטוריות, פלוס מידע עקשני שמגיע ממקורות מתקשרים רבים, מבסס לאט לאט את הטענה הזאת. לא אכנס כאן לפירוט ברמה של עבודה אוניברסיטאית, אבל הנה כמה נקודות למחשבה: 1. הטענה המקובלת היא שתוצאות מלחה"ע הראשונה והסכמי וורסאי היו הגרעין שממנו בקעה מלחמת העולם השניה. למעשה גרמניה של מלחה"ע הראשונה היתה מדינת לאום טיפוסית עם כל הטיפשות שאופיינית לתקופה. מבחינת 'האופי הלאומי' אין כל קשר בינה לבין המפלצת של הרייך השלישי. משהו מהותי השתנה בדרך, משהו שאיננו יכול להיות מוסבר אך ורק בנימוקים כלכליים ופוליטיים. 2. ידוע שהנאצים ייעדו לסלאבים את אותו גורל שהכינו ליהודים ומדובר בכשבעים מיליון איש. הם לא הספיקו כי הפסידו במלחמה. הנאצים הרגו גם מיעוטים אחרים כולל 'מתנגדים' מבני עמם. הנאצים הרגו מליוני רוסים, חיילים ואזרחים, ללא הצדקה צבאית. הרושם הוא שהמפלצת הנאצית פעלה על פי פקודה אחת ויחידה: 'להרוג את כולם'. החשד: אם היה כאן גורם מפעיל נוסף הוא השתמש ביהודים רק כגורם ללבות את השנאה. הוא לא רצה להרוג רק יהודים. הוא רצה להרוג כמה שיותר בני-אדם ללא אבחנה. 3. חשד נוסף: הגורם הגזעני המופרך מדעית מיסודו שנכנס לתמונה, היה מחשבה חוצנית שנכפתה על בני האדם. אין הבדלים מהותיים בין גזעים של בני-אדם על מנת לבסס תורת גזע סבירה. יש ועוד איך הבדלים בין גזעים שמקורם בפלנטות שונות... 4. אין בהיסטוריה שום מקרה שבו צבא כובש מעוניין להשמיד ולמחוק פיזית את כל בני העם הנכבש. (למעט עמלק ואולי עוד כמה מקרים בקנה מידה קטן בהרבה). ברוב המקרים המצביא הכובש מספח את ארץ הנכבשת לאימפריה שלו, מנהיג את הדת שלו על בני העם הנכבש וגובה מיסים. גם הגיוני- מנטרל רצון למרד, וגם כלכלי. המקרה הקלאסי: אלכסנדר מוקדון וכיבוש פרס. בשביל להבטיח סיפוח לאימפריה הוא פקד על קצינים יוונים לקיים יחסי מין עם נשים פרסיות.

אתה פאנאט משוגע!

שלא מבין שיש דברים שאפשר להסיק דברים בכיף ובדברים אחרים לא נוגעים בכלל! נכון אולי גרמניה הייתה מדינת לאום טיפוסית ובלה בלה...אבל עמוק עמוק בתוכה ובתוך כל אירופה היתה מושרשת האנטישמיות, וגם אם חלק החביאו אותה בפנים ובחרו שלא לפגוע ביהודים אלא פשוט לשנוא אותם הוציאו הכל כשהיטלר הראה להם שזה "בסדר" חוץ מזה אני ממליץ שתלך לראות את הסרט "הנחשול" סרט שמבוסס על מקרה אמיתי על מורה בתיכון בארצות הברית שילדה שאלה אותו שאלה אחת "איך העם הגרמני היה מסוגל ללכת אחרי היטלר?" הוא ישב וקרא ספרים כי הוא רצה לענות לה! אוי והוא ענה... הוא ועוד איך ענה... בקשר להרג טוטאלי של בני אדם...זה סתם דברים טבעיים באופי האדם! תלך ברחוב ותראה בן אדם מעוות ממחלה כלשהיא-סביר מאוד שלא תאהב את מראהו. אבל חלק גדול מבני האדם עמוק בפנים לא היה איכפת להם אם אחד כזה מעוות היה נעלם מהעולם! זה לא היה מפריע להם! אני אולי צעיר...ואתה אולי מבין בקונספירציות אבל לך יש הרבה ללמוד על טבע האדם ואופיו!

Gilliana

New member
שום טיעון לא רלוונטי

והיטלר לא רצה להרוג את כולם - הוא רצה לחסל רק את מי שלא ענה לקריטריון הגזע הארי הדמיוני שלו. היטלר היה חולה נפש ומגלומן ולא היה לזה שום קשר, אפילו לא בטעות עם חוצנים. אתה באמת חושב שאילו חוצנים היו מעורבים במלחה"ע ה-II בנות הברית באמת היו מצליחים למגר את גרמניה כ"כ בקלות?בשורה התחתונה - תאוריה פאראנואידית וחסרת הגיון מכל בחינה אפשרית.

franse

New member
Gilliana אמרת את זה בעצמך.

היטלר רצה לחסל רק את מי שלא ענה לקריטריון הגזע הארי הדמיוני שלו. אבל מי לא עמד בקריטריון הדמיוני הזה? כולם... שכן אי-אפשר לעמוד בקריטריון שהוא כולו פרי הזיות. היטלר היה חולה נפש ומגלומן. אם כן איך הצליח לעלות לשילטון מאשפתות, ואף לנהל מדינה בזמן מלחמה? ידוע שבימיו האחרונים בבונקר היטלר ייחל לחיסול העם הגרמני. לדעתו לאחר שהפסיד במלחמה, איבד העם הגרמני את זכותו להתקיים מכיוון שלא הגשים את החזון ש'הפירר' ייעד לו. חזון שהוא הממ...בעצם...הוא...להרוג את כולם כאילו?
בסוף הוא הרג גם את עצמו. אני לא סגור על זה, אבל יתכן שהיו חוצנים טובים שעזרו לבנות הברית. אלה ידיעות מהשנים האחרונות ולדעתי הן שוות בחינה. אני לא חושב שהמושג פארנויה תורם באופן כלשהו לעניין.

Gilliana

New member
אני לא רוצה להכנס לוויכוח

מה גם שברור לי שמדובר בוויכוח שלא יהיה בו הרבה טעם - בשורה התחתונה, אותי מרגישות תאוריות קונספירציה מהסוג הזה משום שאלו הן שגורמות לכלל הקונספירציות הריאליות להראות הזויות - מה שמוביל לאדישות ולבת יענתיות, ןשני הדברים הללו FRANSE - הם בסופו של דבר היו הגורם למותם של 6 מיליון יהודים שאילו היו מקשיבים לאינפורמציה שהגיעה בזמןולא מתייחסים אליה כאל עוד קונספירציה הזויה - קרוב לודאי שהיו משנים את פני ההיסטוריה.

franse

New member
גם אני לא רוצה להיכנס לויכוח.

וודאי שלא ליצור רושם כאילו הדברים אומתו מעל לכל ספק. ההודעה הזאת היא תחת קטגוריית חוצנים, לא קונספירציות. הכוונה היא דווקא לעורר סקרנות ומחשבה ביקורתית- ההפך מאדישות. רמז: תעקבו מקרוב אחרי מה שקורה באיראן. יש שם תהליכים דומים להפליא למה שקרה בגרמניה. מדינה שרוצה לתקוף את כל העולם ואף אחד לא יודע למה. להגיד שהסיפור של השואה הוא סיפור על יהודים שלא הקשיבו לאזהרות זה באמת עיוות של ההיסטוריה. לרוב היהודים באותה תקופה לא הגיעה כלל אינפורמציה בדוקה, וודאי שלא בתחילת המלחמה. לא היו אז כלי התקשורת של היום. בסוף אולי ידעו, אבל אז כבר היה קשה לברוח.

Gilliana

New member
ידעו הרבה לפני הסוף...

תאמין לי - אני יודעת על מה אני מדברת. ולגבי איראן - אני חושבת שכולם יודעים בדיוק מה המניעים של איראן, אבל עזוב - לא נכנס לזה כעת כי זה באמת לא יעניין אף אחד מחברי הפורום ואנחנו כבר באמת גולשים. בשורה התחתונה - לקשור את מעלליו של היטלר לחוצנים זה לדעתי לא לעניין, חסר הגיון וחסר פרופורציות ושוב, אני מקווה שלא תכעס - כי אין כאן שום מתקפה אישית נגדך, אני רק סבורה שמדובר בתאוריה הזויה למדי.

תקשיב רגע

"אם כן איך הצליח לעלות לשילטון מאשפתות, ואף לנהל מדינה בזמן מלחמה?" עוד פעם אני ממליץ, לך לספריה הקרובה ותשכור את הסרט "הנחשול" אולי אפילו "תרכוש" אותו מתוכנות שיתופיות אבל העיקר הוא שתראה אותו!

נכון, הזוי. וזה העניין

שזו רק תאוריה. תאוריה שהתקבלה על ידי "מתקשרים". נו באמת, כל מה שאיזה פוץ יגיד שקרה זה אומר שהוא צודק? לא מובן לי העניין הזה. צריך להתייחס לעניין הזה כרק תאוריה הזויה.

franse

New member
זו אמנם תיאוריה, אבל רחוקה מלהיות

הזויה. היא שווה בחינה מעמיקה. אם היהודים ידעו או לא, זה רק נתון אחד מרבים. הוא לא הספיק לבדו. קו המחשבה של להאשים את היהודים בשואה אינו רציני. כולם יודעים שהנאצים היו מטורפים על כל הראש. השאלה היא: למה? מה גרם לכך? עד היום לא ניתן הסבר משכנע. לגבי "הנחשול"- כדאי יותר ללמוד את ההיסטוריה, מאשר את הדימויים שלה. לגבי איראן- אף אחד לא יודע מה המניעים שלהם. הם כבר הודיעו שהם רוצים לייצא את הידע הגרעיני למדינות ערביות נוספות, מה שמבטיח הכפלה במספר ההרוגים במקרה של מלחמה (תנחשו את מי זה משרת...) מלחמה למען האיסלאם? הרי ברגע שהאיסלאם יפסיק לייצא טרור ומלחמות, במילא אף אחד לא ירצה לתקוף אותו. עוד חידה: הפגיעה במסגד השיעי בנג'ף (או עיר אחרת- לא זוכר) שגררה אחריה התקפות נגד על מסגדים סונים ואיימה להצית את האיזור כולו. למי זה השתלם בדיוק? לסונים? לשיעים? או אולי יש פה גורם נוסף שרוצה לסכסך בין בני אדם ומכוון למקומות הנפיצים ביותר?

כריסטין

New member
מה גרם לכך ?

ענית בעצמך , מספיק משוגע אחד (היטלר) על כל הראש שסוחף את כל העם איתו והשאר כמו דומינו שנופל ומפיל את השאר .

Gilliana

New member
תגיד לי, אתה בסדר???

מי האשים את היהודים בשואה??? אני ממש מזועזעת עכשיו...

franse

New member
את אמרת, שחוסר היכולת של היהודים

להבחין בין קונספירציה אמיתית להזויה, הוא שהביא אותם לאדישות שגרמה למותם. אילו היו מתייחסים ברצינות לאינפורמציה שהגיעה בזמן "היו משנים את פני ההיסטוריה". אני חושב שהאמירה הזאת לא רצינית. לתאר את בעיית היהודים בשואה כבעייה בזרימת נתונים ועיבודם בזמן אמת, זה באמת עצלנות מחשבתית. אבל לא זה מה שרציתי להתמקד בו. רציתי לנקוט פה בדרך חשיבה לא שגרתית ולהדגיש את העובדה שהמניע הפסיכולוגי של הנאצים הוא עדיין בגדר קופסא שחורה והמיסתורין הגדול ביותר בכל מלחמת העולם השניה. כשנבין אותו עד הסוף ונדע מה עמד מאחוריו (אולי מי עמד מאחוריו) נהיה הרבה יותר בטוחים שנוכל למנוע את הפעם הבאה. בינתיים נראה שהפעם הבאה הולכת ומתדפקת על דלתינו. אולי כדאי שלעימות הזה נגיע עם יותר מידע משהיה לנו בפעם הקודמת, וכנראה שמידע כזה קיים. אבל בשביל להאזין לו צריך ראש פתוח וסובלנות לדיעות פחות מקובלות. את זה אני אומר בלי כוונה שדברי יתקבלו כמו תורה מסיני.

למעלה