יום השואה והגבורה

איה@

New member
../images/Emo16.gif יום השואה והגבורה ../images/Emo16.gif../images/Emo104.gif

נזכור
לא היו בלוגים בזמן השואה. אבל היו יומנים. ליומנים אלו - יש חלק חשוב בתעוד ההיסטוריה. אני מצרפת כאן קישורים ליומניים אישיים שנכתבו בזמן השואה. אתם מוזמנים להמשיך לשרשר. ולהגיב. איה.

איה@

New member
גם אנה כתבה יומן

בעת שהותה במחבוא, תיעדה אנה פרנק את חייהם ביומנה. את היומן החלה לכתוב בשנת 1942, ביום הולדתה השלוש עשרה, והיומן נכתב במתכונת של מכתבים לקיטי, חברתה הדמיונית של אנה. היומן נמצא במקום המחבוא של המשפחה ונמסר לאביה של אנה לאחר ששוחרר מהמחנה. היומן פורסם לראשונה בשנת 1947, תורגם לשפות רבות, הומחז להצגת תאטרון והוסרט לקולנוע ולטלוויזיה. תחילה פרסם האב גירסה מצונזרת, ורק לאחר מותו, בראשית שנות התשעים, יצאה גירסה מלאה המתעדת גם את סיפור אהבתה של אנה לפטר. הקריאה ביומן ממחישה את הווי החיים במקום מחבוא מנותק מהעולם החיצון, חיים בסכנה מתמדת.

איה@

New member
למה אלוהים - למה?

הלינה גורשוויץ היתה בת 13 ושמונה חודשים כאשר חוותה לראשונה את אימת המלחמה. זו היתה תחילתם של חיים חדשים עבור בת לאב יהודי ואם קתולית, חיים אשר תועדו בפרוטרוט ביומן שנכתב כאשר הפחד היה חי ואמיתי. דפיו ההרוסים של היומן מוורשה שוחזרו והם מובאים במלואם באתר, עוקבים אחר כרוניקה מצמררת של אנשים בתוך מלחמה. "היו ימים יפים", כותבת הלינה, "והיו ימים של טרגדיה אנושית והרס וזה לעולם לא מאוחר מדי לעולם לדעת".

איה@

New member
העיירה - ואני

סיפורה הביוגרפי של חיה רוגובין המתרחש במזרח אירופה בתחילת המאה ומסופר ע"י ביתה דבורה הלברג. החל מתלאותיה בעת מלחמת העולם הראשונה, עת היתה פליטה עם משפחתה ונדדה בין עיירות וכפרים בבלרוס ועד לעלייתה ארצה ממש טרם פרוץ הקרבות של מלחמת העולם השניה.

איה@

New member
יומן מסע לפולין

יומן מסע לפולין של קבוצת נערים ישראלים, שנסעו לראות את מה שנותר מהתרבות היהודית וללמוד על אשר התרחש בשואה.

שחר .

New member
עוד שני קישורים

המסע לפולין 2001 - אני השתתפתי בו שנה שעברה. המסע לפולין 2002 - האתר של המשלחת של השנה מבית ספר שלי, הם חזרו רק לפני כמה שבועות... האתרים האלו עודכנו יום-יום(כמעט לגמרי) מפולין עם תמונות! עכשיו כשאני חושב על זה...בלוג משלחתי...

or001

New member
יש לינק יותר מעניין, לפי דעתי

קראתי פעם בעיתון על אתר שמרכז סיפורים של ניצולי שואה שניצלו מהשואה בעזרת הומור. מה זאת אומרת? למשל סיפור כמו "היה צפוף, לא היה לנו מקום לנשום, אבל השומר היה חתיך..." (ניצולת שואה מספרת על הרכבות בהן הובלו למחנות השמדה). אך, לצערי הרב, אין לי את הלינק ואני גם לא יודע מאיפה ניתן להשיג אותו - אז אם מישהו מכיר את האתר ויש לו גם כתובת
לו/לה.... אור

איה@

New member
סיפור השואה - בבולים

לא קשור ליומנים........אבל מענין מאד. איה.

למעלה