י' בטבת - יום הקדיש הכללי

../images/Emo16.gifי' בטבת - יום הקדיש הכללי../images/Emo16.gif

הערב, יחל י' בטבת, הוא יום הקדיש הכללי לנרצחי השואה הי"ד. באמצעי התקשורת, כמעט ואין ציון ליום זה, אנו בפורום נציין את זכרם של נרצחי השואה שזמן ומקום קבורתם לא נודע. מתוך האתר של "יד ושם": "בתקופת השואה נרצחו כשישה מיליון יהודים. לרבבות מהם אין יום פטירה ידוע ואף יותר מכך, אין קרוב משפחה או שאר בשר אשר יאמר עליהם קדיש (התפילה הנאמרת לאחר פטירתו של אדם). ולכן, בשנת 1951 קבעה הרבנות הראשית לישראל את יום עשירי בטבת כ"יום הקדיש הכללי" לאלו אשר מקום ותאריך קבורתם לא נודע". _____________________ נימה אישית: סבתי ע"ה, ביקשה לפני מותה, לציין על קברה את שמות בני משפחתה, אשר זמן רציחתם לא היה ידוע לה, ומקום קבורתם - קבר אחים.
יהי זכרם ברוך בתוך כל נספי השואה.

deebeebee

New member
המימד האישי

לקרובינו הנספים יש אותנו או את הורינו שדואגים להזכיר אותם באופן אישי, לומר קדיש ולהדליק נר לזכרם. רבים מאד הם אלה שלא נותר אחריהם איש, משפחות שלמות שנמחקו, וצעירים שלא זכו ולא יזכו להעמיד צאצאים. יום הקדיש שנקבע על-ידי הרבנות הוא יום חשוב אבל הוא פוסח על המימד האישי. דפי העדות שביד ושם גם הוא חסר את כל אלה שנמחקו לגמרי. אני חייבת לציין לטובה את העדויות שמילאו בשנותיה הראשונות של מדינתנו. עברתי על פני רבים מהם וראיתי איך אנשים בודדים מילאו דפים לזכר בן או בת עיירה שנספתה ואין איש שיעיד על כך מלבדם. מנחמת אותי במקצת העובדה שקהילות רבות השכילו לקיים עצרות שנתיות ולהעביר את החשיבות שבעצרות אלו לבני הדור השני והשלישי. אני מאד מקווה שמסורת זו לא תיפסק.

"בית העדות" - ארוע ליום הקדיש הכללי

תתקיים הערב עצרת התייחדות עם הנספים בשואה, בהשתתפותו של הרב ישראל מאיר לאו וחלוקת מלגות לתלמידים.

בוקר טוב היום י בטבת

היום י בטבת יום הקדיש הכללי לקורבנות השואה ולכל אלה שתאריך פטירתם או מקום קבורתם לא נודע. היום הזה נקבע ע"י הרבנות הראשית כיום תפילה, צום ואזכור השואה. אין קשר ישיר למשה רבנו מלבד העובדה שגם מקום קבורתו לא נודע. מבחינה היסטורית זה ציון יום תחילת המצור על ירושלים. לי אישית זה יום אזכרה על אבי שגויס ב 1942 לפלוגות העבודה. ( את הגברים היהודים גיסו לפלוגות עבודה במסגרת הצבא ההונגרי. נתנו להם כובע של חייל וסרט צהוב על השרוול. העבידו אותם בפרך והסגל ההונגרי התעלל בהם כולל מכות ותליות על הידיים.) אבי נשלח לחזית הרוסית ולפי העדויות שקראתי הם הלכו ברגל כ 800 ק"מ וסחבו את העגלות עם הציוד במקום סוסים. לפי ההודעה האחרונה הוא נפל בשבי הרוסי, מאז גורלו לא ידוע. אשתו ואחי הקטן בן 4 נרצחו באושויץ. יהי זכרם ברוך

deebeebee

New member
תמיד לגיטימי לשאול שאלות

לפחות לדעתי. השאלה הנוקבת של "איפה היה אלוהים" מתבקשת לנוכח גודל האסון והזוועה של השואה ושל אסונות אחרים שהתרחשו על עם ישראל, כולל חורבן ירושלים בידי נבוכדראצר, גירוש ספרד, נפילת חיילינו המתמשכת והפיגועים האיומים שחווינו. יש המקבלים בהכנעה את האסונות ולא שואלים עצמם למה אלוהים לא מתערב לטובת עמו, וגם זה לגיטימי, ויש השואלים "למה", וגם זה לגיטימי.

deebeebee

New member
"חובה"---

היא מילה שקצת חזקה ממני וגם גדולה עלי, אבל לדעתי מותר לשאול.

למעלה