לא תרצח

../images/Emo16.gif לא תרצח

כל ישראל אחים כל בני האדם נולדו שווים בעיני ה' ועל כולנו לשאוף להיות טובים יותר... איך קרה שמהפגנה (כן, שמאל/ימין... יודעת..) שחרטה על דגלה את הסיסמה "לא לאלימות..ובעד הידברות" נשפך דם ראש ממשלה בישראל?! ומשהו שכתבתי....

tkhri

New member
לא קשור, סליחה

ההפגנה "שחרטה על דגלה את הסיסמה "לא לאלימות..ובעד הידברות"" בעצם הייתה הפגנת תמיכה באנשים שגרמו למוות של אלפי יהודים בידי מרצחים, תמיכה בממשלה שהביא לאותם מרצחים נשק, ממשלה שנתנה לאותם מרצחים לגיטימיות להסתובב בחופשיות וכו' . בעצם זאת הייתה הפגנת תמיכה ברצח של יהודים (באופן עקיף) . גם היום אנחנו רואים את זה, איך שהשופט חשין מדבר ברדיו (במו אוזניי שמעתי), כמה מדינת ישראל צריכה להיות נחושה ובלתי מתפשרת מול הקיצונים ושחולשה רק מחזקת אותם כשכמובן שהוא התכוון ל"מתנחלים" אבל אם חלילה תפגע בטעות ציפורן באצבע הקטנה של ערבי ע"י חייל אז ישר יתחילו כל צווחות השמאל המטורף נגד המתנחלים ו"הכיבוש" והצבא האכזרי וכו' . קיצר, במילים אחרות, גם אני כמובן נגד רצח של ראש ממשלה (זה סתם הפך אותו ל"קדוש"), אבל אני גם שונא את הצביעות הגדולה של השמאל. אז איך קרה את שואלת? קרה בגלל הנסיון של השמאל להפוך את הימין ללא לגיטמי. ראי את ההסתה של היום.

tkhri

New member
לא קשור, סליחה

ההפגנה "שחרטה על דגלה את הסיסמה "לא לאלימות..ובעד הידברות"" בעצם הייתה הפגנת תמיכה באנשים שגרמו למוות של אלפי יהודים בידי מרצחים, תמיכה בממשלה שהביא לאותם מרצחים נשק, ממשלה שנתנה לאותם מרצחים לגיטימיות להסתובב בחופשיות וכו' . בעצם זאת הייתה הפגנת תמיכה ברצח של יהודים (באופן עקיף) . גם היום אנחנו רואים את זה, איך שהשופט חשין מדבר ברדיו (במו אוזניי שמעתי), כמה מדינת ישראל צריכה להיות נחושה ובלתי מתפשרת מול הקיצונים ושחולשה רק מחזקת אותם כשכמובן שהוא התכוון ל"מתנחלים" אבל אם חלילה תפגע בטעות ציפורן באצבע הקטנה של ערבי ע"י חייל אז ישר יתחילו כל צווחות השמאל המטורף נגד המתנחלים ו"הכיבוש" והצבא האכזרי וכו' . קיצר, במילים אחרות, גם אני כמובן נגד רצח של ראש ממשלה (זה סתם הפך אותו ל"קדוש"), אבל אני גם שונא את הצביעות הגדולה של השמאל. אז איך קרה את שואלת? קרה בגלל הנסיון של השמאל להפוך את הימין ללא לגיטמי. ראי את ההסתה של היום.

../images/Emo11.gifרואים שלא קראת מה שכתבתי

אז...: ------------------------>>>> מות רבין הפך סמל, כבר מיד לאחר הרצח. אנשים ממלאים "חלל", במשמעות, המשמעות היחידה שיש למותו ,בעייני, היא כמה שנאה קיימת כאן בארץ הזו, כמה ייאוש, אבדון, מטענים. בשבוע שלאחר הרצח התמלאה הכיכר באנשים והמציאו להם שם "ילדי הנרות" שרו שירים שקטים, החזיקו ידיים. העיתון התמלא שירים של גיל ההתבגרות. והעיתונאים ניסו לכתוב מן תמה כזו, בה אין מחנות, דתיים, חילוניים, אשכנזים, ומזרחיים, העיתונאים, ה- TALKSHOWS, ספרו מעשיה של אחדות, למעשה הרצח זעק מקרע ופירוד. כשפרצה מלחמת לבנון הייתי בכתה י', בתלמה ילין, בהפסקה הגדולה, מישהו אמר שתפרוץ מלחמה, ישבתי עם אפרת כץ ואמרתי שאולי זה טוב, כי העם הזה תמיד מתחזק בעתות משבר, ואפרת שהעריצה את ג'ון לנון, מן ילדת פרחים מאוחרת של שנות השמונים, נזעקה ואמרה שהיא לא מאמינה, נדמה לי שאפילו אמרה שזה רעיון פשיסטי, אני לא בטוחה עד כמה בגיל 15 הבנתי פשיזם אני כן זוכרת שהיה ויכוח, גם מרק, שהיה דומה, לדעת אפרת, ללנון, השתתף, וכולנו דיברנו על מלחמה שתהיה. כשפרצה מלחמת לבנון, לאחר כמה ימים, אני זוכרת שפרצתי בבכי בשיעור אנגלית דיברנו על המלחמה, ומישהו אמר שמלחמה מאחדת את העם. אני אמרתי מה שלמדתי, מאפרת כמה ימים קודם שמלחמה זה רע, ואפילו בכיתי. בגיל ההתבגרות רואים דברים בקצוות. כשרבין נרצח הייתה תחושה שכל העם הזה, חוזר לגיל ההתבגרות, ושואל שאלות קיומיות שבלוניות, והרבה בקצוות, פתאום שירים שילדים מתבגרים, מחברים כל הזמן, קיבלו משמעות לאומית. פתאום היה "עם" מסה קריטית. והמציאו תמה, שממשיכה להיכתב, "חייל של שלום", המילים של שיר השלום המגואלות בדם, שיר הרעות, רבין הפך להיות "אבא של כולם", "סבא של כולם", ואמרו ש"יגאל אמיר לא ינצח". פתאום, עכשיו, הבחנתי בשם : "יגאל" - גאולה יגאל אלון - יגאל אמיר,(להבדיל,) אלון - אלון ( אלון 'שלי') שהוא לא שלי, זאת עוד תמה, תמה על חברה אחרונה של חייל שנפל, "האחרונה" אלון מת בלבנון, בשנת 85,בלבנון אחרי שכבר יצאנו משם, והיינו על גבול 55 הק"מ, חטפו שני חיילי גבעתי, נדמה לי, והחיילים עלו לחפש אותם בלבנון, אלון היה בפלס"ר של הנח"ל הוא סחב את המ"ק ולכן הלך ליד המפקד, הם היו מעל הליטאני, ואלון שאהב טבע, אלון הצפר, אלון הילד, אלון שכשירד ברד במעלות שתי שבתות לפני כן, היה חייב לצאת ולהרגיש את הברד ולצעוק תראו כמה לבן, אלון שאהב טבע מספרים שהיה מאושר, בלבנון. ואלון שתמיד לבש מדים מבולגנים, לבש מדי א', ואלון שלא ענד דסקית, ענד אותה באותו יום, ואלון ראה כמו נץ - למרחק שחייבים משקפת, ראה בלי, אז מה זה אם לא עוד תמה של מוות, מוות ידוע מראש, וזה עוד כלום לעומת זה שבשבת לפני כן, אמר לי שהוא יודע שימות, שתהיה מלחמה עם סוריה, ושהוא ימות, כי הוא בפלס"ר, ושהפלס"ר הם תמיד בקו האש. ואני פחדתי עד יום רביעי, שאלון ימות, ואמרתי לאמא שהוא ימות (מהטלפון של סמדר ואמיתי במעלות) ושאני פוחדת, ואמיתי, הבעל של סמדר, אמר שכל החיילים פוחדים למות. ולא לדאוג ואז נרגעתי, ואז ביום למחרת הוא מת. לא בסוריה, בלבנון, מעל הליטאני, עם דסקית ומדי א' אלון שלא היה ממש 'חיל טוב' (ממושמע) הפך גיבור מלחמה, שבועיים לפני השחרור ואני הפכתי מן אלמנה, למרות שלא היינו ממש חברים ואמרתי את זה, לכולם, הם ראו בכך צניעות, והשאירו אותי בתפקיד החברה של הגיבור, אומנם גרנו יחד, וגם לפני כן התנשקנו בחניתה מול הלבנון, בחודש הגיבוש של הגרעין שלי, אלון בא לבקר, וגם בירושלים מעל עמק הבכא מול כנסיית הדמעות, מתחת לשער הרחמים, ואכלנו סחלב חם ליד שער שכם, אבל פחדתי מאלון בחייו ובמותו הפכתי זוגתו, כי בתמה על חייל גיבור צריך אהובה. וגם אם אהבנו, לאחר מותו, נכתבה אהבה חדשה, בלי פחדים, (שוב גיל התבגרות?!) יש הרבה תמות כמו זו. תמות של פיגועים, תמות של ילדים שנקטפו, חיילים שנרצחו, אמהות, כרוניקות.

tkhri

New member
דבר דבר

ראשית, אני בעבודה..מה שאומר שלא תמיד הקבצים נפתחים אצלי . יכול להיות שזאת הייתה טעות לכתוב תגובה לפני שקראתי את הקובץ, פשוט אני כבר "מלא" מה"פסטיבל" שיש סביב היום הזה . שנית, אני הגבתי לתוכן ההודעה שלך . קראתי את מה שכתבת בהודעה הזאת .

pembencipolisi

New member
מקצועו / תפקידו של נרצח לא משנים מבחינת החק

אם היה נרצח מובטל באותו יום , גם רוצחו היה אמור להשפט כמו שנשפט יגאל אמיר. רצח פוליטי אינו שונה במאומה מרצח על רקע פילילי , חבלני , כספי , מיני והלאה.

tkhri

New member
לא מדוייק, כמו שרצח לאומני שונה מרצח פלילי

רצח של ראש ממשלה זה רצח של סמל שלטון של מדינה . הוא לא רצח את "יצחק רבין" הוא רצח "ראש ממשלה" . ראש ממשלה זה מוסד שלטוני ופגיעה בו זה ערעור היסודות שעליהם עומדת המדינה . כמו "לרצוח" את בית המשפט, כמו "לרצוח" את התקשורת החופשית וכו' . זה ההבדל . רצח לאומני שונה מרצח פלילי מכוון שהמחבל הרוצח את האדם הישראלי מתכוון גם לפגוע במוסד הזה שנקרא "מדינת ישראל" . כלומר, הפגיעה באדם היא הרבה יותר מ"רק" רציחתו האישית אלא נסיון "לרצוח" או לפחות לפגוע בכל מה שנקרא מוסד המדינה העברית . ברוב רובם של המקרים האלו, הרוצח כלל אינו מכיר את הנרצח ואין לו שום דבר אישי נגד הנרצח . לעומת זאת, ברצח פלילי הרוצח רוצח את הנרצח מכוון שיש לו משהו אישי נגדו (נגד הנרצח) . כלומר, משהו אישי, פרטני ולא כללי ,לאומי, איזשהו רעיון אדיאולוגי שעומד מאחורי הרצח . יכול להיות שזאת סיבה טיפשית (עקף אותו בכביש), ויכול להיות שזאת קנאה של גבר, אבל עדיין זה לא משהו לאומי אלא משהו פרטני . אגב, לדעתי, רוצח צריך לשבת בכלא לפחות 25 שנה .

BelaMirela

New member
כלומר יש איפה ואיפה , נרצח אלמוני שוה פחות

מנרצח מפורסם ? דרך אגב , הייתי מוציא להורג את הרוצחים , לא אכפת לי מיגאל עמיר , רק אכפת לי שהוא אוכל בכלא על חשבון המסים שאני משלם , וכמותו עושים כל הרוצחים האחרים וכל המחבלים הפלשטינאציים ימח שמם ויאבד זכר אומתם. לו היה נצלב רוצח אחת בככר העיר היו נחסכים מאתנו מאות מעשי רצח. כך יש גם לעשות עם אנסים : את האנס ה"משה קצב" למשל , ולא רק אותו , היה צריך לסרס לעיני קהל באיצטדיון רמת גן , במחצית משחק גמר גביע המדינה ,13.5.2008 , והבית"רים היו חוגגים את הגביע באופן כפול ומכופל ומשולש... היה די בסרוס אנס אחד לעיני קהל כדי להעלים מעל פני האדמה את פשע האונס.

tkhri

New member
לא איפה ואיפה במובן שאתה התכוונת

אלמוני נרצח בגלל סכסוך פרטי . ברצח לאומני הרוצח רוצה לרצוח לא רק את קורבנו אלא גם את ה"סמל" . המחבל שמתפוצץ באוטובוס לא מסוכסך עם אף אחד מהקורבנות שלו באופן אישי (ענייני כסף למשל וכו') . המחבל רוצח אותם כי הם ישראלים והוא בעצם רוצה גם לערער את המוסד שנקרא "מדינת ישראל" . יגאל עמיר רצח את יצחק רבין אבל לא רק את יצחק רבין האדם אלא יצחק רבין ראש ממשלת ישראל . כלומר, הוא רצח אדם וגם ערער את המוסד שנקרא "הדמוקרטיה הישראלית" ו"ראש ממשלת ישראל" . מבין למה אני מתכוון ? זה לא שאחד שווה יותר מהשני אלא שונה . תגיד, נגיד שעושים למשה קצב את מה שהצעת ואחרי חמש שנים מגלים שבעצם העלילו עליו עלילה והוא חף מפשע . מה אז?

למעלה