לזכרו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל

אושRתי

New member
../images/Emo16.gifלזכרו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל

"לכן, רק שירו שיר לשלום אל תלחשו תפילה מוטב תשירו שיר לשלום בצעקה גדולה..." השעה היתה 21:40. אנשי הביטחון הובילו את ראש הממשלה במורד המדרגות כשלפתע, מתוך האפלה, הגיח הרוצח. 12 שנים אחרי הרגע ההוא, מדליקים
לזיכרו. מה הזיכרון שלכם מרבין-ראש הממשלה

בכריתוש

New member
../images/Emo16.gif

אני גם הייתי קטנה בת 3 ובדיוק חגגו לי יומולדת עם המשפחה כי יש לי יומולדת יומיים לפני ואני גרה באיזור אז אמא שלי אומרת ששמעו בום ואז כולם בכו וצעקו..

../images/Emo16.gif

הייתי בת 5 אז אני לא זוכרת משהו... אבל כל כך חשוב לעצב את הזיכרון הזה. שלא יהפוך להיות זיכרון על בנאדם, כי יש אנשים שלא האמינו בדרכו, ולא חשבו שהטוא עושה דברים נכונים. צריך לזכור את המשמעות של הרצח הזה. רצח פוליטי. לרצוח אדם בגלל דעותיו והמחשבה שאם תרצח אותו- דרכו תעלם. כל שנה, בי"ב בחשוון, מחובתנו כאזרחי מדדינת ישראל, לחשוב על החברה שלנו. באיזה חברה אנחנו חיים? חברה מוסרית? מושחתת? ומה המקום שלנו בתוכה? הולכים עם הזרם? או משנים? ביקורתיים או מבליגים? זוהי חובתנו, כדי שרצח כזה לא יקרה שוב. כדי שלא יקום אדם במדינת ישראל שיחליט שלא בא לו- וירצח. ירצח את הדמוקרטיה הישראלית. כי זה מה שקרה בכיכר לפני 12 שנה. הדמוקרטיה וההנהגה הישראלית נרצחו. ומתפקידנו, 12 שנה אחרי, לשקם אותם, ולהפוך את ארץ ישראל למקום שראוי לחיות בו. "יזכור החי את מתיו כי הנה הם מנגד לנו הנה ניבטות עיניים סביב סביב ואל דומי, אל דומי לנו עדי יהיו חיינו ראויים לזכרם. " (אומנם מתוך היזכור לקורבנות השואה, אבל רלוונטי. אולי כי חזרתי מפולין והכל מתקשר לי, ואולי לא.) *חפרתי.. עמכם הסליחה
*

LOLI152

New member
../images/Emo16.gif

אני מסכימה עם כל מילה שאמרת. את הרצח עצמו אני לא זוכרת, הייתי אז בת 3, אני לא זוכרת התאבלות או בכי, ההורים שלי זוכרים, אחי הגדול זוכר, אבל אני לא. לבני הנוער שפה (וגם למבוגרים, אבל הספר יותר מיועד לנוער) אני ממליצה לקרוא את הספר "ניבר" של סמדר שיר (הוצאת ידיעות אחרונות)

ילד רע 16

New member
../images/Emo16.gif

במהלך היום אפרסם פוסט על יצחק רבין ז"ל והמקרה. http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=badboy16

נעה 124

New member
../images/Emo16.gif

הייתי בת שנה וקצת, אני לא זוכרת כלום.. יהי זכרו ברוך

אושRתי

New member
../images/Emo16.gif

הייתי בת 13 בכיתה ז' .. צפיתי בעצרת בטלויזיה ונרדמתי באמצע העצרת, אבל זוכרת שראיתי את הקטע שרבין שר את שיר לשלום.. למחרת בבוקר כשאני עוד במיטה, אמא שלי אומרת לי שרבין נרצח ואני ככה
וירדה לי דמעה
מאוד אהבתי את רבין כראש הממשלה ודי עצוב שהיגיעו למצב שצריך להרוג אותו ! אחרכך הלכתי לבית ספר, ביום הזה לא ממש למדנו היה טקס והשתחררנו מוקדם לבית,
יהי זכרו ברוך

eden83

New member
../images/Emo16.gif

הייתי בן שנתיים, ככה שאני לא זוכר כלום...

../images/Emo16.gif

הייתי בת 13 ראיתי את הסרט אסקימון לימון ואז זוכרת את הכתובית שרצה למעלה מבזק חדשות מיוחד והסרט נחתך הייתי בהלם זוכרת שניארתי וראיתי עם ההורים שלי שכבר לא היה להם דחוף שאלך לישון זוכרת שהמבחן בגאוגרפיה בוטל למחרת בכללי לקחתי את העיניין הזה מאוד קשה זה בלתי נתפס שאדם יהודי דתי עשה את זה חשבתי שלפי התורה אסור לרצוח לא הוא עבר על היחוק מעצבן אותי שחושבים שזה בסדר איזה מין דתיים אלה?? הם צריכים להתייבש להם עדיין יש לי צמרמרות וכעס ועצב גדול מאוד כי הוא היה איש דגול בעניי איש של מעשים ונחישות ולא רק דיבורים לדעתי מאז הרצח יש יותר אלימות ממש התדרדנו ואם הרצח לא היה קורה הדברים היו ניראים אחרת לגמריי ואולי אפילו כבר היה שלום ונזכור את כולם את יפיי הבלורית והתואר איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא אשר היה כערבות הבוכיות לא נשכח ולא נשכח

shir92

New member
../images/Emo16.gif

קצת באיחור
עדיף מאוחר מאשר אף פעם
לא זוכרת כלום... הייתי בת 3

למעלה